Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par nodokļiem 2010.gadā koalīcija vienosies jaunnedēļ

Konceptuāli par nodokļu politikas jautājumiem nākamā gada valsts budžetam koalīcijas partneri plāno vienoties jaunnedēļ, žurnālistiem pēc sadarbības padomes sēdes pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks").

Viņš informēja, ka pirmdienas sēdē koalīcijas partneri uzklausījuši Finanšu ministrijas pārstāvju sniegto informāciju par datiem nodokļu politikas jomā un patlaban ministrijai ir dots uzdevums "no šiem dažādajiem variantiem izveidot vienu bāzes scenāriju, par ko diskutēt koalīcijas darba grupā".

Premjers paskaidroja, ka darbs veicams ātri, lai lēmumu varētu pieņemt jau nākamajā koalīcijas sēdē.

Aicināts sīkāk paskaidrot plānotās nodokļu izmaiņas, premjers norādīja, ka pašreiz visos variantos ir aplūkotas idejas, kas jau ir ietvertas 2009. gada valsts budžeta pārejas noteikumos, Latvijas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF)saprašanās memorandā, kā arī vēstulē SVF.

Premjers apstiprināja, ka viena no iecerēm paredz noteikt arī dzīvojamās platības nodokli. Viņš gan piebilda, ka vairs nav diskusijas par to, ka šis nodoklis varētu sasniegt 3% apmēru, jo pašreizējais FM piedāvājums paredz 1,5%, bet arī tajā vēl esot iespējamas izmaiņas.

"Par likmi līdz pat 3% - tas ir svītrots no darba kārtības," uzsvēra premjers, norādot, ka patlaban vēl nevar konkrēti runāt par šāda lēmuma fiskālo ieguvumu. Tomēr viņš atgādināja, ka alternatīva šim nodoklim var būt tikai vēl citu nodokļu paaugstināšana vai atkārtota izdevumu vēl krasāka samazināšana.

Tas, kādām iedzīvotāju grupām un cik lielā apmērā būs piemērojami šā nodokļa atvieglojumi, būšot pašvaldību kompetencē, norādīja Dombrovskis.

Ministru prezidents apliecināja, ka diskutēts tiek arī par kapitāla pieauguma un progresīvā ienākuma nodokļa noteikšanu. Par pievienotās vērtības nodokli gan runāts tiekot tikai kā alternatīvo variantu, kas tiks īstenots, ja citu vienošanos neizdosies panākt.

Turpretī sociālās apdrošināšanas iemaksu palielināšana pat neesot apspriesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas