Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pauls Raudseps: Lielākas algas — lielāks bezdarbs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pieticīgā
p
Ja mana alga būtu 2-3 tūkstoši, kā tas ir valdošās kliķes cilvēkiem, nudien itin nemaz neiebilstu, ka to kādu laiku iesaldē. Tagad gan liekas, ka algas vajadzētu iesaldēt kopā ar visiem kāpjošjiem tarifiem.
anonīmais šakālis
a
Kāda jēga vairāk strādāt, ja no saražotās vērtības strādnieks saņem 10% ?? Tā jau visiraujas pa diviem darbiem, kur nu vēl vairāk strādāt??? Ej izguli pohas!
Darba devēja
D
Labs komentārs! Parasti Diena pati kā arodbiedrība - valdība un biezie ir sliktie, tauta - aizstāvamais nabadziņš. Šoreiz akmentiņš iemests arī pašai tautai, "darbarūķiem". Piekrītu pārējiem komentētājiem - tautai ir čaklāk jāstrādā un jāmācās. Nevis visu laiku visi jākritizē, bet gan jāpiedāvā risinājumi.
dzimmijs13
d
-Tādējādi, sekojot labāko menedžmenta grāmatu priekšrakstiem, šo krīzi varētu pārvērst par iespēju.- Nu ko, zelta vārdi. Un šeit nu reiz viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums.
anonīmais šakālis
a
Grandiozs progress būtu regresīvās nodokļu sistēmas atcelšana! Visiem vienādus nodokļus! Visiem 33% sociālo un 25% ienākuma nodokli! Neapliekamo minimumu 300 Ls!
lno
l
Tagad būtu pareizi iecelt enerģisku VID vadītāju, kurš radikāli samazinātu pelēkās ekonomikas īpatsvaru valstī, kura nav mazāka par 1/3, un uz šī pamata samazinātu nodokļus uzņēmējiem. Idejas ieviest progresīvo ienākumu nodokli patreizējā situācijā ir domātas trakiem. Radikāli jāsamazina valsts pārvaldē strādājošo skaits, tad varēs arī nedaudz palielināt algas sabiedriskajā sektorā. Jo mazāk būs ministriju, jo mazāk vajadzēs smalku ādu dīvanus un dārgus auto:)
kabaks
k
Kāpēc netiek masīvi popularizētas valsts ieskšējā aizņēmuma obligācijas šajos grūtajos laikos? Miljonāriem u.c. būtu lieliska iespēja veidot lielāko obligāciju pircēju sarakstus , nevis vienkārši miljonāru topus glamūros žurnālos. Tā būtu lietderīgāk, skolotājiem būtu iespēja "kaut par dažiem procentiem" , kaut simbolisku algas pielikumu...
anonīmais šakālis
a
Cilvēki, kas var kaut minimāli sevi apgādāt, būtu jāatbalsta ar mazākiem nodokļiem, nevis jābelž ar nodokļu rungu! Tagad vieglāk ir nozagt, nekā nopelnīt! Atbrīvojiet iztikas minimumu no nodokļiem!!! Nevienā ES valstī par izglītību, medicīnisko aprūpi nav jāmaksā ienākuma nodoklis, bet mums ir!!!
anonīmais šakālis
a
Aplamās nodokļu politikas lielākais ļaunums ir ne jau netaisnīgums, bet ekonomisko procesu kropļošana! Lielā mērā pie sasistas siles esam tāpēc, ka nekustamo īpašumu spekulācijas, būvēšana, īrēšana, celšana nav aplikta ar nodokli. Rezultātā pasakainas summas no citām mazāk rentablām nozarēm aizplūda uz celtniecību, citu specialitāšu darbinieki pameta savus darbus un stājās darbā celtniecībā! Tagad pamestās ražošanas nozares attīstīt būs ļoti grūti! Visiem ir parādi, darba nav!
Zigurds
Z
Normālā valstī ir tā ka, pieņemsim, no pirmajiem algas 100 latiem nemaz nav jāmaksā nodoklis. Nopelnot otru simtu, no tā jāmaksā 5 % nodoklis. No trešā simta 7 % utt Bet, kad nopelena, teiksim, 25. simtu, tad no tā simta nodoklis jau 75%. Bet 30. simtu nemaz na vērts pelnīt. Tas nozīmē, ka tu vari palikt bagāts, bet ne pasakaini bagāts. Taču nauda, kas tiek tērēta veselībai, izglītībai , tautai vajadzīgai kulturai un tautas masām vajadzīgam sportam, pienākās nodokļu atlaides. Tapat ir ar ražošanas jaunievedumiem, zinātniskajiem pētījumiem. Tur, ja nopirksi 600. tad tajā pat dienā policija gribēs redzēt vai esi tādus nodokļus samaksājis, lai varētu tik daudz tērēt. Ja ne, tad tajā pašā mirklī aiz restēm. Tas ir vienkāršots progresīvās nodokļu sistēmas princips. Tādas sistemas pieņemšanu sabotē Lemberga, Šķēles, Šlosera un viņiem pietuvināto šaika. Viņu rupors ir bijušai viesmīlis Leiškalns. Viņi no saviem spekulatīviem darījumiem ar zemi un nekustamajiem īpašumiem nav maksājuši, izskatās, itin nekādus nodokļus. Latvijā uz pusi jāsamazina ministriju skaitu un par 75 % ierēdņu skaitu. Ietaupītā nauda jaiegulda bezmaksas izglītībā, zinātnē. Šādu radikālu izkļušanu no krīzes bezdibena šis valdības un Saeimas kaolicijas parazīti nav spējīgi veikt.
!
!
Lai taču Vācijā pelna! Ar jebko; mēs, ko nu mēs. Mums zemas algas ir lemtas. Tagad arī Raudseps liek samierināties. Tik joks tāds nekrietns, ka nu jau vairumu preču jāpērk importa, tātad, vietējās algas nerullē un nepavelk to visu.
neļķite
n
Bet miljonāru skaits mums pieaug???
starp citu
s
Pilnīgs murgs, Komunistu stilā, kapēc Īrijā pie tada paša darba ražīguma algas lielākas ? Kur tad tad tas slavenais scialistiskais darba ražigums ir? Kā to rējķina? Var būt tomēr vajadzētu pārtraukt būvēt pasaulē dargākos tiltus un " stikla čupas " ?
nu kā, mediķi
n
aploksnēs prasīs vairāk... bet ja bez jokiem, lauku ārstiņi jau palīdzēs kā palīdzējuši...neesam jau fizkuļtura... "Mums visa varēšana simbolos... bibliotēkas lielumā", saka fizkuļtura zatlers. Vismaz pateicies būtu tiem kolēģiem , kuri iznes visu medicīnas smagumu.
d'Andris
d
Es tā saprotu, ka Dienai samazinās ienākumi, tādēļ vajadzīgs pamatojums algu nepalielināšanai. Ja to darītu valdība, tad paskaidrojumi darbiniekiem būtu lieki. Kā lai citādi izskaidro autora iekšēji pretrunīgo un arī ar Dienas kopēji straumi nesaderīgo viedokli? Ja par algām runājam, tad tiem streiku un darbinieku aizplūšanas solītājiem tomēr nevajadzētu sacerēties par daudz. Ja neskaita medicīnas darbiniekus (svešvalodas zinošos), tad tiem citiem nav kur aizplūst. Nevar vairs policisti kā brokeri vai ķiģeļu pienesēji pelnīt. Un skolotājiem tādu "haļavu" citur neatrast - valsts iestādes jau pilnas un vēl jāīsina ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas