Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Partijas biedri un kolēģi uzteic Kalvīša nopelnus

Ekspremjera un Saeimas deputāta Aigara Kalvīša (Tautas partija, TP) kolēģi un partijas biedri uzsver viņa vērtīgo ieguldījumu partijas darbā, tomēr neviens nav grasījies atrunāt parlamentārieti no lēmuma pamest aktīvo politiku, liecina aģentūras BNS veiktā aptauja.

Uz jautājumu par vēlmi vēl pārliecināt Kalvīti turpināt politisko darbību TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis vien noteica, ka partijai jārespektē viņa izvēle.

"Viņš ir daudz izdarījis... Ne tik daudz partijai uz ārpusi, bet frakcijā tas ir zaudējums," secināja deputāts, piebilstot, ka arī jaunās valdības izveidē Kalvītim bijusi būtiska loma.

Arī Kalvīša partijas biedrs reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs Edgars Zalāns norādīja, ka iespaids par viņa lēmumu bijis strikts un nelokāms. Ministram gan tas nav bijis pārsteigums, vien nezinājis, ka tik drīz Kalvītis pie šī slēdziena varētu nonākt.

"Viņš tik cieti pateica, ka ir izlēmis... Diskusija jau bija, bet nebija zināms, ka jau aprīlī," sacīja Zalāns. Viņš tomēr atzina, ka "visi laikam bija tam gatavi", vēl pieļaujot, ka partijas valdē gan Kalvītis vēl varētu turpināt darboties.

"Aigars ir komandas cilvēks - viņš saprot, ja nevar dot ieguldījumu, tad nav nozīmes," pārdomās dalījās politiķis. Zalāns gan pauda pārliecību, ka "viņam [Kalvītim] jau politika patīk. Es domāju, labā nozīmē. Viņš redz politiski".

"Var nepatikt tas, kā viņš redz," tomēr piebilda Zalāns, norādot uz Kalvīša zināšanām un līdzšinējo pieredzi.

Arī Kalvīša kolēģis parlamentā Juris Dobelis ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) veltīja atzinīgus vārdus viņa spējām, zināšanām un pieredzei, bet pauda, ka svarīgi ir politiķim just vēlmi strādāt un dot savu ieguldījumu kopējam labumam.

"Diez vai vēl viņš gribēja ko darīt... Cik saprotu no viņa teiktā, viņš neredz savu vietu [politikā], tiešo pienākumu," Kalvīša lēmumu komentēja deputāts, atzīstot, ka ar šādu motivāciju grūti panākams lietderīgs darbs.

Dobelis gan ironiski komentēja arī Kalvīša vēlējumu par jaunu seju nākšanu politikā.

"Man drusciņ smaidu izraisa viņa sacītais par jauniem cilvēkiem politikā. Viņš ir 10 gadu - kas tad tas ir... Es pats esmu jau 20 gadu - tad jau nezinu, ko man teikt," Dobelis bija retorisks.

"Zināšanas, pieredze viņam ir, un arī bijis atbildīgos amatos. Valstij viņš būtu noderīgs, ja gribētu un ja veltītu sevi visu," atzina parlamentārietis, norādot, ka tomēr ar laiku politiķi savā vērtībā tikai aug. "Tā gatavošana jebkuram speciālistam ir ieguldīts laiks un nauda... Politikā būtu jābūt tam pašam," klāstīja deputāts.

Jau vēstīts, ka ekspremjers un bijušais TP līderis Aigars Kalvītis pēc desmit gadu ilga darba plāno atstāt aktīvo politiku. Deputāta mandātu Kalvītis iecerējis nolikt nākamtrešdien, 1.aprīlī. Viņa lēmums esot tapis pēdējā pusgada laikā ilgstošās pārdomās, konsultējoties arī ar ģimeni.

"Es esmu pieņēmis lēmumu atstāt aktīvo darbu parlamentā un nolikt deputāta mandātu. Šis laiks, kas ir pagājis, kad es biju desmit gadu politikā, ir bijis ļoti spraigs un interesants, daudz kas ir bijis gan labs, gan ne tik labs, un šajā brīdī, kad Latvija ir zināmā mērā krustcelēs par nākotni, mēs redzam, kāda ir politiskā gaisotne, un es domāju, ka ļoti svarīgi ir dot ceļu jaunajiem cilvēkiem, jauniem politiķiem, kas ar jaunu spēku un degsmi varētu risināt Latvijas problēmas," minējis Kalvītis.

Viņš norādījis, ka negatavojas kandidēt vismaz tuvākās trijās līdz četrās vēlēšanās un, visticamāk, atstās aktīvo politiku vispār.

Pēc premjera krēsla pamešanas Kalvītis vairākkārt kritizēts par neaktīvo dalību parlamenta darbā. Vairākkārt TP biedrs arī pieķerts, snaužot Saeimas plenārsēdes laikā.

Kalvītis valdības vadītāja amatā stājās jau 8.Saeimas laikā un šo darbu turpināja šā Saeimas sasaukuma laikā. Tomēr pēc atkārtotas mediju un sabiedrības paustās kritikas Kalvītis 2007.gada nogalē demisionēja. Viņa vietā stājās LPP/LC pārstāvis Ivars Godmanis, kuru savukārt pašlaik amatā nomainījis "Jaunā laika" biedrs Valdis Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Kalvītis 1.aprīlī noliek deputāta mandātu, aiziet no politikas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas