Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pārāk rožainas brilles, Zandera kungs!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antūns
A
Neveselīga dzimumdzīve nozīmē seksuāli transmisīvās slimības, ar kurām slimo jaunieši.
rekur
r
Katru gadu pasaulē izzūd kāda maza tautiņa. Latvieši arī iet pretīm tādam liktenim. Jau 20 gadus mēs pārdzīvojam juku laikus un mēginam atrast paši sevi. Pagaidām mums tas nav izdevies. 20 gadus atpakaļ patērētāju sabiedrības idejas uzvarēja sociālisma idejas. Kopš tā brīža, mēs visi skrienam neapturamā skrējienā pēc jaunām patēriņa precēm. Tās ir mūsu jaunās dzīves galvenais saturs. Visā Eiropā notiek tas pats. Vācu jaunatne negrib ne precēties ne radīt pēcnācējus, jo tas ir materiali neizdevīgi. Izdevīgi ir tikai strādāt pašam sev un ne ar vienu nedalīties un nevienu lieku muti neuzturēt. Mums ir tāds pat nacionālais lozungs- " Neuzturēsim nevienu lieku muti". Lai bezdarbnieki aizbrauc no Latvijas, lai "penži"nosprāgst un lai palicēji nedzemdē bērnus, kuri apgrūtina dzīvi un ir finansiāli neizdevīgi. Tad palicējiem būs ērta dzīve. Kaimiņu- Pleskavas apgabalā, kurš ir apm. tikpat liels ka Latvija palikuši 180 000 iedzīvotāju. Tāda perspektīva gaida arī mūs. Tāpēc es neticu , ka Rīgā sāks augt cenas uz sērijveida dzīvokļiem.
Antūns
A
Pa lielam nav jau svarīgs cipars, bet gan tas, ka Latvijā šo pašnāvības mēģinājumu ir krietni vairāk nekā citās valstīs.
O
O
Šitās visas NVO kā Papardes zieds, Glābiet bērnus utml. to vien dara kā no mušas izpūš ziloni, lai pamatotu savas eksistences jēgu
Kams
K
Cien. autore! Problēmai, ja redzat tādu, ir jāmeklē cēlonis, nevis vainīgais! Vai politiska papīra esamība atrisinās Jūsu uzstādīto problēmu? Šaubos, jo nav tas īstais problēmas cēlonis, bet kas varētu būt ir nopietni jādiskutē.
G.K.
G
Neliels papildinājums pie maniem iepriekšējiem aprēķiniem. Ja gada laikā 24000 pusaudžu mēģina izdarīt pašnāvību, tad vienā dienā tas ir gandrīz 67 gadījumi.
G.K.
G
"katrs trešais pusaudzis ir domājis par pašnāvību, bet katrs desmitais ir mēģinājis to izdarīt" Latvijā 2010. gadā dzīvoja aptuveni 240 000 personu vecumā no 10 līdz 19 gadiem. Ja tos uzskatām par pusaudžiem, tad ir bijuši 24 000 pašnāvības mēginājumi. Ja par pusaudžiem uzskatām tikai pusi no minētajiem 240 000, arī tad pašnāvības mēģinājumu skaits ir iespaidīgs -- 12 000. Jautājums Ķelles kundzei: kā izdevies tik sekmīgi noslēpt šādus faktus, ja presē (plašsaziņas informācijas līdzekļos), skolotāju sabiedrībā un citos ziņu avotos ir vēstīts tikai par nedaudziem šādiem gadījumiem?
zoolander
z
protams, protams - visa pamatā naudas trūkums. dodiet tik naudu, lai varētu izstrādāt politikas vadlīnijas, plānus, drukāt brošūras par drošu seksu un filmēt sociālos video klipus (no sērijas 'pēriens nesāp, tas paliek starp mums' lol). Tikai cik bērni vai jaunieši šīs bulšita politikas ietekmē kļūs laimīgāki?
bnf
b
ko nozimee fraaze "neveseliiga dzimumdziive"? parasti vai nu vina ir vai nav! varbuut homoseksuaalisms - tad taa jau ir cita probleema!
No Zviedrijas
N
Salīdzinājumos ar citām valstīm tomēr būtu jāievēro piesardzība. Zviedru presē pagājušajā gadā nereti tika publicēta uztraucoša informācija, ka pēdējos gados krasi pieaudzis pašnāvību un pašnāvību mēģinājumu skaits jauniešu vidū. Vispārējam skaitam ir tendence samazināties, bet tieši kas attiecas uz jauniešiem, tendence iet pretējā virzienā. Atbilde uz kāpēc nav vienkārša - jaunieši ir ārkārtīgi jūtīga sabiedrības grupa, kuras pasaules uztvere un reakcija uz tajā notiekošo ir daudz saasinātāka kā dzīves pieredzes notrulinātajiem pieaugušajiem.
Staņislavskis
S
Atkal šis tā sauktais sociologs kaktiņš... Tukšums, tukšuma, tukšumā...
danna
d
Labs raksts. Un korekti norādīts, ka Zandera kungs pārāk bieži "nopilvinās" tēmai pa virsu, īpaši tajā neiedziļinoties. Tāda spriedelēšana varbūt derēja vieglai papļāpāšanai radio ēterā, bet ne šeit.
solomons
s
Bet kam tad šī politika būtu jāveido? Valdībai? Bet pa 20 gadiem vald'bas krēslos ir pabijusi turpat visa Latvija! Tātad faktiski visa sabiedrība kopumā, ieskaitot autori. Tad nav ko gudri vaimanāt, bet gan tūlīt jāķeras pie lietas, ar autori priekšgalā.
ho
h
es nesaprotu, kas ir neveseliiga dzimumdziive? kaa?
lux
l
Tieši tā! Ja visu to laiku, ko izlieto vaimanān, kaut ko reāli darītu, tad nebūtu jāvaimanā. Arfī jaunieši tāpat kā visu vesumu ļaudis, ir ļoti dažādi. Ir brīnišķīgi jaunieši,kuri cenšas, mācās, grib dzīvē ko sasniegt. Tie vismaz nepapildinās žēlabu kori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas