Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pasaules Banka Latvijas valdībai iesaka likvidēt vēl 5000 gultas vietas slimnīcās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Racionālists
R
Pēc komentāriem var spriest, ka PPL apmaksātā nomelnošanas kampaņa turpinās arī pēc vēlēšanām. Laikam pakalpiņi, kas pārpludina portālus ar tukšu tuftu nav atjēgušies un iepazinušies ar vēlēšanu rezultātiem.
Zirgam jasmejas.
Z
Lai panaktu realus ietaupijumus pilnigi lidz aknam butu jamaina visa medicina sistema pec Rietumu modela..Bet LV valdibai nav ne velesanas, ne naudas un protams kompetences lai ar tadam lietam nodarbottos. Ne jau politiku bankas kontos no tada "darba" kas rippotu ieksaa, bet "uzcept" kadu dokumetinju prieksh mulka PB- to musu politiki labi pieprot. Ka saka "uz papira" Latvija attistaas pec visiem Eiropas Standartiem....hahahahhaaa...kas ir talu no realitates..protams.
Zirgam jasmejas.
Z
PB iesaka nelietotās municipālās slimnīcas pārveidot aprūpes namos un rehabilitācijas iestādēs, kas varētu nodrošināt dienas aprūpi veciem un nespējīgiem cilvēkiem, kā arī ambulatoro palīdzību, piemēram, fizioterapiju. Tādā veidā valdība varētu izvairīties no dārgā slimnīcu aprūpes modeļa. -- KURSH TAD TEICA ka reabilitacijas un aprupes nami IZMAKSAAS MAZAAK??? Latvijas patreizejais modelis neatbilst nevinam arzemju variantam - ne slimnicu joma, ne aprupes joma , ne ari reabilitacijaa. Starpiba ir tada ka mo Zemes lidz Menesim....
Oskars
O
Vienkārši, cūkas.
pareizi
p
it īpaši dārgajā Gaiļezerā. Lai tie dakteri aizrijas. Cenas ir nenormālas. Ko tā valsts vispār finansē medicīnā, ja valsts slimnīcas tik dārgas? Kur tad dotācijas? Tad kāda jēga. Atliek paļauties tikai uz likteni. Neko citu tāpat nevar atļauties.
ret
r
Paldies Dievam,ka Latvijai uzbruka krize!VIENREIZ SO AMORALO ZURKU MIDZENI IZSVEPES LIDZ TUMSAKAJIEM KAKTIEM UN ZURKAS JUTOT BADU PARKODIS VIENA OTRAI RIKLES!Kas attiecas par jusu SC ,tad Kremla labumus esam attedusies un kuram ta pavajak ar saprasanu, var drosi migret uz savu laimes zemi!SVF NAUDU NEVAR NOZAGT,BET PASIEM SAVAS KO ZAGT PALIEK ARVIEN MAZAK!LUK TA IR LIELAKA PROBLEMA!
Liva
L
Tikai daži komentātāji ka Dīzels, Dzens saprot par ko ir runa! Pārējie kā parasti tik kliedz un vaino citus!
haralds
h
tā Pasaules Banka ar Latvijas valdību kā labs saimnieks ar mīļu sunīti, kad asti jāgirež - griež pa gabaliļam. būtu jau labāk Pasaules Banka Latvijas valdībai ieteikusi likvidēt valsti kā tādu.
Veļķis
V
Mans padoms t.s. "Pasaules bankai" - esiet prātīgi un pašlikvidējaties!
Dzens
D
PB var nākt klajā tikai ar rekomendācijām. Jau vairākus gadus esam tās ignorējuši. Un kāds ir rezultāts - esam viena no nabadzīgākajām eiropas valstīm. Arī pateicoties tādiem prātā nabagiem cilvēkiem, kā tu.
Dzens
D
Stulbenis tu esi. Būtu labāk pasēdējis un parēķinājis pats un paskatījies, kā veselības aprūpe tiek nodrošināta valstīs, kas mūs šai ziņā pamatīgi apsteidz. Redzi, no PB viedokļa mūsu veselības aprūpe ir elementārs veids, kā šķiesties ar naudu, kuras mums nemaz tik daudz. Lūk, un tieši par to arī es balsoju, lai arī šajā jomā mēs beidzot izdarītu to, ko PB mums iesaka jau vairākus gadus, ja kas.
protams
p
pamazām uz to iet, ka tie, kas maksā nodokļus, saņems maksas medicīnu, bet tie, kuri nemaksā un dabū trūcīgo izziņu - tie var dabūt visu par velti. Tas nu gan nesekmēs nodokļu maksāšanu.
Dzens
D
Tā tu varētu runāt, ja mūsu valsts spētu pati sevi uzturēt. Bet tagad, kad dzīvojam uz krītiņa īpaši lekties nevaram atļauties. Bet PB padoms ir prātīgs. To nu tev vajadzētu saprast, nevis ķērkt kā demenci piemeklējušam večukam.
Dzens
D
SC piedāvāja 10% budžeta deficītu. Kurš to finansēs? Vau Urbanovičam ir kaut kur paslēpti miljoni? Bet liela daļa cilvēku patiešām laikam ar domāšanu nesirgst. PB jau sen ir ieteikusi racionalizēt Latvijā pastāvošo veselības aprūpes modeli, lai tas pietuvinātos tam, kāds ir attīstītās Eiropas valstīs. Un nevis tāpēc, lai "iznīcinātu latviešu tautu" (nevajag jau būt tik iedomīgiem), bet gan tāpēc, lai to naudu, kas ir tērētu ar lielāku atdevi. Nu nav tik daudz gultas vietu uz 1000 cilvēkiem ne Somijā, nedz Zviedrijā nedz kādā citā valstī ar augsta līmeņa veselības aprūpi. Slimnīcas uzturēt ir dārgi, tāpēc visās normālās valstīs tiek darīt viss, lai saīsinātu pacienta atrašanās laiku slimnīcā un nodrošinātu veselības aprūpi citos daudz efektīgākos veidos. Tāpēc arī tur ir krietni mazāk dažādi ielaistu slimību gadījumi un veselības līmenis cilvēkiem ir daudz, daudz labāks, nekā mums ar mūsu daudzajām slimnīcām.
ļoti pareizi
ļ
ja vēl tur nezagtu, tajās slimnīcās, bet zog visi, lieli un mazi, pat cūkas vēl izbaro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas