Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pašvaldību un EP vēlēšanās būs atšķirīgi biļeteni, bet viena urna

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Vēlēšanas beigušās, bet sājas pārdomas paliek. Kāpēc piemēram PS vēlēšanu biļetenos bez Vaideres un Kalnietes bija vajadzīgi vēl kādi 13 cilvēki ?? Ja skaidri zināms, ka uz EP tiek tikai 8 cilvēki, no vadošajām partijām- KOPĀ, tad viena partija gan būtu varējusi iztikt ar sarakstu, kurā tikai kādi 3-5 cilvēki. Skaitot balsis konstatēju, ka pusei biļetenu nav veiktas izmaiņas, pusei no pārējiem- pielikts krustiņš Kalnietei, pārējos biļetenos pārsvarā pielikti krustiņi Kalnietei un Vaiderei, bet citi cilvēki no saraksta cītīgi izsvītroti. Protams, ir jau dažas astītes, kur kāds Šadurska, Viņķeļa vai Šica fans pieliek viņiem krustiņus un citiem mīnusus, bet ja parēķina, cik to blēņu saskaitīšana aizņem nenormāli daudz laika vēlēšanu komisijām, kur pusaizmiguši cilvēki pēc 24 stundu nepārtraukta darba ar 20 gadus vecām metodēm to visu saskaita, jo datorizācija Latvijas balsošanas sistēmā joprojām nav ieviesta... Un tad vēl te kāds brīnās, ka rezultātu nav un nav. Lai tie deputātu kandidāti vienreiz paši pamēģina tos murgus saskaitīt. Mūsu iecirknī pēc komisijas vadītājas iniciatīvas bija 2 urnas - katrām vēlēšanām sava , kas protams bija ērtāk visiem, bet tas jau tāds sīkums uz personificētās skaitīšanas fona.
elfa
e
Droši vien no Jums tas nav atkarīgs ,bet...''kad nāks tie laiki''?Kad varēsim izvēlēties no visām partijām cilvēkus ,kam uzticamies .Domāju gan ,ka izsvītrojamo būtu vairāk.Šājās EP IZVĒLĒTOS 5 CILVĒKUS ,BET ,LŪK ,ROKAS SASIETAS .Droši vien ir kliķe ,kam tas izdevīgi .Nu jā ,mūžigās aizdomas !
jautrais
j
pilnīgi garām.
zzz
z
Šajās vēlēšanās būs atšķirīgi viedokļi, bet vienāds rezultāts. Kā parasti.
mnja
m
īpaši tev vēl viens"jaunums"- balsot var tikai katrs vienā vēlēšanu iecirknī.. tikai un vienīgi savā, kurš ir atkarīgs no tavas deklarētās (!) adreses.. tā ka nekādi balsojumi 20 iecirkņos nesanāks.. sss - tev bija iespēja mainīt savu vēlēšanas iecirkni, ja ieder īpašums kādā citā pašvaldībā.. (varbūt derēja arī īres līgums, nezinu), tā ka bez čīkstēšanas.. Cimdars gan varētu paskaidrot, kāpēc mums 21. gadsimtā vēl joprojām nav pieejama balsošana internetā.. Kāpēc estiņi var, bet letiņi ir tik stulbi?
mth
m
vienmeer bijushas sviitroshanas, nevis kkaadas miinusu sisteemas. zinu no pierdzes, studiju gados piestraadaajot veeleshanu iecirknii. bet to gan nesaprotu, kapeec EP nevar balsot jebkuraa iecirknii. taa patiesi ir delmokraatijas kropljoshana. labpraat jau riit kkur riigaa to izdariitu. un 6dien savu pasvaldiibu nemaz neveeleetu :)
pāķis
p
Mani kolāģi nesaprot Jūsu kompetento skaidrojumu. Viņi sapratuši to tā, ka balsot var vienīgi pievelkot krustiņu vai svītrojot. Bet viņi tam nav gatavi. Spājīgi vienīgi paņemt vienu sarakstu un, neko nedarot ar pildspavu, iemest to urnā. Tādu variantu jūs neskaidrojat, tāpēc balsot nav jāiet, jo šāds balsujums aiziešot kaķim zem astes!?
kā ar biļetenu nomaiņu
k
uz vajadzīgajiem skaitīšanas laikā???????????????Viss notiks??????????Bet ir kameras.
lauku vecis
l
Nu un, ka viena urna, gan komisijas sašķiros... Ja bezmaz katrās vēlēšanās gadās pa kādam, kas urnā iemet savu pasi, tad varu iedomāties, kā putrotu divas urnas.
Lelle
L
Es vienmēr esmu svītrojusi mēslus ārā. Tas tak pat muļķim skaidrs, ka jāsvītro, jo mīnusu var viegli izlabot par plusu!
Kā var
K
Kā var par dažādām lietām balsot un biļetenus bāzt vienā urnā? Tikpat ka'ejot no veikala krējuma traukā iebāzt arī desu!
deaf maigo
d
Neinteresanti.Pašvaldiba pilnigi sviests.Agrak dzivoju pagasta,ieveleja lidz bada diena.
Me
M
Vai kāds ievēroja, ka šogad pēkšņi nevis jāvelk mīnusu, bet jāsvītro vārdu. Ja būs mīnuss, tas netiks ņemts vērā!!!! Kurš un kad par to nolēma un kādēļ vismaz 3 mēnešus iepriekš par to netika uzbāzīgi informēts???
ekonomists
e
Netaisos tai urnā neko bāzt,negribu pagarin;āt mūžu šai vadošai kliķei.
Par Godmani un Šleseru
P
Mums šajā laikā ir nepieciešami enerģiski, domājoši, zinoši un pieredzējuši vadītāji. Rīgai piemērotākais ir Šlesers, bet Briselē Latvijai visvairāk panāks Godmanis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas