Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pauls Raudseps: Nevajag cerēt uz atlaidēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Devalvācija.
D
Lata devalvācija ir pareizais ceļš. Saprotams nozīmīgiem bagātniekiem tas ļoti nepatiks un tādēļ viņi par katru cenu ir vēlējušies izvairīties pat nošī tēmata apspriedes līdz pat draudošai cenzūrai. Caurmera Latvijas cilvēkam ieskaitot tirdzniekiem, mazražotājiem un lauksaimniekiem devalvācija, pat daļēja vai pakāpeniska nāktu par labu. Kā ari, bagātniekiem ir beidzot jāmaksā nodokļus bet kam būs tā drosme piedzīt parādus?
Funts
F
Man tikai jautājums- kā, ar ko domājam pelnīt? Ja vadoņiem nav atbildes, tad turpināsim giezt budžetu kā desu arī turpmāk, līdz nagiem.. Diemžēl paskatoties Dombrovska tekstus par to kā PVN celšana sevi neesot attaisnojusi, uzreiz gribas jautāt: labrīt, pasakiet kurš?? bija tas domas gigants, kas nopietni cerēja šādi papildināt valsts kasi? Miglava kungs varbūt? Cik tālu no dzīves jābūt, lai kaut ko tādu vispār izdomātu? Otrs jautājums- kāpēc Anglijā,Īrijā,Polijā grāmatām ir 0% PVN un tiek nopietni investēts zinātnē, izglītībā, kamēr mēs tikai " īsinam un taupam"? Kas ,lūdzu, pelnīs to nodokļus pēc pāris gadiem,deklasēti analfabēti? Kā šķiet, nākotne politiķiem aizvien nozīmē 2 gadus līdz vēlēšanām.Pārējais- ai, nieki..
AE
A
Pauls Raudseps: Nevajag cerēt uz atlaidēm. ------------------------------------ Precīzāk : Atlaides nedrīks dot. Mūsu pašu labā. Ar 7,5 miljardu kredītu esam sasnieguši kritiena zemāko punktu - 60% parādu no IKP. Ja IKP ļausim krist, robeža tiks pārsniegta. Vairāk krdītu mums nedos, kamēr neiemācīsimies ražot un eksportēt. Tikai hupalas pensionāriem, kuri pēcnācējiem ne to labāko vērtību sistēmu nodevuši. Ja dzīve piespiedīs, iemācīsimies. Ar talantiem apdalīti neesam. Tikai terkno gadu dziedātāju, spēlētāju un lēkātaju kultūrai jāpiepluso industriālā un politiskā kultūra. Civilizētā valstī bez svētdienas izklaides ir vēl cita kultūra atlikušajām sešām dienām.
Politiskaa atbildiba - Ha ha
P
Ta ari valdiba vienmer saka- uz mums jus taapat neiekonomesiet, tapec nav verts mums nonemt! Bet tie ir meli. Lats pie lata un skat jau miljons! Protams, ka galvenais pec tam butu razosanas attistisana.
balansēti
b
Tā vien liekas ka komenti ir pārspīlēti. Jādara ir viss iespējamais. Arī monetārās ekonomikas un politikas iespējās.
Ha - ha !
H
Par tiem biezā gala īsinājumiem varu piekrist - tie ir jāveic. Bet par to, ka tā varētu ietaupīt 1miljardu - vai nu Jums klibo matemātika, vai arī vēlamo uzdodat par iespējamo. Gan vienā gan otrā gadījumā tas "ož" pēc primitīva populisma. To, ka "treknajam galam" vajag griezt vairāk nost kā "liesaja" - piekrītu, jo tā būtu situācijas izpratnes un elementāras solidaritātes izpausme. Bet tādējādi jau nevar glābt valsti ( tas ir - tās iedzīvotājus) no bankrota.
Apdomīgais
A
Bet, varbūt nemaz nevajag steigties ar to eiro oficiālu ieviešanu? Nabagiem un plikadīdām kā arī pamuļķiem visa nauda ir vienā valūtā - vai nu latos vai dolāros, varbūt pat eiro. Bet (uzsveru) vienā valūtā!!! Saprātīgie savas rezerves tur vairākās valūtās un savus darījumus arī kārto par pamatu ņemot valūtu par kuru abas puses vienojas. Tāpēc, iekšējiem darījumiem, kas balstīti uz rakstiskiem līgumiem, nav svarīgi vai ir lati vai eiro (darījuma pusēm, protams, jāpārzin elementāra aritmētika). Problēmas jau ir tikai tiem, kas veic darījumus uz āru - un tad arī tikai pārdevējiem. Ja nu mēs kā ES valsts nevaram oficiāli un reāli ierobežot importu, tad varbūt ( tiesa, uz ļoti ierobežotu laiku), radot problēmas eksportam, mēs "piespiedīsim" ražotājus savu produkciju pārdot uz vietas. Ja to arī šeit nepirks, tad būs "sarīdīti" kādā ražošanas sfērā strādājošie ar šīs sfēras potenciālajiem pircējiem, kuriem piedāvātās cenas nebūs "pa kabatai". Lai samazinātu pašizmaksu ( pat priekš vietējā tirgus), būs vien jāsamazina ražošanas izmaksas - tas ir strādājošo algas. Spilgts piemērs - piena ražošana un tirdzniecība. Kā sāka atļaut individuālajiem ražotājiem tirgot pienu un tā produktus, tā arī lielveikali (+ pārstrādātāji) bija spiesti būtiski nolaist cenas.
Politiskaa atbildiba
P
Kaut gan musu saeima un valdiba jau rada piemeru tautai! Un tas butu : 1) Izliekaties, ka stradajiet jeb darba imitacija. 2) Domajiet tikai par sevi jeb kampiet, zodziet, melojiet, ja tas pasiem izdevigi. 3) Soliet vienmer, bet nekad neturiet vardu. 4) Telojiet, ka saprotiet darbu, kas jums jadara, lai neviens neuzzinatu, ka nesajedzat neko taja. 5) Kad dzirdiet, ka kadam iet gruti, trukst dieniskas maizes vai dzivibai svarigas zales, izvelciet mutautinu, lai apkartejie domatu, ka jums ir miksta sirds un jums patiesi zel. ...........kaa gribetos kadu labu piemeru nocitet......tik nevaru atcereties tadu...
Politiskaa atbildiba --haha
P
Nekadiem mazdarziniem, bet prezeidenta gimene pati audzetu ekologiskos darzenus pie pils, savam vajadzibam, taaa radidami piemeru citiem. Hmm kadu piemeru varetu radit musu saeima un valdiba tautai?
Politiskaa atbildiba
P
Jasamazina 100 saeimas deputati uz 50, un atlaistajiem nekadas 3 menesu algas kompensacijas uttt. Tur jau aiziet 1 miljards,lai visam biezajam galam samaksatu atlaisanas kompensacijas! Tapat katram ministram vienu paligu un nevairak!!! Un tur bus krietns budzeta ietaupijums. Un kas tie vel par preses sekretariem katram pie pakalas pielikti???? Lieciet miera pensionarus un skolotajus!
sakāmais
s
jūs arī dzīvojat ilūzijās, ja domājat, ka šī saeima nobalsos par jūsu ieteikto solidaritātes principu.
Ha - ha !
H
Nu nedabūsim mēs to eiro pat 2015. gadā. Mūsu IKP pieaugums visus neatkarības gadus galvenokārt veidojies pateicoties naudas pārceļošanai no viena "maka" citā "makā". Ražošana nav atriezusies pat 1990.g. līmeni. Nevar ilgstoši dzīvot murgainu rozā ilūziju līmenī. Algām un sociālajām izmaksām ( pensijām, pabalstiem jāatgriežas aptuveni 1995. g. (bankas "Baltija" pēckrīzes) līmenī. Naudu algām, pabalstiem un pensijām mums no Marsa neatsūtīs, kaut arī finanšu ministrs ir marsietis. Ierēdņu algām, valsts sfērā strādājošo algām (izglītiba, kultūraa, medicīna, policija u.tt.) jāsamazina par vismaz 40%. Visām pensijām jānoņem agrāk pieliktās indeksācijas un piemaksas par darba stāžu. Jā, būs vaimanas un protesti. Bet mums nav citas izejas. Ja to nedarīs valdība, tad to paveiks pati dzīve - pašlaik reāli notiekošie procesi. Padoms: kas vien var kustēties un kam pieejams kaut vismazākais zemes pleķis - strādājiet un mēģiniet sevi nodrošināt ar viselementārāko pārtiku. / ASV zālāju pie prezidenta pils sadalīs mazdārziņiem/.
kkk
k
Saprast jau viņi saprot. Bet te jau skolotāji taisās streikot, utt., neviens, pat visbiezādainākais, negrib dabūt ar akmeni pa pieri. Un gan jau pat politiķiem žēl metas to izmisušo cilvēku.
*******))))
*
Bet vai tad Dombrovskis šo problēmu nesaprot, ja gatavojas runāt ar ES finansistiem par 7% un pat ir dzirdēts, par 9% deficītu budžetā ???????...Varbūt Repše šo problēmu saprot kā fin. ministrs un neļaus mūsu bāleliņiem nesaprast šīs stingrās prasības..... un tā arī nav skaidrs, kāpēc nevar tikt vēl šogad pie 3% deficīta ???...valsts pārvalde tik un tā ir jāreorganizē un par divām trešdaļām jālikvidē, tad kur ir problēma ??? vai ārsts sastrutojušu augoni grieztu laukā pa mazām daļām ???...nunkaut vai tikai par pusi ?????....šis ir laiks, kad visas vajadzīgās pārmaiņas var un vajag veikt, citādi nekad no šī murga neattapsimies.......
ilžux
i
Labs raxts. Tāds, ka nespeciālists arī var saprast.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas