Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par sievas un bērnu slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta izskatījusi krimināllietu Andreja Kļimova apsūdzībā jeb tā dēvētajā Ziepniekkalna prāvā. Augstākā tiesa piespriedusi A.Kļimovam mūža ieslodzījumu un policijas kontroli uz vienu gadu, konfiscējot mantu. Iepriekš Rīgas apgabaltiesa A.Kļimovam piesprieda 20 gadus cietumā. Kļimovs tika atzīts par vainīgu 3 personu slepkavībā un par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā.

Pirmdien Augstākajā tiesā A.Kļimovs nevēlējās ne sniegt savu liecību, ne atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem, kā arī neizmantoja tiesības uz pēdējo vārdu.

Saskaņā ar lietas materiāliem, apmēram kopš 2005.gada A.Kļimovs sāka regulāri piesavināties darba devēja SIA „Altea” un SIA „Spēļu nams” naudu. Piesavinātos līdzekļus izmantoja savu un ģimenes vajadzību apmierināšanai. Apzinoties, ka apsūdzētā ilgstošas noziedzīgās darbības pret darba devēju var tikt atklātas un tādējādi ģimene varētu zaudēt savu labklājības līmeni, kas A.Kļimova izpratnē bija nepieļaujami, un, ja šādi apstākļi iestātos, A.Kļimovs izplānoja savu sievu un bērnus noslepkavot. A.Kļimova sieva, būdama SIA „Altea” un SIA „Spēļu nams” grāmatvede, pārbaudē atklāja iztrūkumus un par to paziņoja A.Kļimovam. Tad apsūdzētais nolēma realizēt iepriekš izplānoto slepkavību. A.Kļimovs savā dzīvoklī nožņaudza savu sievu un abus dēlus. Viens dēls bija dzimis 1996.gadā un otrs 1995.gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ziepniekkalna slepkavības noslēgums: tiesāt vai ārstēt

Visi ārā, tiesa nāk!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas