Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par marihuānas audzēšanu piemēro maigākus cietumsodus nekā prasa prokurore

Rīgas apgabaltiesa piektdien krimināllietā, kurā trīs vīrieši apsūdzēti par zālītes audzēšanu Kuldīgā un Rīgā, piemēroja maigākus cietumsodus, nekā prasīja prokurore, aģentūrai _BNS _pastāstīja tiesneša Riharda Helvicka palīdze.

Aleksandram Runcim tiesa piesprieda astoņus gadus cietumā, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

Uldim Špudem tiesa piesprieda četrus gadus cietumā, policijas kontroli uz diviem gadiem un mājas, kurās audzēta zālīte, konfiskāciju.

Savkārt Georgijam Lancevam tiesa piesprieda triju gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar trīs gadus ilgu pārbaudes laiku.

Spriedumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Runcim prokurore lūdza piespriest 12 gadu cietumā, mantas konfiskāciju, policijas kontroli uz trim gadiem, kā arī piecus gadus aizliegt veikt uzņēmējdarbību, kas saistīta ar šaujamieroču tirdzniecību.

Savukārt Špudem lūdza piespriest desmit gadu cietumā, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, bet Lancevam - astoņus gadus cietumā un mantas konfiskāciju, kā arī policijas kontroli uz trim gadiem.

Runcis apsūdzēts par narkotiku neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja šīs darbības veiktas organizētā grupā un lielā apjomā, kā arī par narkotikas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu.

Viņš apsūdzēts arī par slepkavības mēģinājumu, jo centās sadurt policistu, kā arī par pretošanos varas pārstāvim un šaujamieroču un sprāgstvielu nelikumīgu apriti.

Par narkotiku neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, kā arī par narkotikas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu apsūdzēti arī Špude un Lancevs.

Jau ziņots, ka personu grupa, kas nodarbojas ar kaņepju audzēšanu marihuānas izgatavošanai un pārdošanai, policijas redzeslokā nonāca jau 2006.gada nogalē un izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka viena audzētava ir Rīgā, bet otra - Kuldīgas rajonā.

Pārdaugavā marihuānas audzēšanas miteklis atradās daudzstāvu mājas septītajā stāvā. Dzīvoklī bija speciāls apgaismojums, iekārtas noteikta siltumu un mitruma līmeņa uzturēšanai, ventilācijas sistēma ar smakas filtrāciju un izvadu ārpus dzīvokļa.

Dzīvoklī tika atrasts 31 marihuānas auga stāds, kas svēra sešus kilogramus. Konfiscēta arī specializēta literatūra par marihuānas audzēšanu.

Notika arī kratīšana Kuldīgas rajonā, kur privātīpašumā esošā mežā starp nepabeigtām celtnēm atrada pazemes angāru, kas bija pārveidots marihuānas audzēšanai. Tur atradās tāda pati audzēšanas sistēma kā Pārdaugavas dzīvoklī, tikai ar daudz lielāku platību. Kuldīgas rajonā marihuāna audzēta 120 kvadrātmetru platībā.

Kratīšanas laikā atsavināja 618 marihuānas stādu, kas svēra 28 kilogramus. Atrasta arī jau sagatavota marihuāna - trīs kilogrami.

Pazemes angārā notika arī marihuānas žāvēšana, par ko liecina speciāla prese un maisiņi izžāvētās produkcijas hermētiskai iepakošanai. Daži mediji vēsta, ka angārs piederējis kādam uzņēmējam no Ventspils.

Savukārt nedaudz vēlāk Salaspilī policija atklāja vērienīgu ieroču un sprāgstvielu glabātavu, kas saistīta ar Kuldīgas rajonā un Rīgā atklātajām marihuānas audzētavām. Toreiz, veicot izmeklēšanu Salaspilī, kādā garāžā atrastas četras kājnieku mīnas, sešas rokasgranātas, aptuveni divi kilogrami trotila, divi pašdarināti spridzekļi, divstobru bise, vairākas pistoles un dažādu veidu munīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas