Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Parex" iesniedz piedāvājumu sindicēto kredītu devējiem

Parex banka (Parex) iesniegusi piedāvājumu sindicēto kredītu devējiem, lai vienotos par atmaksas nosacījumu maiņu, ceturtdien paziņoja banka.

Saskaņā ar piedāvājumu šogad februārī tiek atmaksāti 20% no kopējās aizdevumu summas, bet pārējie tiek atlikti attiecīgi līdz 2010. un 2012.gadam. Proti, 20% no kopējās aizdevuma summas jeb 155 miljonus eiro un uzkrātos procentus paredzēts ieskaitīt darījuma kontā 18.februārī. Par atlikušajiem 80% no kopējās aizdevuma summas jeb 620 miljoniem eiro banka piedāvā noslēgt vienošanos par kredīta termiņa pagarināšanu, nosakot šīs kredīta daļas maksājumu divās daļās - 387 miljonus eiro maksāt 2010.gada februārī, bet 232,5 miljonus eiro (163 miljonus latu) - 2012.gada janvārī.

Priekšlikums sindicēto kredītu devējiem paredz atliktos maksājumus, kas, pēc bankas valdes priekšsēdētāja Nla Melngaiļa domām, pašreizējā globālās finanšu krīzes situācijā ir samērīgs piedāvājums. Viņš piebilst, ka bankai ir stratēģiski svarīgi pēc iespējas ātrāk atgriezties pie pilnvērtīgas darbības, arī panāktot noteikto ierobežojumu atcelšanu un atjaunojot kreditēšanu.

Parex ar sindicēto kredītu devējiem kopumā ir noslēgusi divus līgumus - 2007.gada 29.jūnijā par 500 miljonu eiro aizdevumu un 2008.gada 21.februārī par 275 miljonu eiro aizdevumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Godmanis klusē par " Parex"

Melngailis: sindikāti piekrituši saņemt vēlāk maksājumus no "Parex"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas