Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Paredz bargākus naudas sodus kāpu izbraukātājiem

Līdz 100 latiem plānots palielināt soda mēru, ko piemērot kāpu izbraukātājiem. Iepriekš maksimālais naudas sods bija 50 latu. Tā ceturtdien nolēmusi Juridiskā komisija sagatavojot izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā pirms 3.lasījuma.

Saskaņā ar grozījumiem, sods par mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās noteikumu pārkāpumiem Baltijas jūras kāpu aizsargjoslā, pludmalē vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā būs robežās no 50 līdz 100 latiem iepriekšējo 20 - 50 latu vietā. Ja autovadītājs pārkāpumu gada laikā izdarīs atkārtoti, sods būs no 100 līdz 250 latiem. Pērn konstatēti 352 šādi pārkāpumi.

Bargāki sodi paredzēti arī par būvniecības uzsākšanu bez tehnisko noteikumu saņemšanas no reģionālās vides pārvaldes vai šo noteikumu neievērošanu. Sods par būvniecību bez tehniskajiem noteikumiem fiziskām personām plānots robežās no 100 līdz 5000 latiem pašreizējo 50 - 250 latu vietā, bet juridiskām personām - no 300 līdz 10000 latiem pašreizējo 100 - 700 latu vietā. Deputāti atzina, ka līdz šim nelielie sodi veicināja situāciju, ka samaksāt sodu ir lētāk nekā ievērot vides aizsardzības prasības, un būvniecība ļaunprātīgi tiek uzsākta bez tehnisko noteikumu saņemšanas un vēlāk legalizēta.

Komisijas deputāti ir atbalstījuši soda dubultošanu par neatļautu auto novietošanu invalīdiem paredzētās stāvvietās - turpmāk tas būs 40 lati iepriekšējo 20 latu vietā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas