Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Parex bankas" vadība sola samazināt savas algas

Parex bankas prezidents Nils Melngailis, kurš ir otrā vislabāk atalgotā amatpersona valstī pēc _airBaltic _prezidenta Bertolda Flika, trešdien Saeimas komisijas sēdē par situāciju bankā solīja samazināt gan savu, gan citu vadošo amatpersonu atalgojumu.

N.Melngailis, kura mēneša atalgojums ir Ls 12 000, sacīja, ka jau šodien ar bankas jauno padomi sāks sarunas par to, lai palielinātu mainīgās atalgojuma daļas proporciju un piesaistītu to, piemēram, piesaistīto līdzekļu apjomam vai veiksmīgai bankas pārdošanai. Viņš atzina Dienai, ka, "atstājot iztikas līdzekļus ikdienas vajadzībām, jo man, kā visiem, ir saistības", viņš būtu gatavs gandrīz visu algu padarīt par mainīgu, proti, pilnībā atkarīgu no sasniegtajiem rezultātiem. Piemērs varētu būt atalgojuma sasaiste ar procentiem no piesaistītajiem jaunajiem noguldījumiem. Pēc N.Melngaiļa vārdiem, vienošanos ar padomi par vadības algu samazinājumu iecerēts panākt mēneša laikā.

Kopš gada sākuma banka ir atlaidusi vairāk nekā 500 darbinieku un samazinājusi izdevumus par 12 miljoniem latu. Līdz gada beigām samazinājums sasniegs 30 miljonus. 2,7 miljonu latu ietaupījumu došot pārcelšanās uz jauno ēku, kas ļaus atbrīvot 11 īrētus īpašumus.

Kopš gada sākuma banka piesaistījusi 7000 jaunu klientu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Irēna Krūmane deputātus informēja, ka situācija bankā ir nostabilizēta - uz 15.jūliju tā izpildot visus uzraudzības rādītājus, ieskaitot likviditātes prasību, kas noteikta 30% līmenī. Ar šī rādītāja izpildi bankai līdz šim bija grūtības. Banka informēja deputātus, ka arī tās naudas plūsma vairs nav negatīva, bet ir neitrāla, un tā spēj pildīt visas saistības.

Amatpersonas precizēja, ka bankā uz šo brīdi Latvijas valsts ieguldījusi 640 miljonus latu un procentu maksājumos pirmajā pusgadā saņēmusi 20,5 miljonus latu. Jāpiebilst, ka apmēram 1,2 miljonus latu par saviem depozītiem šai pašā laika posmā vajadzētu būt saņēmušām arī bijušo akcionāru ģimenēm, kuru stratēģija banku noveda līdz kraham un valsts iesaistei, bet kuriem pārņemšanas procesā valsti pārstāvošās amatpersonas ļāva saglabāt šo ienākumu avotu. Atbildes par to, kāpēc tas noticis, deputātus nepārliecināja. FKTK vadītājas vietnieks Jānis Brazovskis minēja, ka pārņemšanas brīdī procentu likme vismaz samazināta, jo tā bijusi virs 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas