Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Nepmeņi — savienojieties!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pedants
p
"Diena" aizraujas ar "eņiem". Tikai nesen izslimoja "Hileriju" un "Perisu". Atgadās pat pa kādai "Bekingemas" pilij...
vilies
v
Jaa, no 1990 gada daudzi ministri devaas komandeejumos uz aarvalstiim paraadiit latvijas teelu,kaa arii iegut pieredzi,kaa citi valda,kaa normaalas eiropas valstiis dziivo cilveeki,bet nekaa,vini laikam tur atpuutaas,taapeec ar ir vislielaakaa kriize sodien eiropaa Latvijai
Bezvārdis
B
Nevis "Nepmeņi", bet gan "Nepmaņi" - laikā, kad šis termins veidojās, vācu valoda krievijā bija lielākā cieņā nekā angļu. Līdz ar to arī pēc vācu līdzības tika teikts - 'man' nevis 'men' tāpēc krieviski ir 'nepman'. Latviski šis termins ir pārņemts no krievu valodas un parasti skan 'nepmanis'.
Sociāldemokrāts
S
Ar lielu interesi lasu Jūsu publikācijas par ekonomiku. Tomēr šoreiz argumenti nepārliecina. Ļoti akcentēta Rubika, kā SC ekonomiskā s virzības simbola loma. Ar vienu simbolu ir par maz pamatotai kritikai.... Emocionāli Jūsu arguments ietekmē tos, kuri analizē ekonomiku emocionālās kategorijās. Tiem Rubiks ir sliktais, svešais. Jā, arī es biju Rubikam pretēja barikāžu pusē. Bet šodien esam vienā politiskā apvienībā. Laiks izvirza jaunas aktualitātes, kurām nepieciešami jauni risinājumi. Atbalstu tirgus ekonomiku un privāto īpašumu. Tomer "savējie" Latvijas nepmaņi man nemaz nav savējie, jo arī es viņiem neesmu savējais. Nostāja ir abpusēji apzināta. Tas nenozīmē, ka esam ienadnieki - tas nozīmē atšķirīgu sociālo pašiedentificēšanos un atšķirīgu pozīciju darba tirgū. Esmu darba cilvēks. Bez mums nebūs arī nepmaņi. Bet mēs neesam nepmaņi. Neesam arī ļaunie svešie spēki. Ceru uz sapratni.
vot
v
Kā es gaidu latvijas kraxu.
Kaspers
K
Ekonomiskos jautājumos, patiešām, pretrunas starp Tautas partiju un Saskaņas centru ir minimālas. Tas liek šaubīties par Saskaņas centra kreisumu. Saskaņas centrs nav tā partija, kas patreiz var izvest Latviju no krīzes.
dzeris - vecenīte
d
Nu bet tur jau "savējie" netiek šķiroti pēc tautības, ar "krievu atnākšanu" jau baida tikai kvaukšķus. "Savējie" ir gan Kargins ar Krasovicki, ar krievu biznesmeņiem sadarbojas pilnā sparā, paskaties, kam tad pieder nekustāmie īpašumi Rīgā, Jūrmalā? Savējie ir tie, kas ar mieru spēlēt pēc tiem noteikumiem, kas te radīti, un arī paši līdzējuši šos noteikumus radīt, visus vieno ideja - taisīt naudu. Visa tā "nacionalā politika," "nacionalā biznesa atbalsts" un pārējā muldēšana jau tikai priekš kvaukšķiem. Ar to es galīgi negribu teikt, ka būtu kas jāšķiro pēc tautības. Un otrs - krievi un ēbreji ir uzņēmīgāki, un sevi tik daudz ,,kā latvieši nežēlo, bet dara. Ar to atkal negribu teikt, ka viņi ir sliktāki vai labāki par latviešiem.
vecenīte
v
Gandrīz pilnīgi tev piekrītu, bet kā pie tāda "savējo" principa ekonomikā ir izskaidrojams tik liels nelatviešu uzņēmēju īpatsvars Latvijas biznesa aprindās? Kaut ka nerīmējās kopā.
Lietussargs
L
Autoram - NEKUR un NEVIENĀ t.s. brīvā tirgus kapitālisma valstī NAV bazars uz ko te baigi aicini. Ieskaitot ASV. Visās tirgus ekonomikas valstīs valsts kontroles un valsts plānošanas loma ir tik liela, ka mums te tas nav pat sapņos rādījies. Tā kā, vecīt, nevajag. ja gribi uzdirst SC, tad tā arī saki, bet nevajag no viņu idejām te būvēt monstrozo tēlu. Starp citu, tieši Raudsepa proponētā ideoloģija tad arī ir mūs novedusi tajā purvā, kur esam.
dzeris
d
Latvijas blatu sistēmas, savējo būšanas, korupcijas, valdības un ierēdniecības totālas neprofesionalitāte gadījumā izkropļots būs jebkurš ekonomisks modelis, gan liberālais, gan pretējais , jebkurā gadījumā priekšrocības būs "savējiem", pirms te runāt par kādu ekonomisku modeli, jāmaina valsts pārvaldes modelis.
pr
p
nekaveejoties aizliegt psrs atliekaam buut valdiibaa , saimaa , veidot kaadas politiskas partijas.viss .
0PTIMISTS
0
JAU RAKSTIJU BLOGOS,KA IR VAJADZIGA LIELA UZDRIKSTESANAS UN DROSME DOMAT RADIKALI PRETEJI NEKA LIDZ SIM .JO TAS, KAS IR NOTICIS TAS IR NOVEDIS VALSTI BEZDIBEN! T A M D E L visus ieprieksejos saimniekotajus N E D R I K S T laist vairs klat . jabut ir loti gudram un drosmigam ,lai to uzdrikstetos.I R SACIES JAUNAIS GADSIMTS ESAM E S ,NATO ,ESAM NEATKARIGA VALSTS UN SAJA VALSTI IR VJADZIGA JAUNA DOMASANA NEKA LIDZ SIM ---kur gda laika var klut par miljonaru,kur vareja darit jebko ,lai tikai no valsts nemtu-nevis tai dotu .Tadi vairs nedrikst saimniekot ----tagad sie pietiks prata laupit ari EIROPU ,ja mes vinus neapturesim.SC ir gudri cilveki ,kas mums var palidzet--UZDROSINASIMIES vinus iesaiastit saja grutaja darba- joTP grutus darbus VALSTS laba nedaris ,jo vienkarsi darbosies ar inerci ,,uz savu kabatu,, Ari TB LNNK ir aizgulejusies pagajusaja gadsimta --nav viniem nakotnes vizijas -vini aizmigusi un jauno paaudzi neredz . lai viniem salda dusa --ja mes esam tik bgati un varam viniem to nodrosinat tagadeja saima. LAI DOMBROVSKIM VEICAS -ARI VISUMS BEIDZOT BUS SAKLAUSIJIS MUSU LABOS NODOMUS UN NAKS MUMS PALIGA VAJAGA TIKAI NOTICET!!!!!!!!!!!!!!!
pragmatiķe
p
Lai arī Diena pēdējos gados ir bieži bijusi histēriski tendencioza, šķiet, ka veselais saprāts pamazām atgriežas. Šoreiz gan gribu Raudsepu aizstāvēt. Pārējo komentu argumenti tikai norāda, ka ar septiņpadsmit gadiem ir bijis daudz par maz, lai likvidētu sociālistisko domāšanu (kurai kājas aug, starp citu, vēl no starpkaru ulmaniskās sviesta un bekona „paradīzes”). Ja kāds argumentē, ka Saskaņas centrs jālaiž pie varas tikai tāpēc, ka vēl nav paguvis sazagties, neskatoties uz viņu ideoloģiju un stratēģiju, tad tā ir, mazākais, muļķība. Otrs – tirgus ekonomika derot kādā ideālā pasaulē; tādas nav, visur aug valsts loma un protekcionisms, tāpēc uz priekšu nacionālās ekonomikas valstiskošanā! Bet tā jau ir aksioma, ka kaut ko sākt var tikai no esošās, nevis ideālās situācijas. Daudzi ārvalstu speciālisti gan brīdina, ka izolacionisms un protekcionisms ir draudi nākotnes uzplaukumam, nevis glābiņš. Valsts iejaukšanās var būt brīžiem nepieciešama, lai novērstu lielākas katastrofas, bet tās ir zāles, kuru devu ir stingri jādozē, lai tā nepārvērstos indē. Valstīs ar senām tirgus ekonomikas tradīcijām (ASV vai Lielbritānijā) šis sarežģītais posms var izrādīties cikliski pārejoša epizode, kamēr šeit varam iestigt jo dziļā purvā ar neprognozējamām ģeopolitiskām sekām.
lno
l
Autoram 100% taisnība.
Changalis
C
Raudsepa kungs, ar visām četrām esmu par brīvo tirgu un "neredzamo roku". Diemžēl, tas funkcionē tikai ideālos apstākļos, kad visiem ir pieejama vienāda un pilnīga informācija, visi atrodas vienādos apstākļos un visiem ir vienādi spēles noteikumi. Realitātē, pati Eiropas Savienība savā saknē ne tuvu nav šim ideālam modelim un plaši tiek izmanotas protekcionisms gan subsīdiju, gan nodokļu, gan garantiju un citos veidos. Līdz ar to, es neredzu, kā Latvija ilgtermiņā var izdzīvot nesniedzot atbalstu atsevišķām un skaidri definētām nozarēm! Pieļauju, ka Jerošenko kunga idejas Jūs esat izrāvis ārā no konteksta un interpretējis sev vēlamā formā. Valstij ir jādefinē stratēģija, kuras nozares tiks attīstītas, un tad tā ir skaidri jārealizē. Pats būtiskākais ir, kā to izdarīt, lai tas notiktu efektīvi un caurskatāmi, lai nerastos n-tās aģentūras un valsts uzņēmumi, kuri "pabalsta" partijām pietuvinātos un pašas partijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas