Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par trešdaļu pieaug ārvalstīs dzimušo pilsoņu skaits

Gada pirmajos sešos mēnešos būtiski pieaudzis ārvalstīs dzimušo bērnu skaits, kuru vecāki Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) lūguši bērnam piešķirt Latvijas pilsonību, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati.Šogad par Latvijas pilsoņiem atzīti 1 039 ārvalstīs dzimuši mazuļi, kuriem vismaz viens no vecākiem ir Latvijas pilsonis.

Ja salīdzina ar gadu iepriekš, šogad vērojams ārvalstīs dzimušo Latvijas pilsoņu skaita pieaugums par vairāk nekā 27%, jo pērn šajā pašā laika posmā tika saņemti 818 iesniegumi.Visbiežāk bērnam pilsonību lūdz reģistrēt ģimenes, kas pārcēlušās uz Lielbritāniju vai Īriju, no kurienes tiek saņemta aptuveni puse no visiem iesniegumiem. Tāpat Latvijas pilsoņiem bērni dzimst arī Skandināvijas valstīs, kā arī Krievijā un Amerikas Savienotajās Valstīs.Šogad vērojama arī tendence, ka arvien biežāk ārzemēs dzimušajiem bērniem vecāki izvēlas divas pilsonības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas