Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Pakta reabilitācija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
q
q
Lai pareizi atspoguļotu Krievijas mēdiju viedokļus, tomēr ir jāzina valodā, kurā tos izdod.
Zigurds
Z
Viens no visrūpīgāk sargātajiem krievu noslēpumiem ir Staļina plāns maršam līdz Pirenejiem. Gadījies tā, ka 1941. gadā pats redzēju kā krievu artilerijas daļas Paplakas garnizonā gatavojās šim maršam. Tad šāda atziņa mani ļoti izbrīnija. Vēl biju liecinieks, ka vācieši cieta milzīgus zaudējumus karā ar ģenerāli Salu, savā nokavētajā lieluzbrukumā Maskavai.
Ilmārs
I
Vēl viens pierādījums, ka katram ir sava vēstures izpratne. Ja tā cilvēkam mainās atkarībā no informācijas, kas ir viņa rīcībā - es, piemēram, pusaudža gados vēl biju ļoti kreiss, jo līdz ar oficiālo versiju biju pārliecināts, ka staļinisma recidīvam bija gals klāt ar slaveno Hruščova runu, un tagad (toreiz) Padomju valstī viss ir OK, tad, ko var gribēt no Krievijas, ja valsts vēsture ir arī ideoloģija?
Kurmītis
K
Tāpēc jau es saku – šiem svarīgākas lietas kārtojamas. Visi tie višinski, molotovi un staļini ir kā pigmeji salīdzinājumā ar Šlopstera-Klopstera briesmām !! ... :)))
gm
g
"Tad ta nu sensāciju palaidi .... Suvorovu neesi lasījis, vai?" ----------------------------------- Kurmīt, ko jaucies nopietnu cilvēku sarunās? Ja Tu būtu kaut mazliet intelekta izkropļots, tad saprastu, ka ir diezgan liela atšķirība starp to ko var runāt Suvorovs/Rezuns un ko Vācijas kanclere. Te nav runa par pašu ideju, te ir runa par to, kas un kādā līmenī tam piekrīt. Tomēr tā ir smalka nianse, ko ne katram ir lemts uztvert. Katrā ziņā - tu esi malacis, lasīt māki un pat Suvorovu esi lasījis. Noliecu dziļā cieņā galvu Tavā priekšā.
narkologs
n
Vissmiekliigaakais, ka komentaars ir, emociju pluudi ir, lamas un apmelojumi ir, bet neviena vaarda par teemu nav.
Kurmītis
K
Tad ta nu sensāciju palaidi .... Suvorovu neesi lasījis, vai?
Kurmītis
K
septiņdesmitajai gadadienai 23.augustā. +++ ... hi, hi, hi ... nav jau laika tādām muļķībām, vai ne ? ... kāds tur, štrunts, pakts un kāda 70-tā gadadiena, kad visi spēki jāvelta cīņai ar lienošo Šlesera astoņkāji, Kalpaka pieminekļa pulgotājiem, Nāves ministres kārtējo naudas izspiešanas mēģinājumu no Lāčuka un visiem spēkiem jācenšas sakonsolidēt infantīlo un kašķīgo „godīgo letiņu” paliekas, lai nākamajā gadā nepaliktu vispār bez siles ?? ... naivajiem krieviņiem laikam neviens nebija pastāstījis, ka mums tak pēc gada Saeimas vēlēšanas ... !?? Bet vissmieklīgākais, ka par šo „jubileju” neatcerējās nedz vecie „nācijas glābēji”, „tautiskuma aizstāvji” un cīņā saucēji par vēsturisko taisnīgumu – teletūbiji, nedz jaunie uz šo lomu pretendējošie pi.soniskās savienības darboņi, nedz pati Diena ... kas īstenībā tikai kārtējo reizi parāda „tautiskuma” vietu jūsu vērtību skalā ... :)))
gm
g
Interesanti, pirms kāda gada, Merkele gandrīz tiešā tekstā pateica, ka Hitleram nebija citas izvēles un 1941.gadā tā bija spiesta izvēle - uzbrukt Krievijai. Cerams, ka nemaldos. Tas bija diezgan pārsteidzoši, ka pat Vācijas augstākās amatpersonas atzīst, ka Hitleram faktiski vajadzēja paspēt uzbrukt pirmajam, lai izvairītos no Staļina uzbrukuma un Eiropas sabradāšanas.
ZBL
Z
Ne tikai atbalstīja Vāciešu uzbrukumu Polijai, bet arī pati 17. Septembrī uzbruka un kopā ar fašistiem piedalījās "uzvaras" parādēs.
ZBL
Z
Tieši tā ,par maz. Latvijas tā sauktajiem krievvalodīgajiem (lielākai daļai) ir greizs priekšstats par pirmskara vēsturi, kas balstās uz padomju dezinformācijas bāzes. Būtu pat vēlam Latvijas TV septītajā kanālā retranslēt pārraides no RTVi - narod proķiv,osoboje mņeņije, kurās piedalās tādi erudīti žurnālisti kā Sergejs Buntmans, Viktors Šenderovičs, Leonīds Mļečins u.c.
narkologs
n
Kvicins domaa peec bandiitu "likumiem": mans ir mans, bet par tavu pastriideesimies. Kad sarkanarmija lauzaas uz Varsavu, tas laikam bija pamatoti, bet kad Poliju ienjemt neizdevaas un vajadzeeja sleegt robezliigumu, liekulim Kvicinam uzreiz pretenzijas. Un ja runaat par netaisniibaam nav pamata, tiesiskums ir prieksh kakjiem un robezu paarbiides var attaisnot ar leetu demagogiju, tad kaa liekulis Kvicins veertee Vaacijas agresiju?
narkologs
n
"pavirziitu robezas uz rietumiem" - tajaa pasaa laikaa Vaacijas robeza tika pavirziita uz austrumiem un Vaacijai radaas iespeeja sist ienaidniekus pa vienam; taapeec arii vaaciesiem bija taadi panaakumi kara pirmajos gados. 1939. gadaa Vaacija vareeja saakt uzbrukumu no Pomeraanijas, Sileezijas un Austrumpruusijas. Aizmuguree paliek neuzvareeta Francija un ja karam pret Poliju uzreiz seko kars pret PSRS, Vaacija dabuu divas frontes kaa 1. pasaules karaa, ar to pasu iznaakumu. Komunistu paliidziiba ljaava Vaacijai saakt uzbrukumu PSRS no Austrumpruusijas un okupeetaas Polijas, bet aizmuguree vaaciesiem bija uzvaeeta Francija un iekarota Eiropa. Rezumee: komunistu sadarbiiba ar nacistiem un agresija Austrumeiropaa ir viens no galvenajiem vaacu uzvaras ceelonjiem 1941.g. Arii vienlaiciigi divaas frontees karojot, Vaacijai buutu kaut kaadi panaakumi, bet visticamaak ne tik lieli.
dzeris
d
Te viss izklāstīts teicami un pilnīgi, pat nav ko komentēt.
vilis
v
Labs raksts.Tikai par to,ka pie mums par paktu maz runā.Manuprāt likumsakarīgi.Valsts ir brīva.Vēsturiskā izpratne sakrīt ar tautas izpratni.Šizofrēniskais elements par personibas dalīšanos ir noņemts.Krieviem tā vēl ir problēma,tādēļ viņi arī diskutē un vēl diskutēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas