Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pašvaldības prasa kompensēt IIN neizpildi, kas janvārī bijusi būtiska

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valde vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim (JL) lūdz kompensēt pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu prognozes neizpildi, lai tām būtu nepieciešamie finanšu līdzekļi pašvaldību funkciju veikšanai. Pašvaldībām līdzekļi nepieciešami arī izglītības iestāžu darbības nodrošināšanai, kā arī sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanai, informē LPS preses sekretāre Dace Zvirbule. LPS arī uzsver, ka janvārī IIN ir vienīgais nozīmīgais pašvaldību ieņēmumu avots.

Vēstulē valdības vadītājam, kuru parakstījis LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, norādīts - operatīvie dati liecina, ka šā gada janvārī pašvaldību budžetā vērojama būtiska IIN ieņēmumu plāna neizpilde. Valsts kases mājas lapā publicētā informācija par šī nodokļa sadalījumu no Valsts kases sadales konta parāda, ka līdz 29.janvārim pašvaldībām bija sadalīti 23 525 091 lati, kas ir 69,55% no janvāra prognozes. Prognozētie ieņēmumi Valsts kases sadales kontā janvārī bija 33 825 771 lati.

Par nodokļa ieņēmumu plāna neizpildi janvārī saņemta informācija arī no Rīgas un Ventspils pašvaldībām, kuras ar Finanšu ministriju (FM) ir noslēgušas līgumu par nodokļu administrēšanu savās pašvaldībās. LPS vadība atgādina, ka likumā par valsts budžetu 2010.gadam ir teikts, ka FM izvērtē faktisko pašvaldību IIN ieņēmumu izpildi par iepriekšējo mēnesi salīdzinājumā ar prognozēto. Ja tiek konstatēta nodokļa ieņēmumu neizpilde vairāk nekā par 8% no gada sākuma, sniedz priekšlikumus līdz nākamā mēneša 15.datumam Ministru kabinetam lēmuma pieņemšanai par IIN ieņēmumu neizpildes kompensāciju no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas