Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pauls Raudseps: Pēdējais brīdis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vau vau vau
v
Repšes fans te atkal kaut ko uzmurgojis :)))) Repšes fans te atkal kaut ko uzmurgojis :)))) Repšes fans te atkal kaut ko uzmurgojis :)))) Trāpīgi, skarbi pateikts. Žetons zvirbulēnam!
kents
k
Jautājums: kāda ir atšķirība starp Koalīciju, opozīciju, "brīvo presi" , tā dēvēto 'inteliģenci' u.t.t. attiecībā pret Valūtas Fonda uztiepto šoka terapiju (neoliberālismu) un NATO/ ASV agresijām? Atbilde: mikroskopiska
kents
k
es nesaprotu kā tā? 'burbulis' (fikcija tātad) bet parādi reāli :( tā kā vērtspapīru piramīdu radītais (uzpūstais) burbulis ir fikcija (jo tas nebija nekas cits kā vien finansiāla krāpniecība globālā mērogā), tad arī kredītparādi kuros tas iedzina 'parastos mirstīgos' ir fikcija. Elementāri. LV privātajam sektoram vajag izbeigt ideoloģiski koklēt un pateikt skaidri un gaiši - parādi tas arī ir "burbulis" "bija un nav" :)
kents
k
ir tikai viens jautājums - kā šos nabaga latviešus atkal "apveda ap stūri" un viņi nonāca "parādu moku kambarī" jeb 'finansistu-demokrātu' Stūra Mājā, kur viņiem jāatkārto: Burbulis = demokrātija Burbulis = brīvība Burbulis = 7 treknie gadi Burbulis = pozitīvisma kampaņa
kents
k
Ir tikai viens jautājums: kad Latvijas valdība (un konkrēti Ārlietu, Aizsardzības un Finanšu ministrijas) izbeigs būt ASV vēstniecības piedēklis? jo LV valdības ekonomiskās izvēles nosaka Neoliberālisma jeb Washington Consensus ideoloģija (kas sekmē finansu spekulācijas nevis ražošanu) un neoliberālisma šoka terapija ir iztukšojusi Latviju (depopulācija, emigrācija, parādi + 64% jauniešu pauž vēlmi pamest šo valsti) vēl vairāk nekā Staļina projekts. Un prognozē, ka uz 2050.gadu Latvijā būs palikuši vien 1.87 miljoni iedzīvotāju. + Aizsardzības ministrijas izvēles nosaka NATO, kuru dominē ASV un LV jāatbalsta ASV agresijas/okupācijas Afganistānā, Irākā un Izraēlas okupācija (kuru sponsorē un diplomātiski piesedz ASV) Gan neoliberālisma šoka terapija (kas vairo nabadzību, nevienlīdzību, mirstības pieaugumu u.t.t.) , gan agresijas/okupācijas atbalstīšana ir pret ANO Hartas vērtībām
kents
k
ir vajadzīga dzelžaina ideoloģiskā disciplīna, lai pat pēc triljoniem dolāru 'dāvinājuma' no nodokļu maksātāju maka [superbagātajiem un tiem, kas šo finansu spekulāciju diž-Burbuli karsēja] ideoloģiskās kokles turpinātu borēt, ka šoka terapijai "nav alternatīvu" . drīzāk nav alternatīvas DIENAS koklētāju gļēvumam
kents
k
nevis "dižķibele" "dižneraža" u.tml. lingvistiskas blēņas, bet gan finansu spekulāciju izraisīts bezdarbs, parādi un bankroti. Vēl skaidrāk izsakoties, nevis "ķibele" , "neraža" , nevainīga kļūdiņa tātad (laikam Svētā Gara izraiīta), bet gan KRIMINĀLNOZIEGUMS, ko DIENAS ideoloģisko koklīšu kolektīvs ar nepaulīti un ozolgalvu priekšgalā vienmēr gatavi piesegt, (vainīgi, ziniet, vietējie korumpanti, birokrāti, neprašas, kas ēd ķiršus pa 11 latiem kg un zemeņu tortes stūķē vaigos) tāpat kā viņi vienmēr gatavi noriet tos, kas atsakās no šīm Burbuļekonomikas dogmām un doktrīnām (L-amerikas valdības, piemēram) vai arī tie, kas rīko demonstrācijas pret G-8, IMF/WB, WTO etc. kas īsteno neoliberālisma šoka terapijas programmas (nosaucot tos par "anti-globālistiem" "hipijiem-neokomunistiem" un "kareivīgiem vides aktīvistiem")
Sirmā žurka
S
Viņam (Kalvītim) aizejot, valsts bija bez parādiem, kaut nelielu, bet tomēr budžeta pārpalikumu, augstāko IKP un augstākajām algām, pensijām un pabalstiem visā Latvijas pēckara vēsturē. ----------------------------------------- Starp citu, vai tu slavē plānprātiņu, kurš ar automobiļa trešo pārnesumu izspiež ātruma rekordu, bet nokauj dzinēju, kam pēc tam nepieciešams kapitālais remonts? Tieši par augstāko IKP un algām, kas radušās nepieredzētas ekonomikas pārkaršanas un "gāzi grīdā" politikas dēļ, Kalvīti arī pamatoti kritizē.
dzeris
d
Solizeridēšanās notiek - resnais gals ļoti solidāri uzkrauj visas grūtības kvaukšķiem, tā kā nevajag runāt.
CR
C
Grūti komentēt valdības lēmumu, taču ilgtermiņā, tas mūs var gremdēt vēl vairāk, proti, mēs kļūstam nekonkurētspējīgi un tā ir tā lielākā problēma. Bez tam mani nepamet sajūta, ka viss tiek darīts lielā steigā, nedomājot par sekām, ar mērķi saņemt naudu un domāsim pēc tam. Sorry, tāda pieeja mūs vienkŗši nogalinās. Neredzu nekādas reformas izglītībā medicīnā un valsts pārvaldē. Pašvaki iet ar solidarizēšanos, Kamēr notiks bezjēdzīga valsts līdzekļu tērēšana (telpas Rīgas centrā, dārgi dienesta auto utt), negaidiet solidarizēšanos no manis, es tam visam krāmēju virsu mīksto.
Izbijis valsts patriots
I
Politiķus Latvijā var skaitīt labākajā gadijumā uz vienas rokas pirkstiem. Visus var apzīmēt ---Plānā galdiņa urbēji. Gribas mazliet paiet malā pat no komentāriem ,kas liekas būs arī jādara, jo šeit viss izskatās bezjēdzīgi.
dzeris
d
Kāds pārsteigums! Ja sākumā vēl varēja likties, ka šiem, vismaz, ir kāds plāns, tad tagad skaidrs - šai valstī plāns visiem viens - palikt ilgāk pie varas, kaut pozīcijā, kaut opozīcijā. Sirsnīgi izsmējos - te kāds pieminēja vārdu "valstsvīrs", kur viņš te tādus zvērus redzējis, kad te pat neviena politiķa nav.
Tūbijs
T
Ko jūs tur murgojiet? tieši Diena un soristi nogremdēja Latvijas valsti?? Klaja dezinformācija. 1) lai arī cik cienījama, manuprāt, avīze Diena nebūtu, tai tik lielas ietekmes Latvijā nav kā jūs tai piedēvējat, jo, lūk, lielākā tautas daļa tomēr lasa apšaubāmas reputācijas laikrakstus un klausās apšaubāmas reputācijas radio un TV raidījumus (jeb varbūt nelasa un neklausās nemaz un vadās pēc tā, kas sadzirdēts pa ausu galam un redzēts reklāmās;). 2) Soristi - nav jau apnikusi šī dziesmiņa? nevarat vairs atrast nevienu jēdzīgu ienaidnieku Latvijas "vadoņiem"? Sorosa fonda finansētie projekti Latvijā vairojuši caurskatāmību un vispārējo sapratni par demokrātiju, cilvēktiesībām un korupcijas nevēlamību. Tas, ka šīs iestādes vēršas pret korumpētiem latviešu politiķiem, nenozīmē, ka tās gremdē Latviju - gluži otrādi. 3) Ne tikai jūsu minētie "ļaunumi", bet arī vesela virkne pasaules mēroga respektabli analītiķi, eksperti, starptautiskas organizācijas utt, utjp, jau gadiem brīdinājuši Latviju par pārkaršanas draudiem. Valdošā mafiozā koalīcija negriēja ne dzirdēt, jo 'piķis Latvijas ekonomikā bija liels un strauji augošs, un kur malku cērt, tur skaidas lec! Ja jūs domājiet, ka Kalvītis&ko (TP, ZZS, TB/LNNK, LP/LC) aizveda Latviju ļīdz tās virsotnei, un tādēl ir palnījuši atzinību, tas būtu tāpāt kā Ikaram sniegt medaļu par to ka uzlidojis augstu debesīs, bet sodu piešķirt tiem glābējiem, kas nespēja noķert tik strauji krītošo censoni.
Tā, lūk!
T
Paldies par sakarīgo komentāru! Ažiotāža sacelta ne par ko. Tas sen bija zināms, bet valdība cerēja, ka griežot pa mazam gabaliņam, kāds Eiropā iežēlosies, bet nekā, tie ir nepiekāpīgi. Un beidziet te ņemties pensionāru vardā. Tieši pensionāri ir vissaprātīgākie un pacietīgākie, un saprot, ka naudas vienkārši nav, nevis kads speciāli grib viņiem atņemt.
domā uzpriekšu
d
JL neizraisīja valsts bankrotu - valsti bankrotēja TP, LPP/LC, ZZS. JL jaglābj, kas glābjams. Bet kāpēc JL atklāti nerunā par situāciju valstī, kāpēc neinformē par valdībā un saeimā notiekošo, par TP uc pretdarbību? Kāpēc atkal un atkal krīzes putra jāizstrēbj pašiem nabadzīgākiem, kuri nebija pie lemšanas, kad putināja valsti nost? Ir jāsaprot varai, ka šādā situācijā, kad cērpj aitas, nedrīkst atstāt sveikā vilkus. Jo soc.sprādzienus izsauc tieši soc.netaisnība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas