Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Parādnieks par Šķēles atteikšanos no melu detektora: «Mīksti»

«Stilīgi, bet mani tas nepārsteidz,» tāda bija Visu Latvijai–TB/LNNK Zemgales vēlēšanu apgabala saraksta līdera Imanta Parādnieka pirmā reakcija uz Tautas partijas līdera Andra Šķēles atteikumu piedalīties pārbaudē ar melu detektoru. I.Parādnieks nedomā likties mierā, bet apsver iespēju pasūtīt socioloģisko pētījumu, kurā varētu lūgt cilvēkus atbildēt, vai, viņuprāt, A.Šķēlem vajadzētu iziet pārbaudi ar melu detektoru.

A.Šķēles metode esot labi redzama — padarīt visu par nenopietnu māžošanos, lai novērstu uzmanību no jautājuma būtības. I.Parādnieka, kuram A.Šķēle pārmet vēlmi vairot savu atpazīstamību, mērķis esot bijis panākt, lai apvienības Par labu Latviju! saraksta līderis tajā pašā vēlēšanu apgabalā pārliecina vēlētāju, ka viņam ir pamats ticēt.

A.Šķēles izvairīšanos no šādas pārbaudes I.Parādnieks raksturoja ar vēl vienu īsu vārdu: «Mīksti», kas ir atbildes reakcija uz PLL reklāmās uzsvērto vārdu «Cieti». A.Šķēles rīcība liecinot, ka viņš nav gatavs turēt vārdu, jo LNT rīkotajā līderu diskusijā bija piekritis šādai pārbaudei, teica I.Parādnieks.

Jāatgādina, ka vairāki politiskie konkurenti un arī eksperti ir atzinuši, ka I.Parādnieks, kuru līdz tam daudzi nepazina, patiešām ir kļuvis pazīstamāks pēc LNT diskusijas, kurās viņš izprovocēja A.Šķēli.

Meļņiks sniedz Šķēles «skaidru atbildi ākstam»

Tautas partijas līderis Andris Šķēle nekādos citu partiju priekšvēlēšanu pasākumos nepiedalīsies. Šis lēmums ir nemainīgs. Vairot nezināmu politiķu atpazīstamību nav nekādas vajadzības, tādu atbildi medijiem izplatījis TP publisko attiecību konsultants Romāns Meļņiks, kurš savam vēstījumam licis virsrakstu «Skaidra atbilde ākstam». Ar ākstu acīmredzot domāts VL/TB/LNNK deputāta kandidāts Imants Parādnieks, kurš aicināja A.Šķēli iziet melu detektoru.

R.Meļņiks raksta, ka saprotot - «VL/TB/LNNK pārstāvis cenšas ar balagānu palīdzību pievērst sev uzmanību, tā maskējot politiskā piedāvājuma trūkumu. Bet tad, lai viņš to arī godīgi atzīst».

Tā kā A.Šķēle regulāri tiekas ar vēlētājiem, tieši un nepastarpināti izskaidrojot savu pozīciju visos jautājumos, viņam šādās klaunādēs nav jāiesaistās, stigrs ir R.Meļņiks.

Jau ziņots, ka A.Šķēle, kurš ir apvienības Par labu Latviju! kandidātu saraksta līderis Zemgales velēšanu apgabalā, Dienai sacīja, ka nevēloties iesaistīties Visu Latvijai - TB/LNNK tā paša vēlēšanu apgabala saraksta līdera Imanta Parādnieka "priekšvēlēšanu everģēlībās".

Šī pārliecība viņā nostiprinājusies abu tikšanās laikā ceturtdien pēc partiju pārstāvju diskusijas par budžetu, kad I.Parādnieks pasniedzis viņam aicinājumu uz pārbaudi ar melu detektoru, viņaprāt, sarunātu televīzijas kameru klātbūtnē. A.Šķēlem radies iespaids, ka tas ir smalks PR gājiens, lai I.Parādnieks varētu vairot savu atpazīstamību.


"Parādnieka kungs pienāca pie manis nosvīdušu pieri un ir skaidrs, ka tā ir priekšvēlēšanu ņemšanās, kas no manas puses netiks atbalstīta. Tā ir kinokomedija," sacīja A.Šķēle. Viņš tātad atteiksies piedalīties pārbaudē ar melu detektoru, bet vēlētāji A.Šķēli varot un arī turpmāk varēšot iztaujāt tikšanās reizēs, kas esot ļoti intensīvas.

Jau ziņots, ka I. Parādnieks ceturtdien iesniedza Tautas partijas līderim Andrim Šķēlem oficiālu uzaicinājumu iziet pārbaudi ar melu detektoru, ko 25.augustā viņš piedāvāja telekompānijas LNT rīkotajā Zemgales vēlēšanu apgabala līderu diskusijā.

«Pārbaudes mērķis ir apliecināt Latvijas sabiedrībai savu patiesumu un uzticamību,» norāda I.Parādnieks, kurš arī pats ir gatavs šādai procedūrai. Viņš arī slēgs līgumu par ekspertīzes veikšanu un apņemas veikt avansa norēķinu pilnā apmērā par abām pārbaudāmām personām pirms ekspertīzes uzsākšanas

Vēstulē A.Šķēlem tās autors norāda, ka pārbaudē tiks ievēroti poligrāfa ekspertu Veronikas Semenkovas un Ulda Miķelsona ieteikumi. Pārbaude ir kompleksa, to paredzēts veikt, izmantojot standarta aparatūru — poligrāfu (melu detektoru) un šajā jomā vispāratzītu, zinātniski pamatotu, praksē nostiprinātu metodiku «Zone Comparison Test», kā arī psiholoģiskās diagnosticēšanas standarta testus saskaņā ar ētikas normām, informē I.Parādnieks.

Viņš piedāvā pārbaudē izmantot žurnālistu Oditas Krenbergas (TV3), Jāņa Dombura (LTV), un, iespējams, vēl kāda žurnālista jautājumus. Pārbaudes iniciators arī uzsver, ka tajā nevarēs uzdot jautājumus par personu privāto dzīvi vai ar aizvainojošu un apsūdzošu ievirzi.

(papildināts ziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VIDEO

 

Zīle iniciatīvu par melu detektoru nebremzēs

LASIET VĒL

 

Melu detektora īpašniece: Ēlertes jautājumu Šķēlem var pārbaudīt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas