Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par KHL spēļu reklāmas laika pārdošanu ieinteresējies arī KNAB

Par Latvijas Televīzijas (LTV) reklāmas laika Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēļu translācijām pārdošanas darījumu ieinteresējies arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Diena šodien vēstīja, ka iespēja par miljonu eiro (bez PVN) jeb vairāk nekā 700 000 latu iegādāties LTV sponsorēšanas un reklāmas piedāvājumu, kas vēlāk ļautu tirgot reklāmas hokeja klubu (HK) Rīgas Dinamo un Rīga spēļu translācijās, izrādījās nenorijams kumoss pat Latvijas lielākajām reklāmas aģentūrām, taču to paņēmusi firma "Reklāmas aģentūra Persona", kas uz lielo aģentūru fona izskatās salīdzinoši necila.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs norāda, ka birojs ir saņēmis iesniegumus par šo darījumu un pašlaik tiekot izvērtēti iesniegumos norādītie fakti. Kad šis process noslēgsies, vēl neesot prognozējams.

Jau vēstīts, ka LTV saņēma kritiku par necaurspīdību šajā procesā, jo formāla iemesla dēļ noraidīja divus citus potenciālos pakalpojuma pircējus. «Šis projekts ir liels, saistības ir pietiekami lielas, un man ir jābūt vismaz minimālai pārliecībai, ka partneris jau ir sevi pierādījis sadarbībā ar televīziju,» to laikrakstam komentējis Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots. Uz jautājumu, vai nepastāv iespēja, ka LTV par šo piedāvājumu varētu saņemt vairāk, ja tiktu rīkota izsole, kurā piedalītos visi gribētāji, E. Kots atbild: «Esmu pārliecināts, ka ne.»

RAP 2009. gada darbības pārskats liecina, ka RAP neto apgrozījums pērn bija tikai 120 tūkstoši latu, aktīvi gada beigās - 17 337 lati un tīrā peļņa - 1710 latu.

Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols stāsta, ka uzņēmums reklāmas tirgū par redzamāku spēlētāju kļuva tikai šogad, kad ieguva tiesības pārdot reklāmas raidlaiku arī pasaules čempionāta futbolā translācijām LTV7. RAP valdes locekle Tatjana Horoševa stāsta, ka uzņēmums neņemšot kredītu saistību segšanai. Ar LTV tas norēķināšoties pa posmiem, pēdējā maksājuma termiņš esot mēnesis pēc pēdējās spēles, tas nozīmē, ka pilnībā uzņēmumam ar LTV ir jānorēķinās pavasarī.

Savukārt Ģ. Ozols norāda - viņam ir bažas, ka miljons eiro ir «virtuāla summa» un «valstij tieši vai pastarpināti tomēr nāksies dotēt KHL spēļu translācijas». Lielās aģentūras šādā projektā, pēc viņa teiktā, neiesaistoties, jo tas esot ne tikai dārgs, bet «šaurs» pasākums, turklāt tās nenodarbojoties ar risku vadīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas