Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Griezīgi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
U-ūū
U
Nu nē, pasaulē ir gudrāki, drukā, piem., dolārus bez seguma un citi aizņemoties maksā %..
Spicais
S
Šīs Saeimas atlaišana bija nepieciešama jau pagājušā gadā. Uz referenduma veiksmīgu iznākumu cerēja arī valsts prezidents V.Zatlers pats piedalīdamies referendumā un aicinādams tautu. 2/3 valsts iedzīvotāju referendumu boikotēja.Tagad jau ir par vēlu atlaist šo Saeimu un rīkot jaunas vēlēšanas un valsts bankrots ar visām no tā izrietošām ir neizbēgams.Būtu labi, ja varētu atgriezties 90 gadu līmenī, bet ar;i tas nebūs iespējams jo Latvijā vairs nav metāllūžņu ko eksportēt .
I.B.
I
Tā bedre jau ir TIEŠĀM relatīvs lielums. DŽIPI AR LIELAJIEM RITEŅIEM tai brauc pāri. Un pāri pār galvām - tur SAMESTAJIEM.
dzeris - CR
d
Agri vai vēlu jau izlīdīsim, bet ko tas daudsziem maksās? Un, galvenais, kur ir tie, par kuriem 100% pārliecība, ka viņi darīs labāk? No otras puses - nav jau ko vainot, izņemot pašiem sevi, ka tādus vēlējam un vēl mierīgi ļāvam darīt tiem pilnīgi visu, sen taču bija redzams, ka tā valsts iet pilnīgi nepareizā virzienā? Diemžēl tie, kas visvairāk pie tā visa notiekošā vainīgi, necietīs nemaz, vai citīs vismazāk.
CR
C
Es uz šīm lietām raugos no divām pozīcijām. Negatīvi - ja netiks saņēmts finansējums no donoriem, tad sociālā katastrofa ir neizbēgama. Vispirms jau lielai daļai iedzīvotāju vienārši nebūs ieņēmumi, tātad no kā viņi pārtiks, nu nav mums vajadzīgs lielāks bezpajumptnieku skaits un degradējušies līdzcilvēki. Tas nav izdevīgi ne valstiojs, ne uzņēmumiem ne bankām, ne arī sabiedrībai kopumā. Taču, tas ka šāds scenārijs ir ar augstu iespējamības pakāpi, to kluisiņām arī atzīst paši ierē'dņi, piemēram, talonu jeb suragātnaudas ieviešana, kas de facto ir valūtas vērtības mazināšana. Pozitīvi - pēc šīs dižķibeles sabiedrība iemācīsies prātīgāk rīkoties ar naudu un liela daļa no pseido politiķiem - astoņkāji, viniji pūki, kampēji utt. vīenkārši kādu dienu pamodīsies politiskā mēslainē. Pēc vakardienas LNT Labestības dienas raidījuma es diezgan droši varu prognozēt, ka mēs izlīdīsim no dižķibeles un kļūsim gudrāgi pilitiski un sopēcīgāki ekonomiski.
Karamba
K
Ko lai dara, patreizējais poltiskais tā sakot " spektrs" vienkārši nav spējīgs kaut ko vērst pareizajā virzienā. Pašpietiekošā ,uz sevi un savējiem vērstā Sistēma to nedz var ,nedz grib.Taupība notiek uz to rēķina kas nespēj sevi aizstāvēt, un kādi nekādi plāni kā palielināt ieņēmumus, stimulēt ekonomiku nepastāv par ideju līmenī.Pareizi vien būtu aizdevējiem attteikt aizdevumu, tas tikai palīdzētu šo murgu vienreiz nojaukt pa tīro un uzcelt visu no jauna.
dzeris
d
Vispār ispaids drausmīgs. Tas Ķoķes un valsts sekretāra konflikts - tas ir uzskatāms piemērs, kādā veidā, cik pamatoti un uz kādiem aprēķiniem balstītas mums notiek tās strukturalās reformas. Pagaidām nav ne tuvu 7% deficītam, apmēram 11 - 12%, un šķiet, arī to sasniegt ar tādu valdības neizlēmību un skaidra plāna trūkumu neizdosies, un dabūsim mēs no SVF pigu, un pilnīgi pamatoti. Jo redzams taču, ka visas liekās aģentūras, liekie cilvēki ministrijās, nekastur netiek likvidēts, strukturalās reformas - tikai runāšana, neko tādu, kas apdraudētu "resno galu", neievieš, cieš tikai tie, kam tāpat maz, neievieš nevienu no SVF rekomendācijām par ierēdņu atbildību par līdzekļu tērēšanu. Un cik desmitus un simtus miļjonus vēl izmaksās valdības bezdarbība? Nemaz jau nerunājot par kādu plānu ieņēmumu palielināšanai. Ne šī te saima, ne valdība, nav darbaspējīgas, lielākā kļūda bija nerīkot ārkārtas vēlēšanas, bet ļaut strādāt tiem, kas jau pierādījuši, ka to nespēj.
Andris
A
Budžetam ir jābūt bez deficita. Cik naudas ir, tik arī terēsim. Ceru, ka SVF nedos ne santimu.
Princese
P
Pats trakākais - man radies iespaids, ka cirpts tiek no to cilvēku ienākumiem, kuriem jau tā ir mazas naudas. Un naudīgos likumu pieņēmējus, lobētājus, padomēs sēdētājus un tamlīdzīgos nekas tāpat neskar. Atzīstu, ka valsts iestāžu tirināšana ir apsveicama - vismaz beigsies laiki, kad valsts iestāžu darbinieki gāja uz darbu padzert kafiju. Bet lielajiem dūžiem, piemēram, tiem, kuri nokruķīja štelles ar Parex, kā rezultātā Kargins un krasoviskis turpina būt par miljonāriem, bet mēs turpinām viņiem (ar saviem nodokļiem) par to maksāt, vienalga nekas netiek noriezts. Un tas ir sviests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas