Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Partijas konceptuāli vienojas par valdības deklarāciju

Valdību veidojošās partijas otrdien galvenajos vilcienos konceptuāli vienojušās par valdības deklarāciju un tās tekstu, taču vēl trešdien agri no rīta paredzēta atkārtota sanāksme, kurā plānots to apstiprināt, žurnālistus informēja premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis.

Viņš stāstīja, ka partiju pārstāvji "visus jautājumus konceptuāli apstiprināja". Tie ir bijuši daudz un dažādās jomās, taču sīkāk atklāt, par ko tieši bijušas lielākās domstarpības, Dombrovskis nevēlējās.

Dombrovskis pastāstīja, ka koalīcijas partijas vienojušās, ka ES struktūrfondu pārraudzība, tāpat kā līdz šim, paliks Finanšu ministrijas kompetencē un to nenodos Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, kā to iepriekš vēlējās Tautas partija.

Šim lēmumam esot pamatojums, jo FM jau iepriekš pārraudzījusi struktūrfondu vadību, esošā sistēma ir akreditēta Eiropas Komisijā un, ja pašlaik tiks nolemts mainīt pastāvošo kārtību, šāds lēmums būtu jāsaskaņo Eiropas Komisijā, tādējādi Latvija riskētu uz pusgadu apturēt fondu naudas apgūšanu. Jautājumā par e-lietu ministrijas likteni sarunas vēl turpināsies.

Dombrovskis arī atklāja, ka jaunais koalīcijas līgums būs līdzīgs kā iepriekš.

Deklarāciju veido četras sadaļas - "Ekonomika un finanses", sociālā sadaļa, iekšlietu un tieslietu jautājumi un sadaļa "Par neatliekamiem pasākumiem valsts bankrota novēršanai".

Dombrovskis pagājušajā nedēļā pavēstīja par jaunā Ministru kabineta sastāvu, piecas ministrijas atvēlot Tautas partijai, četras - Zaļo un zemnieku savienībai, trīs - JL, kā arī pa vienai - apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un partijai "Pilsoniskā savienība".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

TP un JL nevienojas par ES fondu pārvaldību

Dālderis nesteigsies stāties TP, ja viņu nominēs kultūras ministra amatam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas