Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Politiskais Alcheimers

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vilis
v
Tātad re no kurienes vējš pūš!Un es domāju ka tās ir Vinetas sievišķīgās kaprīzes.Raudseps malacis ka izraka.
Bekonomists
B
Lata devalvācija kā atrsinājums ir kaitīga ilūzija, kas tikai traucē sakārtot tautsaimniecību un valsts pārvaldi. Punkts un āmen.
vizulis
v
Kā ar to dienas privatizāciju un tagad ofšora īpašumā? Jūtaties morāli tiesīgs citus mācīt????
EKOSISTĒMA
E
Ekonomist, tu ne ekonomists, tu duraks.
Ekonomists
E
Nerunā vispārīgās kategorijās. Pastāsti kas ko nopirks par sviesmaizi utt. Un kāds šai sviesmaizes cenai sakars ar devalvāciju? Izklausās, ka neko no reālās ekonomikas nejēdz un tik taurē Raudsepa un viņiem līdzīgo stabulēs bez jebkādas apjausmas par to, ko dari.
Mikija
M
Šķiet, ka šīs it kā neprognozējamās uzvedības pamatā ir "stingrais kurss" uz tādas situācijas radīšanu valstī, kur vienīgais iespējamis iznākums ir lata devalvācija. Šķiet arī, ka kurss ir uzņemts neatgriezeniski, ar gatavību sadedzināt visus tiltus. Atliek novēlēt šim kursam ātru neveiksmi bez atgūšanās iespējām.
Tā, lūk!
T
Atkal precīzi "izģērbāt" TP...
martinsb
m
Ja devalvē latu, parastajiem - mazajiem, vidējiem - uzņēmumiem naudas kļūst VĒL mazāk, kas tikai vairāk uzjundītu bankrotu vilni. Un tas savukārt ir izdevīgi tiem, kas ir ieinteresēti lata devalvācijā, no viņiem ir kapitāls, ko var izmantot, lai šos uzņēmumus par sviestmaizi nopirktu. Diezgan izdevīgi, ne?
martinsb
m
Cilvēks Tev saka, ka devalvācija ir piemerojama valstīs, kuras ir pietiekami, teiksim tā, pašpietiekamas ar saviem energoresursiem - piemēram, tā pati Krievija, varbūt arī Ukraina vai Polija. Latvijā savukārt, lai kaut ko vispār uzražotu un eksportētu, vispirms ir jāimportē energoresursi, kuru cena, latu devalvējot, uzkāptu debesīs, tādejādi tas pats notiktu arī ar visu eksportējamo preču cenām, kas zaudētu konkurencē. Lata devalvācija ir izdevīga tikai oligarhiem. Beidzot kādam ir jādemonstrē politiskā griba un jāsakārto Valsts ierēdniecības aparāts (to samazinot), veicot nežēlīgas represijas pret "radošo grāmatvedību" u.c. pretošanās pazīmēm. Lai to izdarītu, visticamākais, ir jāgaida 10. Saeimas vēlēšanas. Ja tad tas netiks sagaidīts, tad vismaz es noteikti daudz vairāk domāšu par atdalīšanos no šīs valsts.
Ekonomists
E
Varbūt pastāstīsi kādā veidā šie DAŽI varētu nopelnīt ar lata devalvāciju? Pieņemsim ar 15% korodora paplašināšanu. Būtu interesanti uzzināt. Pastāsti man nezinītim. Citādi izklausās, ka tu tikai atkārto kaut kur dzirdētus pieņemumus.
dzeris - Ekonomists
d
Atļaušos apšaubīt, un, ne es viens, to tavu apgalvojumu - ka Latvijas uzplaukums panākams ar lata devalvāciju. Nevis Latvijas, bet, DAŽU cilvēku uzplaukums.
Ekonomists
E
Par to vai moments nokavēts vai ne esmu daudz runājis ekonomistu vidē, jo arī man vienu brīdi škita, ka moments nokavēts, bet, kā izrādās personiskās sarunās, joprojām vairums ekonomisktu uzskata, ka nekas nav nokavēts un tieši tagad ir īstais brīdis kontrolētai valūtas vērtības pazemināšanai.
Ekonomists
E
Nezinu kādi ir TP un Šķēles mērķi, bet manuprāt visu mūsu kopējais mērķis ir Latvijas uzplaukums un tas panākams ar valūtas devalvāciju. Kāpēc tur piekabināt klāt TP un Šķēli. Ja TP un Šķēle teiktu, ka lats jātur stabils, bet Raudseps balstoties uz pasaules slaveniem ekonomistiem, Nobela prēmijas lauteātiem teiktu, ka lats jādevalvē, tad tu droši vien dziedātu pavisam citu dziesmu. Tava apsēstība ar TP ir vienkārši nožēlojama.
dzeris - Ekonomists
d
Jā, to, varbūt, varēja darīt, bet ātrāk, tagad tas moments nokavēts. Un valūtas devalvācija laba valstīm, kas orientētas uz eksportu, un kurām nav jāimportē energoresursi, kā, piem, Krievijai.
dzeris
d
Domāju, nav jābūt nekādam izcilam analītiķim, lai kļūtu skaidrs galvenais TP mērķis, kas, pats par sevi saprotams, ir arī Šķēles mērķis - lata devalvācija. Un tad visas TP darbības kļūst pilnīgi izprotamas un adekvātas,, un, tur nav ne pēdas no Alcheimera vai kādas citas slimības. Dažādi kavēt budžeta pieņemšanu, un, ja pieņemt, tad tādu, kas absolūti neatbilst solījumiem, kas doti SVF, līdz asr to - nesaņemt aizdrevumu, līdz ar to - valsts maksātnespēja, un automatiski, lata devalvācija, kas arī vajadzīgs Šķēlem. Tā ka viss notiek ļoti mērktiecīgi, par agru TP tika norakstīta. Dimāju, Dombrovskim vienīgā izeja būtu veidot koalīciju ar SCP, LPPLC, SC, PCTVL, kaut ar pašu nalabo, tikai, neļaut TP īstenot šo te scenāriju. Ja JL un PS pietiks drosmes un valstiskas atbildībads to izdasrīt, par ko, gan, spriežot pēc iepriek;šējās darbības, stipri jāšaubās. Vispār, ja paskatās, kā viss notiek valdībā, kā lielākai daļai tur valsts intereses un pat izdzīvošana ir absolūti pēdējā prioritāte, pēc savas, savu ierēdņu, savas partijas, utt., izdzīvošanas, totālu valdības nespēju veikt kādas sakarīgas irēdņu u.c. reformas, tiešām pārņem pesimisms un sajūta, ka latviešus nedrīkst laist pie varas, kaut arī citādāk viņi ir paikami cilvēki, bet, atbildības sajūta pret tautu, ne tikai pret sponsoriem, un valsts interešu prioritāte tiem ir sveši jēdzieni. Ne visiem, protams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas