Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Krīzes valdība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lietotajs
l
Neredzu ar ko JL būtu labāks par citām partijām. TP jau paņēma JL, lai procesā būtu iesaistīti visi un nevarētu tik viegli viens otram pārmest par padarīto/nepadarīto.
cece
c
Labs raksts..pilnigi manas domas. Lai veicas mūsu jaunajai valdībai. Repše un Dombrovskis-labs salikums, ar savām rakstura īpašībām un principiem kopējā mikslī varētu izveidot ideālu tandēmu. Ceru, ka laba iznākuma rezultātā beidzot varēs no ''augšienes'' izsvilpt ārā ZZS un TP-pārāk ilgi viņi tur to piedegušo putru maisījuši, lai brauc uz īriju sēnes lasīt.
...super
.
TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, aprakstot pēdējo reizi, kad viņa partija un JL bija kopā vienā valdībā: "Tad, kad viņi paši izgāja ārā, nevis man viņus nācās izmest no valdības, es laikam biju laimīgākais cilvēks. Šādu mirkļu dēļ ir vērts būt politikā. Politika nav pacelt algas, politika nav atrast slimnīcām investīcijas — tā ir obligātā nepieciešamība, bet politika ir spēlēties ar saviem konkurentiem." ..... To Kalvīti 1000 km attālumā no saeimas! Un tādi cilvēki ir vadījuši valsti!! Kauns pa visu ģīmi!
Natālija
N
Būtībā pārmaiņu nav, ja neskaita visai mehāniski samazinātas darba algas, kas vairumam nebija lielas. Bet vai tā ir ekonomika? Pat "uzpūsto" štatu samazināšana aprāvās ar brīdi, kad tika apjēgts, ka tā kaut ko izmaksā. Ar visu naudas trūkumu netiek domāts par to, kā mainīt diskriminējošo nodokļu sistēmu. (Mani mazāk interesē kaut vai tā paša Flika alga, bet tas, kādus nodokļus viņš maksā valstij) . "Neapliktās" dividendes, kas nav tomēr attaisnojušās, jo gadiem neievāktā nodokļu nauda, izrādās, nav izlietota investēšanai ražošanā, bet tikai vairojusi miljonāru skaitu un netieši veicinājusi arī birokrātiju ( tā kā neattīstītajā privātajā sektorā darba vietu trūka). Neprasme (nevēlēšanās?} veidot jēdzīgu nodokļu likumdošanu: par to liek domāt tas, ka vai visos pilsētas kaktos ir spēļu zāles, un "laimētavu" skaits neiet mazumā.. Satraucās viesnīcnieki, grāmatizdevēji, bet laimētavu turētāji - neko. Sociālo garantiju pārmērības. Pie samērā nelieliem ienākumiem sociālais nodoklis vispār vairs nav jāmaksā (bet kā ar sociālās solidaritātes principu?) Tā sauktās māmiņu algas, kuru "augšējie griesti " tā arī nav iezīmēti, daudzos gadījumos sava ievērojamā apjoma dēļ pārvēršas par "sāpju naudu" labklājīgām dzemdētājām un arī dzemdētājiem, tā zaudējot sākotnējo jēgu (presē minētais Loskutova gadījums, piem., saņemot vairākus tūkstošus (16?) bērna piedzimšanas pabalstu). Sociālās atbildības smagums tiek uzkrauts tiem, kas jau tā dzīvo liesi. Šādi ievirzīti ekonomikas "uzlabojumi" sevi izsmels gada laikā (visi būs "aptīrīti"). Ko tad? Tāpēc laikam jau ir pilnīgi vienalga, kas ieņem to labāko vietu "pie siles".
JB
J
"Nauda seko partijai" . Ģeniāli.
margita
m
Valstsviri. Bet kur tad valstssievas? Varbut tomer amatpersonas skan labak.
Lietussargs
L
Manī kaut kāds optimisms zuda pēc vakardienas Domburšova. Bija aizdomas, ka jaunie "vecie" būs tādi paši. Nu šīs aizdomas ir apstiprinājušās. Tāpat kā apstiprinājusie vēl vairāk vēlme mukt no šejienes projām ko kājas nes. Mukt un neatskatīties. Neatceros, kurš teica, ka esam spējīgi kaut ar ieročiem izkarot sev brīvību. Bet noturēt un vairot kopējo labklājībuu nespējam. Žēl, bet tā nu tas ir. tāpēc, kad bērni, kas mācās un strādā ārzemēs, man jautā, kā būtu, ja viņi atgrieztos, izdevās viņus līdz šim no šī soļa atrunāt. Tagad pierādās skumjākais - nāksies arī pašam nopietnāk piestrādāt pie darba meklēšanas kaut kur plašajā pasaulē. saprotu, ka nebūšu tur sastrādājis neko savām vecumdienām. Bet vismaz līdz tām gribās dzīvot daudzmaz sakārtotā pasaulē. Tāpat te manu gadiem krāto pensiju ir notrallinājuši visi, kam nebija slinkums. Un negribās būt tam pēdējam, kurš iekāpjot Ryanair ļotenē, nodzēš te elektrību. Nudien negribās.
Matemātiķis
M
Diemžēl,pretēji Raudsepam,es neredzu būtisku atšķirību starp veco un jauno valdību.Arī jaunajā koalīcijā kontrolpakete pieder Šķēlem un Lembergam.Kas attiecas uz Jauno laiku,tad arī vecajā valdībā Godmanis viņiem piedāvāja ne mazāk - četras svarīgas ministrijas.Kas mainījies?
lno
l
Kaut kādā ziņā Šķēles piekritēji atgādina Hitlera piekritējus 1945.gadā - Vācijas nopostīta, Berlīne sagrauta, bet viņi turpina ticēt Vadoņa nemaldīgumam. __________________________ Precīzi:)
*******))))
*
...........Labs raksts............Lai veicas Dombrovskim un Repšem........., žēl par tieslietu ministriju....Segliņu nu gan vajadzēja "ziepēs"..............
dzeris - gm
d
Jā, to skatu TP kongresā, kad viņi pēc Šķēles uzrunas visi cēlās kajās un ilgi aplaudēja, pie kam varēja manīt, ka katrs baidās būt pirmais, kas beigs aplaudēt un apsēdīsies, arī tie vienbalsīgie balsojumi bez iebildumiem par jebkuru Šķēles priekšlikumu - tas stipri atgādināja kādu tur PSKP kongresu ar ūsaino vadoni priekšgalā.
gm
g
Kaut kā grūti noticēt, ka TP jelkad tiks ārā no saviem 1,2 % reitungu punktiem. Kaut arī tas nav pats svarīgākais. Daudz svarīgak būtu, ja viņi kādreiz tiktu ārā no Šķēles baismās harismātiskās ēnas. Kaut kādā ziņā Šķēles piekritēji atgādina Hitlera piekritējus 1945.gadā - Vācijas nopostīta, Berlīne sagrauta, bet viņi turpina ticēt Vadoņa nemaldīgumam. Piedevām Šķēle pats joprojām ir par sevi pārliecināts.
elektorāts
e
Ja izmantosim šo laiku, lai kļūtu produktīvāki, lai efektīvāk izmantotu Latvijas resursus, lai valsts pārvaldē, tautsaimniecībā un arī savā personiskajā dzīvē skaidri nošķirtu nepieciešamo no liekā, tad, kā pagājušajā SestDienā teica rakstniece Inga Ābele, ir ļoti iespējams, ka krīze būs uz labu KAUT NU TĀ BŪTU! nECERU UZ ŠAULU, CERU UZ MĀKOŅIEM - KAD TIE IZKLĪDĪS, NOTIKS BRĪNUMS - TĀ SACĪJA KĀDA ĻOTI JAUNA DZEJNIECE...
dzeris
d
Vispār, man šķiet, viņi vēl nav visu līdz galam aptvēruši. Labi, mums atļaus tos 7% deficītu, par ko gan jāšaubas, tāpēc vajadzētu būt arī plānam "B", kur ko vēl var apcirpt. Nu labi, saglābsim šā gada budžetu. Un ko nākamgad? Varbūt kāds cer, ka būs lielāki budžeta ieņēmumi? Nu nebūs, tad ko - lūgsim budžetu ar 10% deficītu, vai 15% deficītu? Sorioss, un arī daudzi citi, uzskata, ka recesija var beigties 3 - 5 gadu laikā, un Sorosam var ticēt, viņš šīs te virtuālās ekonomikas sabrukumu paredzēja vēl pirms 10 gadiem. Un kur tad mēs ņemsim naudu tādu budžeta defic;ītu segšanai, rēķinot, ka pusi no aizņēmuma apēdīs parex vien, ja ne vairāk? Ja mums to nākamo tranšu vispār kāds iedos? Nevajadzēja tomēr beigt fantazēt un jau šogad sataupīt līdz 5% deficītam, nākamgad to izdar;īt būs vēl grūtāk? Un vai nevajadzēja tomēr padomāt par nelielu lata kursa pazemināšanu, tā ka tā visi paliekam nabagāki, bet tam būtu vismaz arī kāds pozitīvs moments? Un kuro reizi - par nodokļu sloga palielināšanu bagātākajiem, 0 dekl., legālo prezumpciju - ar šo te vismaz pēc viena - diviem gadiem varētu stipri papildināt budžetu, kāpēc neviens par to nerunā?
zvirbulēns
z
Cerēt uz valdībām, tas nu ir pēdējais, ko varētu darīt viens saprātīgs cilvēks :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas