Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Nekustamais

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Manas domas
M
Šī valdība, tā vietā, lai sāktu izmaiņa no "augšām" sakārtotu sistēmu, lai tā butu caurskatāma un nepazustu miljoni (medicīna, izglītība) ķerās pie apgriešanām. Cilvēki nav muļķi, viņi redz kas notiek, un viņiem vēl tiek uzlikts papildus nodokļu nastas situācijā kad tā jau smagi. Valdības vīri un to pakalpiņi laikam aizmirsuši ar kādu sabiedrību viņiem ir darīšana. Jā, cilvēki klusē, bet tam sekos vienkārša pilsoniskā nepakļaušanās, nodokļu nemaksāšana, jo VALDĪBA (neatkarīgi kādā krāsā un kādu partiju pārstāv) ir kārtējo reizi pierādījusi, ka pie šādas sistēmas muļķa lomā paliks nodokļu maksātājs.
Manas domas
M
Tiem kas te mēģina piesaukt pasaules pieredzi. Tad jāatgādina, ka ekonomiskās krīzes apstākļos nodokļus parasti neceļ, bet mums jau pacēla PVN (ar to samazinot patēriņu un panākot tieši ekenomomikas bremzēšanu) Netieši jau PALIELINĀJA IIN (samazinot neapliekamo minimumu no 90 uz 35 latiem), apgrieza pensijas. Normālā Rietumu valstī to neviens neatļautos, bet te vietējie demogogi skaidro, ka ziniet pasaules prakse... tai pat laikā ideja par progresīvo IIN kaut kur iesprūdusi, sākotnēji arī to padarot par apsurdu (sak; dižā alga mums ir 300 Ls) .
Iveta
I
Pat Raudsepam vajadzētu zināt, ar ko "galīgs" atšķiras no "galēja". Angliski: final - galīgs, extreme - galējs. Tāpēc nevajadzētu būt par ekstrēmistiem nevietā un mētāties ar "galējiem variantiem/lēmumiem" "galīgu" vietā.
Manas domas
M
Un lūdzu nejauciet cien, komentētāji NIN (nekustamā īpašuma nodokli, ko mēs jau maksājam0 ar dzīvojamās platības nodokli, ko vēl pieņems.
Manas domas
M
50 m2 dzīvoklis varbūt ir gandrīz lux vienam cilvēkam, bet kapēc ģimenei ar trim bērniem būtu jāmaksā dzīvojamās platības nodoklis par 70m2 lielu dzīvokli? Tagad kad lielai daļai kredītņēmēju jau tā ir problēmas nomaksāt kredīta maksājumus uzkārt viņiem vēl šo? Par kādiem grēkiem? Es saprastu, ka par luksus pklatībām varētu runāt virs 100 m2 dzīvokli. Tagad tā ir ņirgāšanā.
Tas no Draugiem.lv
T
Tagad šinī grūtajā laikā, kad deputāti ir apzaguši valsti, un vairs jau nav ko citu zagt -viņi grasās apzagt tautu pilnīgi atklāti ņirgājoties tautai acīs.Pilsoņiem nav par ko aizsūtīt bērnus uz skolu ,nav par ko samaksāt hipotekāros kredītus,daudziem pat nav par ko ēst.Bezdarbs saniedzis 200000 lielu cilvēku skaitu.Valsts aizstāv tikai bankas,jo ar tām ir uz vienu roku .Bez šaubām ka valsts ierēdņi ir korumpēti, un likumus pieņem par labu tiem ,kas viņiem var ko dot.Es jau vairākkārt esmu uzsvēris ,ka pie mums valsti ir pārņēmuši bandīti ,masoni,ilumināti,kas iedzīvojas uz tautas sāpēm,lētticību,naivumu.Tautu grib pataisīt par vergiem. Tautu vēlas iznīcināt. Tas ir noiziegums pret nāciju.To varētu jau sākt pielīdzināt fašistiskajam,komunistiskajam režīmam.Tikai vēl nav sākuši apšaut cilvēkus ,un tos ieslēgt koncentrācijas nometnēs,lai vieglāk izpārdot Latviju Eiropai.Tā ir viena maza cilvēku kopiņa ,kas rīkojas ar Latvijas iedzīvotāju dvēselēm, kā ienāk prātā .Tautai vajag organizēties, un nepieļaut šīs noziedzīgās valsts darbības.Tikai no mums visiem kopā ir atkarīga katra brīva cilvēka nākotne. Pilnīgi piekrītu šim rakstam,ceru,ka arī citi cilvēki aizdomāsies par šo situāciju valstī un neļaus zaglīgajiem laupītājiem atņemt savus īpašumus un iznīcināt tautu! Pārsūtiet šo vēstuli visiem saviem draugiem,un varbūt kopīgi mēs spēsim nepieļaut šo netaisnību!
Tas no Draugiem.lv
T
Tātad dārgie Latvijas iedzīvotāji - jums drīz vien būs jāatvadās no sava mājokļa.Kā jau visiem zināms Valdība ir sagatavojusi likumprojektu par nodokli uz jūsu kvadratūru .Līdz piecdesmit kvadrātmetriem itkā neko neiekasēs ,bet pēc noteiktā standarta būs vien jāmaksā.Tātad ja jums pieder 80 km2 liels dzīvoklis un viņš atradīsies kaut kur dziļi provincē -jūs gadā dabūsiet atvadīties no aptuveni 100 ls,bet ja tā būs privātmāja tad no 200 ls,bet nedod Dievs ,ja īpašums atradīsies pilsētā .Tad jums būs jāatvadās vismaz no 150 ls.Ja kvadratūra ir ievērojami lielāka tad pats par sevi saprotams jūs maksāsiet tiem simtsgalvainajiem laupītājiem līdz pat 700 ls gadā.Jūsu īpašums vairs nav jūsu ,bet gan gudri aplikts ar nodokļiem.Tādā vīzē faktiski tas vairs nav jūsu ,jo patiesībā jūs maksājiet īres naudu par neko valstij.Tas kas pieder jums īstenībā jums nepieder,bet ja jūs nemaksāsiet noteikto summu jums par parādu valstij atņems dzīvokli (pēc ziņām tv).Tādā garā valsts iegūs savā īpašumā jūsu īpašumus apzinoties ,ka valstī pieaug bezdarbs,un cilvēkiem ,pensionāriem ,darbaļaudīm,mātēm, kas audzina vienas savus bērnus,invalīdiem,kas saņem grašus - nebūs par ko samaksāt un rezultāts mums ir ļoti labi zināms.Valsts mūs vēlas uztaisīt par bomžiem.
subkomandante austris
s
"nekustamā īpašuma vērtība parasti ir precīzs tā apdzīvotāju mantiskā stāvokļa atspoguļojums." tiešām? tas, kur un kādā dzīvoklī vai mājā cilvēks dzīvo, šībrīža situācijā (algu samazinājumi, bezdarbs utml) nu gan nav nekāds precīzs rādītājs par to, cik bagāts vai nabags ir cilvēks. lai maksātu nodokli, ir vajadzīga nauda, ienākumi. ar mājas vai dzīvokļa sienu gabaliņiem nodokli taču maksāt nevarēs? un man personīgi šis nodoklis nozīmēs lielāku īri, tāpat kā visiem īrniekiem. jo dzīvokļa īpašnieks šo jauno nodokli vienkārši ierēķinās īrē. ko gan citu viņam darīt... bet kādā veidā tas saistīts ar maniem ienākumiem?
Kam piekrītam
K
Latvijā ir minimāli mobila sabiedrība. Nekur mēs nebrauksim, savu māju vai dzīvokli nepārdosim.Un ja nevarēsim nomaksāt šo nodokli-uzkraus mums kārtējos stresus. Bagātie jau nomaksās. Nevarēs nomaksāt skolotāji, policisti. Vioeglprātīgi kapitālistu amerikānu piedāvājumi.
S
S
Galīgi nepiekrītu, ka NĪ burbulis neesot tuvākos gados gaidāms.
rezins
r
Ofšora avīzei arī patīk jauni nodokļi, varbūt pirms aģitēt lasītājus par to, ka ir jāmaksā jauns nodoklis, diena varētu samaksāt savus parādus, no kuriem joprojām arī nav samaksāti nodokļi!
Eva
E
Piekrītu -dzerim - par veco varas patiju sabotāžu. Un tieši tāpēc neprasme vai nespēja SKAIDRI PATEIKT UN IZSKAIDROT ko tieši ar šobrīd neizbēgami nepopulārajiem līdzekļiem vēlas panākt, ir JL būtisks klupšanas akmens. JL neveiklā, neprofesionālā komunikācija radīs arī turpmāk labvēlīgu augsni gan sabiedrības neizpratnei un protestiem, gan diskreditēšanai no veco partiju puses. Saliekot pareizos akcentus jautājumā par NĪN, var panākt lielāku sabiedrības izprati. NĪN jau nav pasaules vēturē kas nebijis!
tjotja Motja
t
Labs, skaidrojošs raksts. Dod Dievs, politiķiem godaprātu pieņemt Latvijas apstākļiem piemērotāko variantu. Tikai jautājums: ja pieņem dāņu variantu, kurš tos dzīvokļus izvērtēs?
Augusts
A
Tur jau tā lieta,ka mūsu mediķi un fiziķi mēģina izgudrot jaunu nodokļu sistēmu, ja blakus ir vecās Eiropas valstis ar gadiem parbaudītu kārtību.
lno
l
Prieks lasīt gudru komentāru:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas