Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pauls Raudseps: Ar vienu mērķi nepietiek

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A13
A
Rockwool akmens vate www.a13.lv
Amors
A
Varbūt nopērc viņai interneta veikalā seksmantiņas un piesūti pa pastu ar uzliktu pēcmaksu!
virietiss
v
Blin kas notiek ar so valsti un internetu, mana sieva visu laiku tuse sex saitos <a jasledz tie portali ciet!!!.
jautājums
j
Un vēl kāda slavena vīzija... Kad Mozus izveda Israēla tautu no Ēģiptes tuksnesī, viņš tiem deva vīziju-Apsolīto zemi, kur piens un medus tek. Un tas deva tautai spēkus 40 gadus tuksnesī uz šo mērķi iet
jautājums
j
Vīzija... Martinam Luteram Kingam bija vīzija ! Viņa vārdi -I have a dream..- kļuva par vadmotīvu nopietnai sabiedriskai kustībai, kas mainīja Ameriku. Luteru nošāva, bet vīziju nevarēja....un Obama kļuva par ASV prezidentu. Ja ir nopietnas problēmas, tad vīzija dod spēku izturēt. Bet bez vīzijas , valdībai vēl ir jābūt plānam, ceļa kartei kā tad mēs līdz šim mērķim- labklājībai- nokļūsim. Patreiz mūsu ekonomika ir kā laiva bez stūres brāzmainā kalnu upē. Peldam pa straumi... Bet priekšā ir Niagāras ūdenskritums....
trīsdesmitgadniece
t
es arī brīnos par to saukšanu pēc vīzijas. Man liekas, ka pieaugušiem cilvēkiem ir katram individuāli mērķi dzīvē. Vai tad nav sen zināms, la Latvijas iedzīvotāji tēmē uz brīvu, demokrātisku, tiesisku, plaukstošu Eiropas valstiņu, kurā valda ekonomiska, kultūristiska :) un visāda citāda labklājība? Sociālā aizsardzība, tajā pašā laikā gudri, centīgi un talantīgi cilvēki aizrautīgi strādā savā, savas ģimenes, kā arī valsts un sabiedrības labā? Vai tad sen nav skaidrs, kas būtu vēlams un labs mūsu valstij???? Bet vīzijas, par ko es kļūšu izaugusi :) ir katra personīgā lieta.
pragmatiķe
p
Beidzot viens skaidri pasaka, ka ne jau dižs kopīgs mērķis var ko atrisināt (daži tādi, kā rasu tīrība un komunisms, jau sen pieredzēti). Līdz šim tikai Jurģis Liepnieks uzdrošinājās, jo populāri jau tas nav. Dominē vaimanoloģija, ka vīzijas trūkums radījis visas iespējamās nelaimes. Nesen tv viena kādreizējā kompartijas darbiniece pieprasīja zvaigzni (nav gan skaidrs, no kā), trepes atradīšot pati. Labāk gan būtu prasījusi trepes, jo tas nozīmētu izpratni, ka zvaigzne drīkst būt katram sava un tā pašam arī jāatrod. Tā lielākā problēma ir nemeklēt konkrētus risinājumus, bet gaidīt šo zvaigzni no nezinkurienes – kā laimes lāci. Protams, tāpat kā zvaigzne katram sava, arī vīzijas vai mērķa jēdziena tulkojums. Labklājība var būt šāds mērķis, tikai ar vienu atrunu – kā nosacījums, kas dara iespējamu individuālo mērķu daudzveidību. Principā demokrātiskas valstis neko konkrētāku arī neizvirza.
Karamba
K
Pilnīgi piekrītu par mēŗku nepieciešamību.Cita lieta, ka tos būtu jāformulē, jāpauž cilvēkiem kuriem sabiedrība uzticas.Šodienas politiskajā elitē tādu gandrīz nav. Uzticību iegūs vai atgūs tie, kas paveiks reālus darbus ,iztīrot to vidi no politmafijas darboņiem līdz tādam līmenim, kad viena daļa tupēs ķurķī, un otra pazudīs no sabiedriskās skatuves uz visiem laikiem.Līdz tam laikam, vīzijām, programmām ,lai cik skaistām un pareizām,ir tikai papīra vērtība.Diemžēl.
jautājums
j
Bet es gribu zināt uz kurieni mēs ejam valdības pavadā ? Nepārtraukti mazināsim izdevumus, grausim atlikušo ekonomiku un vairosim bezdarbnieku skaitu ? Valdības vīzija ir svarīga, lai es varētu pieņemt savu personīgo lēmumu par to vai ir vērts palikt un cīnīties, vai nē. Vai vienīgā lieta par ko Dombrovskis var izteikties ir Briseles virtuve ? Mērķis ? Kāpēc tautas labklājība nevar būt mērķis ? Attīstīta ekonomika, sociālais taisnīgums un aizsardzība ? Bet valdībai ir jābūt konkrētam plānam kā šo mērķi sasniegt ! Ja liberālā ekonomika, tad ko darīs, kad darīs un kā darīs. Un kādi rezultāti gaidāmi un kad. Jo arī Indijā un Afrikā visu regulē brīvais tirgus un iedzīvotāji mīt kartona būdās, bet tur klimats siltāks. Es gribu, lai valdība argumentē, kāpēc ir pārliecība, ka tirgus visu sakārtos kā Skandināvijā nevis Somālijā. Bet tas, ka valdībai nav vīzijas, kur nu vēl plāna, nav arguments, ka to arī nevajag. Tikai kārtējais apliecinājums mūsu valdības nespējai ne uz ko Tā mēs dabūsim Lielo depresiju vismaz 10 gadu garumā kā 30tajos
Pipo
P
Krīzes laika mērķis pirmkārt ir: Krimināllikumā izstrādāt konkrētus pantus, pēc kuriem sodīt varas politiķus, ministrus, deputātus, ierēdņus par nodokļu naudas izsaimniekošanu, izzagšanu, pieņemot slidenus likumus, shēmojot. Katru dienu izkūp kaudzēm naudas, vainīgo nevar saukt pie atbildības, nav konkrētu likumu pantu. Esmu pārliecināts, būs atbildība par valsts naudas izlietojumu. Reālu sodu saņēmuši vien KNAB sīkuļi, vidējs arhitekts, pašpārliecināts sīks ierēdnis.
Ai
A
Nevaru atrast vārdus, kā lai noraksturo savas izjūtas izlasot šo "nasing spešl" Dienas izpildījumā. Līdz šim esmu bijis visnotaļ uzticīgs jūsu lasītājs, bet par to vai tā būs arī nākotnē, manī ir ieviesušās pamatīgas bažas. PSRS laikā es CĪŅU neabonēju un nedomāju, ka es neatkarīgās Latvijas laikā mainīšu savus paradumus un sākšu pirkt ko līdzīgu.
Человек
Ч
Интересные рефрены в статье: "С Латвией всё в порядке... Латвии ничего не угрожает.... С Латвией всё хорошо". Однако сколько ни говори "халва", а во рту от этого слаще не станет. У Раудсепа работа такая, пудрить нам мозги. С ним самим, действительно, всё хорошо. И со Шкеле всё хорошо. И со Шлесерсом. Они успели к раздаче во время прихватизации. Не стоит воспринимать его (их) лозунгов всерьез.
Jancis
J
Esmu diezgan pamatīgi pārstegts, es pat teiktu, ka no Dienas nu nekādi negaidīju tādu, atvainojos, murgu! Mēs neesam apdraudēti?! Un kas tāds tiek paziņots, kad neviens vairs nevar būt drošs vai bērniem būs pieejama izglītība, vai būs pieejami medicīniskie pakalpojumi, vai vecumdienās būs pensija, vai būs darbs un ja būs, vai līdz tam jau banka nebūs izlikusi uz ielas. Ja liela, ļoti liela daļa cilvēku pašlaik apskauž tos, kuri paspēja emigrēt, kamēr to vēl varēja daudz maz sekmīgi izdarīt. Šis nu man ātgādina padomju laikus, kad televīzijā tika stāstīts par kārtējiem tautsaimniecības sasniegumiem, bet veikalā pienu nevarēja nopirkt.
dzeris
d
Visumā piekrītu, bet, attiecībā uz pašreizējo situāciju, šķiet, vērtējums pārāk optimistisks. Jāņem vērā, ka krīzes maksimumam mēs vēl neesam ne tuvu. Varbūt, īsti eksistenciāla krīze tā arī nebūs, bet tuvu tam gan. Un efektīgi izmantot mēs līdz šim nemācējam it neko, ja tikai kāds nestāvēja ar pātagu aiz muguras, un ar burkānu priekšā, faktiski, tas burkāns mums interesēja mazāk, jo to mēs bieži pat nesaskatijām savas tuvredzības dēļ, pie kam teicam - nav jau vērts pūlēties, tas burkāns jau tāpat tur nav, mūs piemānīja! Tipisks piemērs - attieksme pret ES un to iespēju izmantošana, ko mums dod šis te burkāns.
you
y
Pat tagad, kad nedrošība par mūsu personisko labklājību un valsts ekonomisko attīstību ir sevišķi sakāpināta, nav pamata teikt, ka Latvijai vai latviešiem stāv priekšā eksistenciāla krīze. Neviena ekonomiska lejupslīde neturpinās mūžīgi. Tā var ilgt gadu, divus, varbūt pat vairāk, bet, kad tā beigsies, valsts te vēl būs, latvieši te vēl būs, un vienīgais patlaban neskaidrais ir, cik mēs efektīvi izmantosim šo laiku, lai pēc krīzes būtu gatavi izaugsmei. Domāju, ka Raudsepa kungs smagi kļūdās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas