Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par Grinberga lietu Lembergs kompensācijā no valsts saņems 2 400 latu

Tieslietu ministrija (TM) nolēmusi daļēji atlīdzināt Ventspils mēram Aivaram Lembergam nodarītos zaudējumu saistībā ar nepamatotu saukšanu pie kriminālatbildības tā dēvētajā Grinberga lietā. Šāds lēmums pieņemts, izskatot Lemberga maijā iesniegto iesniegumu, kurā viņš prasīja atlīdzināt 104 450 latu zaudējumus, aģentūrai LETA sacīja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.

Latvijas televīzijas Panorāma ziņoja, ka A.Lemberga kompensācijas apjoms ir 2400 latu, tā televīzijai apliecināja pats kompensācijas prasītājs. “Diemžēl kompensācijas ir ārkārtīgi mazas un nav jēgas pārsūdzēt,” telefonintervijā Panorāmai sacīja Ventspils mērs.

A.Lembergs vērsās ar iesniegumu TM, prasot atlīdzināt advokātam samaksāto naudas summu - 104 450 latus, ieskaitot 18% pievienotās vērtības nodokli. Tiesa tā dēvētajā Grinberga lietā viņu attaisnoja.

A.Lembergu vainoja dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, jo viņš pretēji valdības lēmumam neiecēla Ojāru Grinbergu Ventspils ostas valdes locekļa amatā, aizbildinoties ar daudziem formāliem iemesliem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas