Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Paralimpiešiem tomēr nebūs jāpārdod medaļas, lai tiktu uz pasaules čempionātu

Šā gada budžetā par labu vairākām ministrijām paredzēts pārdalīt 55,95 miljonus latu, kā finansējuma avotu izmantojot mazākas valsts parāda apkalpošanas izmaksas, salīdzinot ar plānotajām, ceturtdien apstiprināja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība"). Par apropriācijas pārdali vēl jāsaņem Saeimas atļauja. 

No pārdalītās naudas 30 574 latus paredzēts izmantot, lai nodrošinātu Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistu dalību pasaules čempionātā vieglatlētikā paraolimpiskajā sportā 2011.gada janvārī. 

Jau ziņots, ka Latvijas Paralimpiskā komiteja aicināja ziedot Latvijas sportistu startam nākamā gada janvārī Jaunzēlandē paredzētajā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Šis pasaules čempionāts būs ļoti nozīmīgs dalībnieku atlasei 2012.gada Londonas paraolimpiskajām spēlēm. Ja naudu neizdotos atrast, visu laiku titulētākais Latvijas paraolimpietis Apinis bija gatavs pārdot 2000.gada Sidnejas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīto medaļu. 

Kā liecina Finanšu ministrijas (FM) sniegtā informācija, lielāko summu paredzēts piešķirt Zemkopības ministrijai (ZM), kas varētu iegūt 25,93 miljonus latu. Paredzēts, ka 11,64 miljonus latu iegūs Veselības ministrija, lai segtu slimnīcu kavētos maksājumus par 2010.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem. 

Savukārt Satiksmes ministrijai plānots piešķirt 9,44 miljonus latu. No šīs summas četri miljoni latu paredzēti, lai pirms ziemas perioda iestāšanās sakārtotu valsts grants autoceļus un novērstu bedres valsts autoceļu melnajos segumos, kas nodrošinātu satiksmei drošus apstākļus 2010./2011.gada ziemā. Vēl 2,1 miljonu latu paredzēts novirzīt, lai segtu Latvijas Pasta zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonētās preses piegādes pakalpojumus laukos, tostarp par 2009.gadu 479 932 latus un par 2010.gadu 1 704 000 latu. 

Aizsardzības ministrija var cerēt uz 5,28 miljoniem latu, ko paredzēts izmantot uzņemto saistību pārstrukturizācijas nodrošināšanai. 

Iegūstot 1,91 miljonu latu, Izglītības un zinātnes ministrija tos iecerējusi tērēt vairākiem mērķiem. 625 543 lati tiks tērēti, lai nodrošinātu tiešsaistes pieeju zinātniskajai datubāzei "Science Direct", 623 000 latu - lai nodrošinātu papildu finansējumu saistībā ar audzēkņu skaita palielinājumu par 677 izglītojamiem izglītības iestādēs, kā arī izglītības iestāžu parādu segšanai, 250 000 latu - lai nodrošinātu naudas balvu izmaksu Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam un attiecīgajām atzītajām sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā. 

Iekšlietu ministrija 883 594 latus paredzējusi izmantot ar degvielas, formas tērpu un speciālo apģērbu, kā arī specifiskas lietošanas materiālu un inventāra iegādi Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta funkciju nodrošināšanai saistīto izdevumu segšanai. 

Savukārt Vides ministrija 861 121 latu izmantos atlīdzību izmaksai zemes īpašniekiem par mežsaimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas