Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Portfeļu dejas bezdibeņa malā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Vai nu Hitlers ar Musolini par paraugu jāņem? Par ceļiem nezinu, bet valstis pēc viņiem konkrēti palika drupās...
vot
v
kamēr andrejeva nav cietumā miskastē latvija smirdēs.
Zigurds
Z
Reals padoms: atlaist vismaz pusi no valsts ierēdņiem un ar viņu darbu vispirms savest kārtībā Latvijas ceļus. Uzbūvēt skolas ar stadioniem un zālēm. Kurus iespējams - pārmācīt par skolotājiem. Hitlers un Musolini savu valsti saveda kārtībā vispirms uzbūvējot autobahn un autostrade. Ceļi ir valsts asins arterijas, bet skolas - smadzenes. Kamēr nav asinsrites, smadzenes nestrādās un iestāsies akmens laikmets.
Bens
B
Kļūst arvien redzamāks fakts,ka šī sistēma ir sevi izdzīvojusi un pati svi sagrāvusi ar šo bezjē- dzīgo vēlmi tērēt vēl nenopelnītu naudu,ar visām šīm pārmērībām patēriņā.Acīmredzami,ka no šīs pašu sameistarotās krīzes vienīgā ieguvēja būs Ķīnas TR ar savas valdības spēju reāli izvērēt savas iespējas.
Dace B.
D
Spožs komentārs no žurnālistikas viedokļa un no analīzes viedokļa!
Produkts
P
Tur tā zapte, ka tikai nelaimes liek cilvēcei attapties un mainīties...
Paltraku Vilis
P
Kas par murgiem? "Piziķis " komandē policiju? Godman jau parādīja savu rožu (purnu), viņš nevar pat sētnieku šancēt, jo viņam nav prāta! Vai Jūs neesat Godmana sieva vai brūte?
dzeris - Paltraku Vilis
d
JL jau ir darbojies valdībā, un vismaz to, ka saimnieki viņam nav, pierādījis, kaut arī kļūdas pieļāvis daudz. Tas, ka tauta kliegs un lamās arī JL, tas, dabīgi, skaidrs, demokrātiskā iekārtā jau tas ir normāli - lamāt valdību. Slikti, ka tikko Dombrovskis gribēs darīt ko, kas aizskars koalīcijas partiju intereses, sāksies melnais PR no oranžo mēdiju puses.
dzeris - beta
d
Labi vairs neatceros, kā tur īsti bija, bet vēl paspēju pamācīties zinātnisko komunismu u.c. "politekonomijas" augstkolā, un tagad iedomājos - redz kā, tur tak arī ko tādu teica, atceros kā pa miglu, par konfliktu starp novecojušo domāšanu un teoriju, un tai domāšanai un teorijai pa priekšu aizgājušām tehnoloģijām, kas novedot pie konflikta , krīzēm, un sabiedriskas iekārtas maiņu. Tad jau tā krīze ir gandrīz vai, klasisks piemērs, skat, pat ASV pagriežas uz ko līdzīgu sociālismam. Par to norobežošanos gan nezinu, kā to reāli var izdarīt , ja es pareizi esmu sapratis, vai tas nebūs vienkāršs protekcionisms, ko līdzīgu jau sen dara Baltkrievijā, nekādi spoži rezultāti tur arī nav. Bez tam , kad visi vienos parādos un kredītsaistībās, kāda tur vairs norobežošanās.
vot
v
raudsep brauc atpakaļ uz čikāgu.
Paltraku Vilis
P
" Varas partijas vairs nav nekādas partijas" /dzeris/ , bet Jums ir pārliecība ka JL ir partija? Man ir aizdomas ka JL ir tie paši vēžī, tikai viņi pieder citam saimniekam. Paies 3-5 mēneši un mūsu tauka kliegs: " Dombrovski pie sienas.! Āboltiņu pakārt! Repši nošaut! Lieku 5 santīmus ka tā būs!
beta
b
Ir tā, ka iespejams izejas nemaz nav. Ja krīze būtu tikai Latvijā, tad ar jedzīgu valdību mēs ātri arspertos, ieinvestetu, kur vajag, pārstrukturētu, savilktu jostas, un skat, būtu jau atkal konkurētspējīgi (velreiz -prieksnosacījums - jēdzīga valdība!). Patreiz krīze ir visa attīstītaja (faktiski globalizētajā) pasaules daļā. Un manuprāt pie vainas ir globalizacija un ar to komplekta nākošas IT. Jo patreizījās zināšanas, kas ir mūsu laika ekonomistu prātos un galvās, balstās uz klasiskās ekonomikas, ko ir izstrādājuši pagājušo gadsimtu ekonomisti, principiem. šIE PRINCIPI NEDARBOJAS MūSDIENU APSTāKLOS, bet citu nav!!! Devalvācija, patēriņa sildīšana utt. ir pareizi, bet ne apstākļos, kad nauda diennaksts laikā var tikt izgrozīta desmitiem, un ja vajag, simtiem reižu... Tas ļauj veikt apjomīgus, neizsekojamus virtuālus darījumus, kas nedod priekšstatu par to, cik tad naudas pasaulē apgrozās. Gribi, negribi veidojas virtuālā piramīda, kam kaut kad jāsabrūk. Laba ziņa ir ta, ka mēs esam šī gigantiskā procesa liecinieki.:))))) Saku domāt, ka Sorosam kā gudram vecim taisnība, šī sistema sevi izdzīvojusi, jabūvē jauna, tikai kada??? Kas no šitā visa Latvijai? Manuprat, jāsaprot, ka "rietumi mums nepalīdzēs", un pamatīgi jakoncentrējas uz iekšējo patēriņu. Jamēgina izdzīvot ar to, kas mums ir (partika, apgerbs, majoklis,siltums, izglitiba, veseliba). Ka austerei jaaizver čaula, lai pārlaistu sliktos laikus. Jo atvērta veida mēs redzam, ka lielkapitāls mūs vienkārsi izsūc... Tads ir mans redzējums.
dzeris - Jautājums
d
Nu jā, kā es sapratu, tad tas ceļš, ko patreis iet Latvija, ar to "jostas savilkšanu", nekas labs nav, par devalvāciju arī saprotams, tas būtu labs Ķīnai, kas strādā uz eksportu un tāpēc arī mākslīgi uztur juaņu zemu, par to Obamas variantu arī stipri strīdās, un arī finanšu tirgus rādītāji neko pozitīvi nav reaģējuši uz to plānu, nemaz jau nerunājot par republikāņiem, kas vispār to uzskata par bezjēdzīgu naudas tērēšanu un augsni liekajai birokrātijai, tād kāds plāns, vai kombinācija, tad būtu piemērots Latvijas apstākļiem, pēc Jūsu domām? Izglītība man augstākā, bet ne ekonomiskā. "Graustu miļjonāru" arī skatījos, filma savdabīga un skatāma, bet pie pasaules kino šedevriem es to nepieskaitītu, jā, tie grausti jau tur reizēm stipri eksotiski un filma, galvenais, ļoti optimistiska.
Duris
D
Ko līdz visi plāni, ja nav kas tos realizē. Mēs jau esam pieraduši, bet ar svaigu skatienu- tā saucamai elitei vienkārši nav kapacitātes.Kas būtu šie cilvēki brīvā darba tirgū? Pēcpolitikas amatus šie ieņem ne zināšanu, bet tikai un vienīgi " sakaru " dēļ. Un otrs- man ir aizdomas, ka viņi pat nevēlas valsti glābt. Drīzāk pēc inereces kaut ko muļļās un ierasti skatīsies kur mētājas kas vieglāk paķerams.
dumais atslēdznieks
d
Šoferim un dēlam arī pa porfelim. Gāzi grīdā pajoliņi vālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas