Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par dvieļu pieņemšanu dāvanā atvaļinātais ugunsdzēsējs atjaunots amatā

Jau kopš 21. septembra ugunsdzēsējs Vjačeslavs Dubcovs atjaunots amatā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), jo Iekšlietu ministrija  mainījusi VUGD disciplinārsodu viņu atvaļināt no dienesta un izteikusi vien rājienu.

Jau vēstīts, ka vasarā Latvijas Televīzijas raidījumā De Facto tika parādīts sižets par ugunsgrēku koka ēkā Rīgā, Lienes ielā, kurā bija redzams, ka ugunsdzēsējs - kaprālis V. Dubcovs, iespējams, izdarījis zādzību. Viņš vienu pēc otras izņem sev no kaujas tērpa vismaz divas paciņas un vairākkārt piesardzīgi apskatījies apkārt, paslēpj ugunsdzēsības automašīnā. Dienesta izmeklēšanā atklājies, ka degušās ēkas 1.stāvā atradusies SIA Tender noliktava. Pēc ugunsnelaimes likvidēšanas firmas pārstāvji glābējam uzdāvinājuši dvieļus, Dienai stāstīja VUGD preses sekretāre Inga Vetere. VUGD vadība uzskata, ka dāvanas ugunsdzēsēji pieņemt nedrīkst un tāpēc pieņēma lēmumu atbrīvot glābēju no darba, paskaidroja I.Vetere.

Kā paskaidroja IeM pārstāve Dace Ūdre, VUGD lēmums atcelts pēc tam, kad to izskatījuši ministrijas juristi. "Tika secināts, ka nav pierādīts zādzības fakts, jo arī firma apgalvo, ka dvieļi ir dāvināti. Tāpēc pieņemts lēmums, ka sods ir neadekvāts," teic D. Ūdre.

Iepriekš VUGD visbargākā soda piemērošanu pamatoja ar uzticības zaudējumu un būtisku VUGD prestiža kaitējumu. VUGD priekšnieks Ainars Pencis Dienai pauda, ka "pēc lietas būtības tas ir marodierisms". "Viens pieņems dāvanu, cits pēc tam prasīs, bet vēlāk mums nebūs uzticības no nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Mums taču ir tiesības ugunsgrēka laikā ienākt jebkurā telpā, kuras nedrīkst ļaunprātīgi izmantot," uzsvēra ugunsdzēsēju priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Glābēju atlaiž par dvieļu pieņemšanu dāvanā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas