Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Patiesības atgriešanās*

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Tāpēc, lai mēs saprastu, ka Rakstnieku savienības valde bija spējusi panākt lūzumu Latvijas garīgajā gaisotnē. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cits būtu plātījies, Peters pasaka. Tāpēc šo laiku arī sauc par ATMODU, ka daļa sabiedrības 1987. gada 14.jūniju nogulēja, ko nevar teikt par biedru Vulfsonu. Viņš Bastejkalnā piedalījās aktīvā diskusijā - barikāžu pretējā pusē. Un būtu interesanti sagaidīt tādu ГЛАСНОСТЬ, kas pastāstītu par "valdi", kura spējusi panākt lūzumu latviešu patriotisma ilggadēja nīcinātāja M.Vilka apziņā.
gurre
g
Tiem, kas tagad velas sevi iztelot ka superlatviesus un ueber-patriotus gribas vien pajautat - kur jus balelini toreiz bijat? Tagad katrs sevi iztelo turpat par nacionalo partizanu mezabrali!! kad Vulfsons runaja Maskava, es biju pilngadiga un redzeju un dzirdeju to savam acim un ausim. Tas, ko laudis runaja savos kekos komunistu okupacijas laika ir viena lieta. Tas, kas tika teikts publiski, ir cita lieta. Toreiz Helsinku grupa nebija nedz tik labi zinama, nedz ari speja aizsniegt daudzus cilvekus publiski masu medijos, ta ka daudziem Latvija un citur, Vulfsona runa bija tik nozimiga, ka Peters seit raksta. Tiem, kas pasi nespeja pat lupai parsplaut tajos laikos, tagad ir luste visus tos, kas kaut ko darija, nomelnot un iznirgt. Un to, ko Jana Petera dels dara, ta ir vina darisana. Vai tiesam cilveki se aizmirst, ka pilngadigiem cilvekiem ir tiesibas savu dzivi veidot ta, ka vini izvelas un ka tevam nevar uzstadit apsudzibu par dela grekiem - ja nu seit kadi velas K. Peteru kados grekos apsudzet? Jeb otradi?
daunitis
d
Pasakot A, nav pateikts arī B. Čekisti, ja gribētu pateikt visu patiesību līdz galam, būtu Vulfsona vietā izlaiduši harizmatiskāku personu uz augstās tribīnes. No pašiem atmodas sākumiem ar pūli ir nekaunīgi manipulēts, tāpēc Latvijā joprojām ir krievu piektā kolona, bet Krievijas ārēja ienaidnieka tēls, parocīgs un ērti lietojams, ir mūsu pašu Dievzemīte.
Taleirāns
T
Nav tikai baltas vai tikai melnas krāsas! Arī strap tautā cienītiem cilvēkiem un tiem, kurus vēstures mirkļi cēluši debesīs var izrādīties "kažociņa apmetēji". Visu cieņu par drosmi Mavrikam Vulfsonam toreiz izteikties (klāt nebiju, iespējams kungs zināja īato brīdi un toni, jo partijas spicē tika cienīts un respektēts), bet vai vienmēr Mavriks Vulfsons ir bijis tāds, kādu sevi parādīja sakot runu? Diemžēl, nē. Tieši šim kungam pieder nu jau starptautisku skanējumu ieguvusī frāzi: "Latvieši - ebreju šāvēji"! Tēze izteikta par Otro pasaules karu un visos nāves grēkos tiek vainoti tikai latvieši. Vēsturiski tas ir ļoti diskutējams jautājums. Salaspils darba nometnes - Kurts Karuze (vācietis). Biķernieku meža šausmu autori - no vācijas atsūtīti "speciālisti", kuri aizstāja vietējos "nespeciālistus", jo vietējie nevarēja "iekļauties grafikos" un tik "atbildīgu darbu visiem uzticēt nevarēja". Tā kā Vulfsona kungam pieder ne tikai tautas atmiņā esošas patiesības publiskošana, bet tās pašas tautas pārmēru un nepārbaudīta nomelnošana, kas izpelnījusies plašu rezonansi un saglabājusies pat starptautiskā līmenī. Patīkamu dienu! P.S. Ikvienai personai ir vairākas šķautnes. Ja Vinstons Čērčils vadīja valsti karā un uzvarēja karu sabiedroto sastāvā, tad tas nenozīmē, ka viņš bija bez neviena grēka - spēka dzira garšoja ļoti labi, bet viņš vismaz savai tautai vai tautai, kur dzīvo "neuzkarināja birku" - ļaunuma sakne! Jautājums, kā šķautnes izvērtē un cik objektīvi tas notiek.
Zigurds
Z
Labi ir klausīties šos stāstiņus. īpaši ja zina, ka TF organizēja LKP CK uzdevumā Gorbunovs un Peters.TF tika iesūtīts īpašs poļitruks, kļūstot par valdības vadītāju. Lai kanalizetu citas kompartijas nekontrolētas kustības. Mavriks Vulfsons bija pretrunīga personība. Taču viņš redzēja tālāk par daudziem citiem. Tātad "brīvības" atgūšana tika organizēta no augšas, atšķirībā no Čehoslovākijas, kur tā notika no apakšas, disidenta Vāclava Hāvela iedvesmota. Tas arī izskaidro, ka tagad Čehijā un Slovākija darbojās eksportspējīga ražošana, bet Latvijā - spekulācija ar laupījumiem, miljonāru - Latvijas izzadzēju un sovetkrevu mafijas kompānijā.
jautājums
j
Nu tie , kas publicē Tenkas, toreiz nepublicēja neko. Jo, līdztekus ideloģiskajai cenzūrai, tomēr bija noteikti diezgan augsti mākslinieciskie kritēriji. Tie, kurus publicēja , lielākajā daļā bija talantīgi. Vācietis, Ziedonis, Peters, Skujenieks,Elksne, Ķempe, Belševica , Ezera...Un vēl un vēl un vēl... Padomju režīma laikā radītā literatūra ir ļoti spilgta latviešu literatūras daļa. Izcili rakstnieki un dzejnieki un spoži darbi Talantīgi un spilgti un pieauguši! Viņi bija spējīgi kļūt par savas tautas līderiem toreiz .Viņi bija manas autoritātes tai laikā... man bija pāri 20... Ne tikai vienkārši uzdrošinājās pateikt, bet pateica spoži un efektīgi... Un no visiem, pats lielākais meistars uz efektiem un diplomātiju bija Peters Pret Vulfsonu gan esmu vienmēr bijis diezgan rezervēts...
Ieva
I
Kas rakstnieki, šie toreizējie "gara gūstekņi" ir tagad? Publicē "Tenkas" "Karogā" un tiesājas. Bet Latvija ir dziļā krīzē, un draud bankrots...
Senais>un
S
Man šķiet, ka voiņam diez vai vairs ir bail. Kauns arī nevarētu būt, jo šie jau nebija mājās... Tad atliek vien domāt, ka vēl kādas ilūzijas par iespēju kāpt tronī(tapt ieceltam). Kā Napoleons Bonaparts uz simts dienām. Es tiešām nezinu kāds cits iemesls varētu atturēt šo vīru pastāstīt, jo viņš zin noteikti daudz vairāk nekā pārējie. Formāli viņš bija rīcības noteicējs arī represīvajām iestādēm. Protams , atceroties, ka tortes recepti vajadzēja Maskavā saskaņot, ņemsim vērā, ka viņa vaina ir tik vien kā mīkstčaulība. Dumiķiem faktiski tāda liga piemīt. Es atceros kā viņš šķendējās , ka ASV izrādījās nepiemērots spriegums viņa fēnam. Un tas vīrietim...
un
u
Jā, nerunāsim par vedeklām, runāsim par Anatoliju. Viņam bail atklāti pastāstīt, kas toreiz notika?
un
u
Lai kā, es uzskatu, ka Mavriks Vulfsons toreiz paveica vairāk par Jāni Peteru un Anatoliju Gorbunovu. Tieši toreiz. Vēl kādu laiku Krievija mēģināja noliegt pakta esamību, un Vulfsons publiski atspēkoja iebildumus. Drosme. Ko tagad labu dara Gorbunovs?
Senais
S
Es tiešām labi zinu, jo biju tur cieši klāt, bet man nav laika nodarboties kā izziņu birojam, vai konsultantam Es tik vien kā varu tā maigi norādīt uz nekompetenci cilvēkam (laikam jau šeit tikai cilvēki uzstājas), kas domā sevi ļoti zinošu esam, ja gribiet ko vairāk uzzināt, pajautājiet. Askoldam Rodinam, kas no Atmodas atpūtai aizlaidās īsi pirms bankrota. Uz Dienu, bet bankrots nekādā veidā nebija saistīts ar ideoloģiju. Ne katrs var vadīt presi, Elitai Veidemanei nesanāca, kaut rakstīja spīdoši.Tajos laikos, kad viss tikai sākās, pat tramvaja biļetes teksts bija jāsaskaņo un katrā preses izdevumā tā bija vienīgi redaktora ar palīgiem prasme, kas deva iespēju kaut ko vismaz divdomīgu publicēt. Zināmu drosmi jau arī vajadzēja, tomēr ne tik kā tagad dažam labam labpatīk bazunēt, jo vafdošie tāpat bija "saskaņoti".
un
u
Lai tev veicas šķirot vedeklas un meitas, Santas un Atmodas! Ja daudz zini, pastāsti, kas bija Atmoda? Jā, LTF avīze. Un tikai? Un kas bija pārraide Labvakar?
Senais>un
S
Tā jau dažs labs sauc savu vedeklu par meitiņu. Bet ne jau visi to zin. Un vēlams painteresēties kas ir "Atmoda"un kas "Santa", citādi sanāk tāda blamēšanās. Un vēl, kāds gan nepilngadīgam Krišjānim, kas toreiz samērā labi mācījās 49. vidusskolā, varētu būt sakars ar sava tēta izdarībām atmodas laikā?
un
u
Tagad Gorbunovs klusē kā pelīte alā.
un
u
Turi savu Seno daiku tīru, nelien publikā, citādi arestēs kā tos plikos puikas. Tu domā, ka nav sakara arī Gorbunovam ar meitu, kad viņa sāka izdot Santu Atmodas vietā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas