Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Globalizācijas dižķibele

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TangoArgentiino
T
Paskat, vēl Zvirbulēns nav pamodies !
TangoArgentiino
T
Firmā ENTRAPMENT Šona Konerija atveidotais mākslas darbu zaglis saka ģeniālu, bet ne oriģinālu frāzi : " FIRST TRY THEN TRUST". Ne jau visas zāles ir jānorij, ko Tev dod !
Karamba
K
Raini vajadzētu pārlasīt: " pastāv kas mainās" . A rietumi ,diemžēl, ir dziļā mērķu krīzē.Amizanti, bet pieēsts puncis par dzīves mērķi neder.Pļukt! Pārējo katrs var piedomāt pats pēc savām spējām :)
Kaspers
K
Bankas pludinot līdzekļus uz trešo pasauli izputina savas mātes valstis, rada tajās bezdarbu. Kādēļ lai glābtu šīs bankas, tās postu vien ir nesušas? Protams, trešā pasaulē tās ir devušas labumu, tikai tur, nokļūstot bankai grūtībās, neko jēdzīgu atbalstam nevar sakasīt.
kents
k
Ir tikai viens jautājums: kad Latvijas valdība (un konkrēti Ārlietu, Aizsardzības un Finanšu ministrijas) izbeigs būt ASV vēstniecības piedēklis? jo LV valdības ekonomiskās izvēles nosaka Neoliberālisma jeb Washington Consensus ideoloģija (kas sekmē finansu spekulācijas nevis ražošanu) un neoliberālisma šoka terapija ir iztukšojusi Latviju (depopulācija, emigrācija, parādi + 64% jauniešu pauž vēlmi pamest šo valsti) vēl vairāk nekā Staļina projekts. Un prognozē, ka uz 2050.gadu Latvijā būs palikuši vien 1.87 miljoni iedzīvotāju. + Aizsardzības ministrijas izvēles nosaka NATO, kuru dominē ASV un LV jāatbalsta ASV agresijas/okupācijas Afganistānā, Irākā un Izraēlas okupācija (kuru sponsorē un diplomātiski piesedz ASV) Gan neoliberālisma šoka terapija (kas vairo nabadzību, nevienlīdzību, mirstības pieaugumu u.t.t.) , gan agresijas/okupācijas atbalstīšana ir pret ANO Hartas vērtībām. Un tikai nevajag blefot par draudiem no Krievijas, jo : 1) tās armija nav spējīga īstenot okupāciju un notiek štatu samazināšana 2) Krievijas oligarhiem nav motivācijas okupēt Baltiju Jautājums: kāda ir atšķirība starp Koalīciju, opozīciju, "brīvo presi" , tā dēvēto 'inteliģenci' u.t.t. attiecībā pret Valūtas Fonda uztiepto šoka terapiju (neoliberālismu) un NATO/ ASV agresijām? Atbilde: mikroskopiska ASV vēstniecības dienaskārtība ir dienaskārtība arī "zemo standartu" laikrakstam Diena, un ideoloģiskā koklēšanā lieti noder iemaņas, ko apguva lasot Pravdu
kents
k
ir vajadzīga dzelžaina ideoloģiskā disciplīna, lai pat pēc triljoniem dolāru 'dāvinājuma' no nodokļu maksātāju maka [superbagātajiem un tiem, kas šo finansu spekulāciju diž-Burbuli karsēja] ideoloģiskās kokles turpinātu borēt, ka šoka terapijai "nav alternatīvu" . drīzāk nav alternatīvas DIENAS koklētāju pravdiskumam
kents
k
nevis "dižķibele" "dižneraža" u.tml. lingvistiskas blēņas, bet gan finansu spekulāciju izraisīts bezdarbs, parādi un bankroti. Vēl skaidrāk izsakoties, nevis "ķibele" , "neraža" , nevainīga kļūdiņa tātad (laikam Svētā Gara izraisīta), bet gan KRIMINĀLNOZIEGUMS, ko DIENAS pravdīgais ideoloģisko koklīšu kolektīvs ar nepaulīti un ozolgalvu priekšgalā vienmēr gatavi piesegt, (vainīgi, ziniet, vietējie korumpanti, birokrāti, neprašas, kas ēd ķiršus pa 11 latiem kg un zemeņu tortes stūķē vaigos) tāpat kā viņi vienmēr gatavi noriet tos, kas atsakās no šīm Burbuļekonomikas dogmām un doktrīnām (L-amerikas valdības, piemēram) vai arī tie, kas rīko demonstrācijas pret G-8, IMF/WB, WTO etc. kas īsteno neoliberālisma šoka terapijas programmas (nosaucot tos par "anti-globālistiem" "hipijiem-neokomunistiem" un "kareivīgiem vides aktīvistiem")
xZ
x
salīdzināt Polijas un Latvijas ekonomikas, nu sorry, bet nevar. Latvijai noslēgties nozīmē tieši ko? Ražot pārtiku, to arī pašiem apēst. principā nekas cits vairs arī nepaliek. Jo no visādiem tirdznieciskiem counter measures cietīs tās nozares, kas vēl spēj ko eksportēt: LM, farmacija, utt.
Janis
J
Sanita Upleja jau aizgaja, viņai ir vieta Danijā. Kur iesiet Jūs, Raudsep - vai neredzam, ka lasītāji prasa pārmaiņas, bet te tā pati vecā buržuju dziesma. Var runāt par brīviem tirgiem utt., bet tikai tad, ja cilvēkiem ir darbs un sociālā drošībā. Ja tas nav - tad mutīte ir jātur ciet.
Ekonomists
E
Bet kurš te runā par kādu norobežošanos vai slēgtu sabiedrību? Vienkārši krīzes laikā vienmēr katram savs krekls tuvāks un tas, kas paliek atklāts visiem visilgāk, beigu beigās ir vasvairāk zaudējis. Paksaties, kas vislabāk ir pārcietis krīzi ES? Polija, kura pēc tirgus atvērtības indeksa ir vienā no zemākajām vietām Eiropā.
xZ
x
Nu jā, bet kas ir izpratne par labklājība 20. gs. 30tajos gados un kas tā ir tagad? pieņemsim, ka atmetīsim nost visas ekstras un paliksim pie 3 nepieciešāmībām: ēdiena, pajumtes, izglītības. Pat to šodien nav iespējams nodrošināt "vienā atsevšķi ņemtā valstī', jo tas nav nodalāms no mūsdienu tehnoloģij'm, transporta, enerģētikas risinājumiem un izgltības jomā: bez modernajiem IT instrumentiem un informācijas aprites.
Ekonomists
E
Lai arī atbalstu atvērtās pasaules principu tomēr jāatzīst, ka slavenā Ulmaņlaiku labklājība pirmās republikas laikā tika uzcelta tieši slēgtā un protekcionisma pārpilnā pasaulē. Cits jautājums cik šī Ulmaņlaiku labklājība bija reāla, cik iluzora. Bet to tomēr nevajag aizmirst, nekritiski atkārtojot populārās gudrības par atvērtā tirgus labumiem.
zvirbulēns
z
Bankas, finanšu apvienības - kā vēzis miesā. Latvijā jālikvidē sistēmbankas, tās būtu jālikvidē visā pasaulē.
gm
g
"Šo problēmu daži domā atrisināt, radot pārnacionālu finanšu regulatoru, bet, ja pat Eiropas Savienībā šīs funkcijas greizsirdīgi aizsargā dalībvalstu valdības..." --------------- Ha, ko par šo teiktu, piemēram, Krūmane. Vai est šādai organizācijai Parekss problēmas nebūtu ātrāk pamanītas, novērstas. Vispār par globālajiem risinājumiem ļoti labi runā un, liekas, spēpj panākt risinājumus Francijas ekonomikas ministre ( Minister of Economic Affairs, Industry and Employment of France) Christine Lagarde. Par protekcionismu nesen BBC Hard Talk ļoti skarbi runāja PTO vadītājs Pascal Lamy

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas