Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Laiks sakārtot valsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
uldis
u
Visticamaak ka par sanemtajiem liidzekliem Latvijaa tiks uzbuvets kosmodroms....
Alef
A
Latvija no šīs krīzes var iznākt labāka, stiprāka, konkurētspējīgāka. Un var arī vispār neiznāk. So long. Welcom England.
elfa
e
Ļoti interesanti ,kam ir bijuši šie ''treknie gadi'', vai spekulantiem utt? Ja tik daudziem bija jābrauc peļņā uz ārzemēm .Liekas, ka pensionāri nu nekādi šos labumus nav izjutuši .Tik uz katra soļa skan ''trknie gadi '',slikti metas ! kad ,kur ,kam ir bijis ?
-
-
"Tāpēc ir jāizveido valdība, kura bauda sabiedrības uzticību un kura pārstāv plašāku politisko spektru nekā esošā, sevi diskreditējusī koalīcija." Citi komentāros jau ir pieminējuši, ka uzticības trūkums nav galvenais, bet drīzāk *kompetences* trūkums. Koalīcijai - kura galu galā 4+ gadā laikā neapšaubami ir pierādījuši savu nekompetenci, jo LV valsts ir bankrotējusi - sen vajadzēja demisionēties.
Kam rakstat? Ko paužat?
K
Saprātīgs raksts, tikai lumpeni tūlīt sauc - esot ūdeņains! Diena (Raudseps), lūk, neaicinot uz Doma laukumu (VAIRS nejauc darbošanos žurnālistikā ar darbošanos politikā un VAIRS neaicina!). Smuki vārdi par zvaigznes rādīšanu - tikai Raudsepa kungs nepasaka, ka šobrīd Latvijā diemžēl nav tāda politiska spēka (par līderiem labāk nerunāsim), kas to zvaigzni varētu parādīt. Tāpēc kā čigānam laikam jau būs vien jāmazgā tie paši vecie bērni, ja nevar uztaisīt jaunus. Tepat citos komentāros viens jaunlaicietis jau ņemas, ka Gaismas pili un koncertzāli vajadzētu turpināt celt Rībenai (sic!). Kamēr Demakova par tiem cīnījās, objekti bija nekur liekami un pat kaitīgi. Kad vakance it kā parādījusies (lai pat nesapņo!), pēkšņi tās esot Latvijai un tautai dikti vajadzīgas celtnes. Nav pat smieklīgi...
Vai pats
V
nezini 'sodiba", ka katrsloģiski domājošs cilvēks kurš dzīvo LV ZIN, ka jāiet uz rīt uz protestu bez uzaicinājuma no Dienas, Latvijas avīzes vai pat no kaimiņa. Get with the program!!
Daži priekšlikumi (labots)
D
Jāgriežas pie SVF (IMF): 1. Jāmaina vēlēšanu sistēma. 2. Jāmaina partiju finansēšanas sistēma (tikai no budžeta). 3. Aizliegt uz diviem sasaukumiem, bet ne mazāk kā 4 gadus kandidēt pašvaldību un saeimas vēlēšanās visiem koalīcijas partiju biedriem esošajiem un bijušajiem (tiem, kas no koalīcijas partijām izstājušies pēdējos 5 gados). 4. Prihvatizācijas un valsts nozagšanas izvērtēšana. Krīze to ļauj, jo sliktāk no tā nebūs. Sabiedrība tikai atgūs savu īpašumu. Un vēl: Tā kā valsts pārvaldītāji neprata pārvaldīt valsti un faktiski to noveda līdz maksātnespējai un uzlika tautai vairāku tks parādu katram, tad vēlētajiem vajadzētu iebalsot tādu nākošo saeimu, lai tā pieņemtu likumu par atsevišķa parāda uzlikšanu valsts pārvaldītājiem. Valsts pārvaldītāji saņēma no nodokļu maksātājiem neadekvāti augstas algas savai kompetencei un galvenais rezultātam. Priekšlikums: atmaksāt parādu, kas veidojas kā starpība starp saņemtām neadekvāti augstām algām pēdējos 5 gados un algu, ko viņi faktiski ir nopelnījuši (1-3 minimālās algas mēnesī atkarībā no amata). Valsts parvaldītājos ietvert: prezidentus, premjerus, ministrus, valsts sekretārus, to vietniekus, departamenta vadītājus, aģentūru vadītājus, padomju locekļus utt, koalīcijas deputātus un to padomniekus. Ietvert visus, kas saņēmuši uz rokas vismaz 300 Ls mēnesī. Šo parādu uztvert kā kredītu ar vidējiem valstī esošiem kredītprocentiem un apmaksāt 5-10 gadu laikā. SAVĀDĀK te nekas NEMAINĪSIES. Jāsoda ar NAUDU. Kontaktinfo: (imf.org var atrast arī galveno mītni, jānodublē, jo jebkurš var korumpēties) Regional Office for Central Europe and Baltics Christoph B. Rosenberg, Senior Regional Representative International Monetary Fund 37C Zielna, 00-108 Warszawa Poland Tel: + 48 (22) 338 6700 Fax: + 48 (22) 338 6500 Email: [email protected]
Priekšlikumi
P
Jāgriežas pie SVF (IMF): 1. Jāmaina vēlēšanu sistēma. 2. Jāmaina partiju finansēšanas sistēma (tikai no budžeta). 3. Aizliegt uz diviem sasaukumiem, bet ne mazāk kā 4 gadus kandidēt pašvaldību un saeimas vēlēšanās visiem koalīcijas partiju biedriem esošajiem un bijušajiem (tiem, kas no koalīcijas partijām izstājušies pēdējos 5 gados). 4. Prihvatizācijas un valsts nozagšanas izvērtēšana. Krīze to ļauj, jo sliktāk no tā nebūs. Sabiedrība tikai atgūs savu īpašumu. Un vēl: Tā kā valsts pārvaldītāji neprata pārvaldīt valsti un faktiski to noveda līdz maksātnespējai un uzlika tautai vairāku tks parādu katram, tad vēlētajiem vajadzētu iebalsot tādu nākošo saeimu, lai tā pieņemtu likumu par atsevišķa parāda uzlikšanu valsts pārvaldītājiem. Valsts pārvaldītāji saņēma no nodokļu maksātājiem neadekvāti augstas algas savai kompetencei un galvenais rezultātam. Priekšlikums: atmaksāt parādu, kas veidojas kā starpība starp saņemtām neadekvāti augstām algām pēdējos 5 gados un algu, ko viņi faktiski ir nopelnījuši (1-3 minimālās algas mēnesī atkarībā no amata). Valsts parvaldītājos ietvert: prezidentus, premjerus, ministrus, valsts sekretārus, to vietniekus, departamenta vadītājus, aģentūru vadītājus, padomju locekļus utt, koalīcijas deputātus un to padomniekus. Ietvert visus, kas saņēmuši uz rokas vismaz 300 Ls mēnesī. Šo parādu uztvert kā kredītu ar vidējiem valstī esošiem kredītprocentiem un apmaksāt 5-10 gadu laikā. SAVĀDĀK te nekas NEMAINĪSIES. Jāsoda ar NAUDU. Rezultāts ir valsts maksātnespēja, līdz ar to tie , kas uzņēmās darīt darbu: pārvaldīt valsti ir jāsoda. Jāsoda ar NAUDU. Viņiem ir JĀATMAKSĀ šim rezultātam neadekvāti augstās algas. Ar algām domāju ne tikai pašas algas, bet visus materiālos un finansiālos līdzekļus, ko valsts pārvaldītāji ir saņēmuši (prēmijas, piemaksas, dotētas pusdienas, benzīns, auto izmantošanu, veselības apdrošināšanu, dzīvokļu īrēšanu, telefonu izmantošanu un sarunu kompensēšanu, utt). Kontaktinfo: (imf.org var atrast arī galveno mītni, jānodublē, jo jebkurš var korumpēties) Regional Office for Central Europe and Baltics Christoph B. Rosenberg, Senior Regional Representative International Monetary Fund 37C Zielna, 00-108 Warszawa
q
q
Pirmkārt, nez kāpēc pēkšņi izrādījies, ka treknie gadi jau aiz muguras, kaut garants solīja tos tikai nākotnē. Otrkārt, kas ap ķermeni sakrājies - tauki vai netīrumi, kas nu tā kā būtu jānoberž? Bet, vai kā negribas!
VVV
V
Tieši tāds raksts ir lēts populisms. Kas tālāk var izraisīt uzķeršanos uz vēl kaut riebīgāku.
VVV
V
Varu pieņemt un pat apsveikt ar pievēršanos pozitīvismam. Saprotams būtu arī uzdevums (lai arī no kā tas būtu uzdots) nomierināt satrauktos prātus. Bet tas kā tiek rakstīts ir nesmukums gan autoram, gan laikrakstam un līdz ar to mums visiem.
kurš maksās
k
Inteliģence nogaida. Ja nu Helēna sadomā atgriezties? Nevar taču riskēt tikt padzītiem no KM siles!
Человек
Ч
"Latvija no šīs krīzes var iznākt labāka, stiprāka, konkurētspējīgāka. " - Bet var arī neiznākt:-) Kā Lembergs šodien sacīja NRA, SVF kredītu Latvija nav spējīga atdot, to kredītu Latvija neatdos, un tāpēc šī tā saucamā valsts būtībā jau ir pārstājusi eksistēt. Un paldies Dievam:-) Man prieks, ka dzīvoju tik interesantā zemē ar tik interesantiem ļaudīm tik interesantā laikā:-) Tādus cilvēkus var atrast tikai kaut kur Āfrikā pigmēju ciltīs, Amazonkas džungļos vai starp Austrālijas aborigēniem:-)
ccc
c
1. Ateikties no aizņēmumiem! 2. Atajunot vecās algas uz 2008. g. decembri. 3. Ar likumu noteikt veikalos cenas 2004. g. maija līmenī. 4. Atlaist valdību un saeimu. 5. Ievēlēt jaunu pēc apgabalu vēlēšanu sist'ēmas. 6. Ailiegt jebkuru partiju, deputātus izvirza cilvēki savā apgabalā un punkts. 7.
de Dū
d
Potizīvs komentārs. Beigu daļā uzdots būtiskākais jautājums. Ir saprotams, ka apkārt ir sāpes un niknums - bet brīžiem paliek bail no sajūtas, ka ir TIKAI sāpes un niknums. Zvaigznes iedegšana saistās ne tikai ar intelektuālu piepūli, bet arī patiesām jūtām pret šo izķērnāto valsti. Kurš šajā totālajā uzticības krīzē spēs pārliecināt, ka viņam tādas ir?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas