Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pārgaujas novadā izdodas izveidot vēl vienu deputātu kandidātu sarakstu

Pārgaujas novada vēlēšanu komisijā trešdien iesniegts otrs deputātu kandidātu saraksts, ko īstenojusi vēlētāju apvienība Domubiedri, tādējādi paužot nepieciešamību mainīt un uzlabot esošo situāciju Pārgaujas novadā.

Kā zināms, Pārgaujas novads bija viens no pieciem novadiem ( vēl arī Lubānas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadi), kuros uz pašvaldību vēlēšanām bija iesniegts tikai viens kandidātu saraksts, tāpēc Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) līdz 4. maijam pagarināja termiņu, kurā šajās piecās pašvaldībās sagatavot vēl vismaz vienu kandidātu sarakstu.

Vēlētāju apvienības Domubiedri sarakstā pēc mēneša notiekošajās vēlēšanās startēs jau pieredzējuši cilvēki, kuri ilgstoši darbojušies gan novada izpildvarā, gan arī sabiedriskās aktivitātēs vietējā un nacionālā merogā, kā arī līdz šim tiešā veidā ar novada pašvaldības darbu nesaistīti cilvēki, taču spēcīgi katrs savā darbības nozarē.

Sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē Alfs Lapsiņš, kurš šobrīd ir Pārgaujas novada domes opozīcijas deputāts (2013.gadā pašvaldību vēlēšanās startēja sarakstā Novada balss). Paužot savu atbalstu, Domubiedru sarakstu iesniedza viens no izcilākajiem novadniekiem - puķkopis, selekcionārs, pasaulē lielākās un unikālās krokusu kolekcijas saimnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas bioloģijas zinātņu goda doktors Jānis Rukšāns.

Top komentāri

mākslinieks
m
Laimīgie pārgaujas novada cilvēki- ir par ko balsot. Rukšāns ir lielisks!
vēlētājs
v
Paldies komandai par doto iespēju izvēlēties - mums atkal ir cerība uz pārmaiņām!
Inta
I
Vēlētājiem būtu jābūt uzmanīgiem, jo šajā sarakstā daudziem kandidātiem ir tieksmes uz populismu un demogoğiju. Iepriekšējās vēlēšanās kā vien mācēja raka otram bedri. Savādi cilvēki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas