Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Parādās spekulācijas, ka Vienotība varētu strādāt kopā ar Saskaņas centru

Lai gan pirms Saeimas vēlēšanām "Vienotība" diezgan atturīgi vērtēja iespējamo sadarbību ar "Saskaņas centru" (SC), "Vienotības" viena no līderēm Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA tagad norādījusi: "Nedrīkst ignorēt SC un to atstāt ārpusē. Mums jādomā veidi, kā demokratizēt parlamentu, tā darbā iesaistot arī opozīciju."

No viņas un Vienotības līdera Ģirta Valda Kristovska Dienai teiktā noprotams, ka SC varētu tikt piedāvāta ciešāka sadarbība Saeimā, piemēram, atsevišķu parlamenta komisiju vadība un, iespējams, arī kādi citi amati.

«Saskaņas centrs mainās, pēdējo trīs mēnešu laikā viņi atsakās no savas agresīvās prokrieviskās retorikas."Saskaņas centram" ir jāmainās, jāpierāda, ka viņi ir gatavi strādāt Latvijas labā,» tā Ģ. V. Kristovskis, kurš norāda, ka prioritārie sarunu partneri, protams, ir ideoloģiski tuvākās partijas – ZZS un Visu Latvijai!/TB/LNNK, jo Saeimas vēlēšanu rezultāti apliecina: darbu ir jāturpina līdzšinējai valdības koalīcijai. 

Savukārt S. Āboltiņa norāda, ka sarunās daudz kas būs atkarīgs no tā, kāds būs 10. Saeimā ievēlēto deputātu sastāvs.

SC pārstāvošais, pašreizējais deputāts Andrejs Klementjevs jau arī paziņojis: "Mēs esam gatavi strādāt kopā ar "Vienotību", ZZS un PLL."

Par šādu iespējamo scenāriju nobažījušies līdzšinējie "Vienotības" partneri valdībā "VL- TB/LNNK", kas jau iepriekš skaidri paziņojuši, ka ar "Saskaņas centru" kopā nestrādās.

Apvienībā "VL-TB/LNNK" ietilpstošās "Visu Latvijai!" līdzpriekšēdētājs Imants Parādnieks "Dienai" sacīja: "Daudzi vēlētāji nobalsoja par "Vienotību", lai darbu turpinātu esošā valdības koalīcija un tā būtu liela vilšanās "Vienotības" vēlētājiem, ja viņi par sadarbības partneri izvelētos SC. Es domāju, ka "Vienotība" to nepieļaus."

Emils Jakrins no TB/LNNK savukārt saka, ka viņam kā politoloģijas maģistram esot bažas, ka paņems valdībā SC, pat ja esošai koalīcijai būs vairāk nekā 60 balsis, jo atstājot opozīcija SC premjers riskētu ar to, ka opozīcija varētu organizēt mītīņus un referendumus.

Politiskais novērotājs, Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis šādu iespējamo valdības kombināciju komentējis, sakot: “Ir svarīgi saprast, cik pareizi vai prātīgi ir pilnīgi ignorēt lielu spēku, kas ir SC, ar svaigu, leģitīmu mandātu no liela iedzīvotāju skaita. Es domāju, ka tas ir tas apsvērums, kas neļauj tā automātiski un uzreiz teikt, ka būs vecā koalīcija.”

Savukārt sabiedriskās organizācijas Delna pārstāve Līga Stafecka norādījusi: "Ir jāredz, cik iegūs "Par labu Latviju!" (PLL), cik iegūs SC, un, ja viņi atradīs kopīgu draudzību ar Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), tad tā varētu būt otra alternatīva, bet tur tiešām ir ļoti daudz "ja" priekšnoteikumu. Alternatīva ir iespējama, bet pašreizējie aptauju dati liecina, ka šai koalīcijai ir visai lielas iespējas saglabāties."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas