Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pasta banku veidos "Mono" un Francijas CVA konsorcijs

Satiksmes ministrijas (SM) rīkotajā konkursā par stratēģiskā sadarbības partnera izvēli Pasta bankas izveidošanai uzvarējusi holdingkompānija SIA "Mono", žurnālistus informēja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

"Mono" veidos konsorciju ar Francijas pasta banku savulaik izveidojušo kompāniju CVA.

Plānotās investīcijas Latvijas Pasta bankas izveidē var sasniegt 50 miljonus eiro (35,14 miljonus latu), teicas Šlesers.

Kā ziņots, konkursā pieteikumus iesniedza trīs pretendenti - arī SIA "Lattelecom" un AS "DnB Nord Banka".

Pasta banku, piesaistot stratēģisko partneri, plānots veidot, lai atrisinātu Latvijas Pasta finanšu problēmas. Šādu ieceri pērn 14.augustā atbalstīja valdība.

Lai izveidotu Pasta banku, no LP tiks nodalīts pasta nodaļu tīkls un Maksājumu pakalpojumu dienests, kas tiks ieguldīti jaunveidojamajā uzņēmumā, skaidro SM.

SM uzsver, ka pasta nodaļu tīkla kā atsevišķa uzņēmuma darbība balstās uz šajā tīklā sniegtajiem pakalpojumiem, tādējādi, izvērtējot iespējamo pasta nodaļu tīkla attīstību, tostarp izvērtējot citu valstu pasta administrāciju pieredzi, par piemērotāko pasta nodaļu tīkla kā atsevišķa uzņēmuma attīstības variantu ir uzskatāma Pasta bankas izveidošana, piesaistot stratēģisko partneri no finanšu pakalpojumu sniedzēju vidus.

Ja Pasta banka netiktu izveidota, SM uzskata, ka pasta nodaļu tīkla zaudējumu samazināšanai un rentabilitātes uzlabošanai LP būtu divas alternatīvas - pasta nodaļu tīkla finansēšana no valsts līdzekļiem vai pasta nodaļu skaita būtiska samazināšana.

Holdingkompānija "Mono" dibināta 1991.gadā, un apvieno aptuveni 60 dažādu nozaru un pakalpojumu firmas. "Mono" struktūrā ietilpst firma, kas nodarbojas ar rūpniecisko ražošanu, transporta un loģistikas pakalpojumiem, sadzīves pakalpojumiem, finansēm un investīcijām, pārtikas ražošanu, alkohola tirdzniecību, tūrisma pakalpojumiem u.c.

"Mono" valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks ir Mihails Uļmans - viņam pieder 46,9% uzņēmuma kapitāldaļu. Aleksandram Plotkinam un Mihailam Šulikam katram pieder 23,4% kapitāldaļu. Savukārt valdes loceklim Biominam Kajemam pieder 6,1% "Mono" kapitāldaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas