Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par izspiešanu un piekaušanu policijas iecirknī Rīgā piemēro nosacītus cietumsodus

Rīgas apgabaltiesa piespriedusi nosacītus cietumsodus krimināllietā par izspiešanu un piekaušanu Rīgas policijas iecirknī, vēsta BNS.

Bijušajam Rīgas kriminālpolicijas inspektoram Rustamam Tilleram tiesa piemēroja trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz gadu un sešiem mēnešiem.

Jurijam Lauskim tiesa piemēroja divu gadu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz gadu un sešiem mēnešiem, bet Sergejam Ozerovam - divu gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz gadu un sešiem mēnešiem.

Prokuratūra apsūdzētajiem arī prasīja nosacītus cietumsodus.

Pilns spriedums būs pieejams sākot no 3.aprīļa un desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

2004.gada februārī Tillers, Lauskis un Ozerovs savstarpēji vienojās par nepamatotu naudas pieprasījumu no diviem vīriešiem, kā ieganstu izmantojot Lauska mobilā telefona pazušanu.

Lai īstenotu noziegumu un abu vīriešu aizturēšanai izmantotu it kā likumīgu pamatojumu, pēc Tillera norādījuma Lauskis policijā iesniedza iesniegumu par mobilā telefona pazušana.

Vēlāk Tillers un pārējie apsūdzētie, izmantojot policista pilnvaras un pielietojot fizisku spēku, abus cietušos aizturēja kādā spēļu zālē. Cietušie nogādāti policijas nodaļā, kur Tillers vienu cietušo ar rokudzelžiem pieslēdza pie krēsla, kur vēlāk Ozerovs viņam iesita pa galvu un roku.

Otrs cietušais tikmēr atradās kādā no kabinetiem, kur Tillers, zinot, ka Lauska mobilais telefons jau ir atdots īpašniekam, izteica cietušajam piedāvājumu "vienoties" ar Lauski, pretējā gadījumā tiks ierosināta krimināllieta un abus cietušos ievietos izolatorā.

Kad Tillers izgājis no sava kabineta, bet Ozerovs nolūkā iebiedēt cietušo sācis viņu sist. Lauskis arī pieprasīja atdot 100 latus.

Vēlāk abi cietušie, saprotot, ka pret viņiem var ierosināt krimināllietu, apsūdzētajiem iedevuši 75 latus, taču apsūdzētajiem tas bijis par maz, un viņi piedāvājuši cietušos aizvest uz lombardu, lai tie ieķīlātu savus mobilos tālruņus, kas arī izdarīts.

Pa ceļam uz lombardu Lauskis atkal iesitis vienam no cietušajiem.

Kopumā no cietušajiem apsūdzētie ieguva 88 latus. Cietušajiem nodarīti viegli miesas bojājumi.

Krimināllikums par izspiešanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un tā izdarīta lietojot vardarbību, paredz brīvības atņemšanu no pieciem līdz divpadsmit gadiem, bet par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu var sodīt līdz astoņiem gadiem cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas