Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pasažieriem no Krievijas aizliegts ievest gaļas un piena produktus

Lai pasargātu Latvijas un pārējo ES dalībvalstu teritorijas no Āfrikas cūku mēra ievazāšanas, Eiropas Komisija noteikusi aizliegumu ievest gaļas un piena produktus no trešajām valstīm, portālam Diena.lv vēsta VAS Latvijas Dzelzceļā.  

Gadījumos, kad vilcienu pasažieru bagāžā atrodas aizliegtie produkti, pēc iebraukšanas Eiropas Savienībā tie jānodot muitai iznīcināšanai. Dzīvnieku izcelsmes produktos var būt patogēni, kas izraisa dzīvnieku infekcijas slimības, un ceļotāji var netīšām ievest slimības ierosinātājus. Ceļotājiem aizliegts ievest Eiropas Savienībā gaļu, putnu gaļu, gaļas produktus, pienu, piena produktus.

Lai novērstu šādu produktu ievešanu, Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki sadarbībā ar muitas amatpersonām veiks pastiprinātu pasažieru personīgās bagāžas kontroli. 

Jau ziņots, ka Krievijas Federācijā vairākos reģionos ir uzliesmojis Āfrikas cūku mēris, kas ir bīstama, ļoti slimība vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības konstatēšana dzīvnieku turētājiem nes lielus ekonomiskos zaudējumus.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas