Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par LR ģenerāldirektora p.i. ievēlē Kolātu

Pēc Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) sēdes tās priekšsēdētājs Ābrams Kleckins bija dusmīgs, uztraukts un uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja. Viņa atbalstītais kandidāts Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora vietas izpildītāja amatam - Edvīns Inkēns - neieguva padomes vairākuma atbalstu un šajā amatā iecelts Dzintris Kolāts.

Dz. Kolāta kandidatūru bez Ā. Kleckina neatbalstīja viņa vietniece Dace Buceniece, kā arī Sergejs Kārītis. Pārējie pieci klāteošie padomes locekļi atbalstīja Dz. Kolāta ievēlēšanu.

Jau vēstīts, ka NRTP izvēlējās četrus iespējamos Latvijas radio (LR) ģenerāldirektora amata kandidātus – Edvīnu Inkēnu, Dzintri Kolātu, Armandu Jurjevu un Ilonu Madesovu. Taču pēc šīrīta sēdes palika vien divi kandidāti E.Inkēns un Dz.Kolāts. No padomes locekļu teiktā Dienai izriet, ka lielākā daļa NRTP atbalsta E.Inkēnu.

Šodien NRTP iecerējusi iecelt LR vadītāja vietas izpildītāju. Līdzšinējais vadītājs Aigars Semēvics radio milzīgo parādu dēļ ir atkāpies no amata. Parādu summa pārsniedz 800 000 latu. 

E.Inkēnu izvirzīja padomes priekšsēža vietniece Dace Buceniece, ko atbalstījis arī padomes vadītājs Ābrams Kleckins, Dienai pastāstīja NRTP locekle. Zināms, ka LR4 kanāla žurnāliste "Doma laukuma" direktore Ilona Madesova ir atteikusies kandidēt uz LR ģenerāldirektora amatu. No tā atteicies ir arī A.Jurjevs.

Ā.Kleckins trešdien žurnālistiem vairākkārt norādīja, ka NRTP nav tiesību iejaukties Latvijas Radio finansēs, un padome ir izdarījusi visu, kas ir tās kompetencē, vēsta BNS. Uz jautājumu, kā izjūt atbildību, jo NRTP ir radio kapitāldaļu turētājs, Kleckins atbildēja: "Es jūtos atbildīgs tādā ziņā, ka man vajadzētu to [reālo finanšu situāciju] zināt un iedziļināties. Tā ir mana mācība."

"Man ir tāda sajūta, ka apzināti vai neapzināti mūs [NRTP] māna," pavēstīja Kleckins. Pirmajā ceturksnī LR parādsaistības bijušas 17 tūkstoši latu, otrajā - 26 tūkstoši latu. Pēc Kleckina vārdiem, LR vadība iztrūkumu skaidrojusi ar nenomaksātiem rēķiniem. Taču trešajā ceturksnī LR budžetā bija 411 tūkstošu latu iztrūkums. "Nevar vienā ceturksnī pat izzagt tādu summu," atzina Kleckins un pavēstīja, ka lūdzis Valsts kontrolei sniegt viedokli par LR finanšu rādītājiem.

NRTVP priekšsēdis atzina, ka nav pārdomāta mehānisma, kā padome veic kontroli pār sabiedrisko mediju finanšu līdzekļiem.


(turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Kritizē LR vadītāja p.i. izraudzīšanas procedūru

Sigvards Kļava šokā par iespējamo LR kora likvidēšanu

Aidis Tomsons: NRTP zināja par radio parādiem, bet nerīkojās

LR ģenerāldirektora amatam uzrunāts Inkēns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas