Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Par Viļakas mēru atkārtoti ievēl Maksimovu

Ceturtdien jaunā sasaukuma Viļakas novada domes pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Sergejs Maksimovs, kurš pārstāv vēlēšanās Viļakas novadā uzvarējušo Latgales partijas sarakstu. Kā aģentūra LETA noskaidroja vietējā pašvaldībā, par Maksimova kandidatūru savas balsis atdeva visi 15 pašvaldības deputāti.

Balsojums par Viļakas novada domes priekšsēdētāja vietnieku bija daudz sarežģītāks. Šim amatam tika izvirzīti trīs pretendenti - pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Alberts Draviņš no Vienoti Latvijai, Ināra Sokirka no Latvijas Zemnieku savienības un Leonīds Cvetkovs no apvienības Saskaņas centrs. Tikai balsošanas otrajā kārtā Viļakas vicemēra amatā deputāti ievēlēja Cvetkovu.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti, par Latgales pariju balsis atdevuši 1152 jeb 46,85% vēlētāju.

Par partiju Vienoti Latvijai nobalsojuši 480 jeb 19,52% vēlētāju, 277 jeb 11,26% vēlētāju balsis atdevuši par partiju Saskaņas centrs (SC), 264 jeb 10,74% nobalsojuši par Latvijas Zemnieku savienību (LZS), bet 155 vēlētāji jeb 6,3% - par partiju Vienotība.

5% barjeru nav pārvarējusi nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

No 15 Viļakas novada domes deputātu vietām septiņas tiks Latgales partijai, trīs - Vienoti Latvijai, pa divām - SC un LZS, bet viena - Vienotībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas