Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pases nav nomainījuši aptuveni 300 000

Aptuveni 300 000 pilsoņu, kuri joprojām nav nomainījuši vecā parauga pases, ārpus Latvijas izbraukt līdz pasu maiņai nevar. Vecā parauga pases ar ielīmētu fotogrāfiju, kas izdotas līdz 2002.gada 30.jūnijam turpmāk ir derīgas tikai kā personu apliecinošs dokuments Latvijas teritorijā.“Kopš gada sākuma apmainītas nedaudz mazāk kā 100 000 pasu,” Dienai stāsta Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes (PMLP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Anita Āboliņa, “tie, kam pases nav apmainītas no citām valstīm tiks izraidīti, vecās pases vairs netiek uzskatītas kā ceļošanai derīgs dokuments.

Tas, kādas procedūras tiks veiktas pret attiecīgajiem ceļotājiem, kuriem nav derīga personu apliecinoša dokumenta gan atkarīgs no katras konkrētās valsts atsevišķi.” Latvijā likumīgi ir divi personu apliecinošie dokumenti – pase un personas apliecība ko ārvalstīs atpazīst kā ID (Identification card), taču to paredzēts ieviest tikai 2009. gada 1.janvārī.

Pases joprojām var apmainīt jebkurā PMLP Pasu daļā. Tiem, kas nedomā ceļot, pasu apmaiņa nav nepieciešama, norāda speciālisti.

Jau vēstījām, ka pēdējos mēnešus PMLP veidojās garas rindas, jo daudzi steidza pasi nomainīt pēdējā brīdī. Daļa "veco" pasu īpašnieku devās ārpus Rīgas, kur rindas bija mazākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas