Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Parex" padomes priekšsēdētājs: nav šaubu par abu bankas daļu dzīvotspēju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Vai tik visa problēma nav tajā, ka Parex negrib izpārdot savus aktīvus, bet divi kēksi uz K burta negrib nonākt "sliktajā" bankā. Jebkurā gadījumā drīzāk var runāt par augstiem bankrota riskiem, nevis garantētu bankrotu. :) Savukārt K&K nedienas, ja arī "sliktā" daļa bankrotētu, nez vai Latvijas iedzīvotājus sevišķi interesē. :D
Kaspars Gasūns
K
Jūs pilnībā ignorējat brīvo līdzekļu pieejamības, konkurences un tirgus pieejamības aspektus. Nemaz nerunājot par pārvaldīšanas problēmām, ja to veic valsts. Mums jau ir valsts Hipotēku banka, un nekādu dižo sniegumu tautsaimniecībā tā nav devusi. Savukārt Parex apgāž mītu, ka vietējais kapitāls ir kaut kādā veidā mistiski Latvijai draudzīgāks - gluži otrādi, vieni izdevumi budžetam. Bet K&K parādīja sevi kā vienkārši sliktus baņķierus, kuriem kā reizi nav ne tās pieredzes, ne izglītības, ne tās darba kultūras, kas Rietumos tomēr ir. (Es vai katru dienu strādāju ar visu laika joslu uzņēmumiem, un darba kultūra dažādās valstīs jūtami atšķiras.)
Vienotības triumfs
V
Kad šitais kungs melo? Dokumenti, uz kuru pamata valdība pieņēma lēmumu par „Parex bankas” restrukturizācijas modeli un plānu, ir slepeni, tāpēc publiskajā telpā bijis daudz par maz skaidrības un plānu detalizācijas. 24.marta publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” atbildīgās personas šo informācijas trūkumu mazināja, atklājot faktus un versijas par valsts zaudējumiem, aktīvu sadalījumu, „sliktās” bankas maksātnespēju un konsultantu atbildību. Iespējams, iedzīvotājus visvairāk interesējošais jautājums ir par to, vai valstij „Parex bankas” pārņemšanas rezultātā būs vai nebūs radušies zaudējumi. Raidījuma vadītājs izteica vienu turpmāko notikumu attīstības scenāriju, kura rezultātā valstij iznāk vairāk nekā pusmiljarda latu lieli zaudējumi. Privatizācijas aģentūras pārstāvis Juris Jākobsons to ne apstiprināja, ne noliedza.
Arturs - Pensionars
A
Pati ideja,atteikties no finansu uzņēmejdarbības kā Latvijai ienesīga biznesa ko var veikt kādi vāci,zviedri,krievi un citi ir latviešu maždūšiba,sevis norakstīšana.Mūsdienu Finansu kapitālisms ir sarežģīts,bet nejau zemniecība un rūpniecība rada mūsdienu bagātību.Kad šeit atvērs acis un lasīs ko raksta pasaule.Lūk dati par 2009.gadu:pasaules IKP - 70,29 triljoni usd.No tiem tikai 6 % saražjis agrārais sektors,30,6 % industriālais sektors.Tātad tikai nedaudz vairāk par trešdaļu gada jaunradītās bagātības rada ražojošā sfēra,atlikušos 63,4 % rada pakalpojumi kur savukārt trešdaļa ir finansu sektora pienesums.Starptautisko organizāciju tabulās pret Latviju par 2008.g. proporcija ir 2,8 %;22,7 %;74,5 %.Bet šei sapņo tikai par Parex pārdošanu.Kad prātiņš nāks mājās ?
Politiskaa atbildiba
P
Protams, ka abas dzivos, ja visu laiku pumpes valsts naudu ieksaa! Bez valsts naudas pasas neko nespej.Kretinisms!
Vienotības triumfs
V
Vai šitais jefiņš zin ko muld? No kuras pārtejas ieliktenis šamais ir?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas