Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pauls Raudseps: Sindikāts un Mērfijs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pelēkais Vilks
P
Otrdien aizejošā Godmaņa valdība apstiprināja ========== ceturtdienas rīkojumu nr.XX
Pelēkais Vilks
P
Zvirbuļam atslēgts finansējums? Kuŗa partija "atslēdzās"?
Pelēkais Vilks
P
Patlaban ievērojamā daļā kriminālprocesu pierādījumu pārbaude nenotiek, šodien Augstākās tiesas (AT) 2008.gada pārskata plēnumā norādīja ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Pēc viņa teiktā, ap 80% lietu tiekot pabeigti bez pierādījumu pārbaudes. =========== Quo vadis Ko vadīs?
Politiskaa atbildiba
P
" mums nevajadzēs aizņemties vairāk par 7,5 miljardiem eiro." Ak jau sitadas runas! Nu jau pat 7, 5 miljardi var nepietikt!
Kas ir izdarīts?
K
1. Nerezidentu naudas apjoms nav ierobežots. Valsts garantē līdz 50 000 EUR tāpat kā rezidentiem. 2. Īstermiņa sindicēto kredītu izdalīšana ilglaicīgiem kredītiem nav ierobežota. 3. Nav noteikta kredītu apjoma attiecība pret noguldītāju naudu (2:1 vai 3:1). Ja noguldītaji ir uzticējuši 1 mlrd Ls, tad banka drīkst kredītos izsniegt līdz 2 mlrd Ls. 3. Politiskā jumta izveidošanas izvērtējums. 4. Pašvaldības un valsts naudas plūsma virzīšanas caur komercbankām ierobežojums.
Parex- monstrs
P
1 Parex = 12 Madoff Secinājums: Latvija ir stipra valsts. Pagaidām spēj izturēt 12 Madoff-monstrus. Madoff - 50 mlrd USD - 1,6 % no US budžeta (2008.g. ASV budžets ap 3 triljoniem USD) Parex - patlaban ap 1 mlrd Ls, ap 20 % no Latvijas budžeta (latvijas budžets ap 5 mlrd Ls) Kalkulācija: 3 triljoni=3000miljardi - ASV budžets 2008.g. 3000x20%=600 miljardi 600 miljardi / 50miljardi=12
zilā kalna marta
z
naivie,latvijas vienkārši vairs nebūs.
mio
m
priecāties varēs tikai tad, kad karg&kras tiks piespiesti atbildēt par saviem nodarījumiem valsts budžetam, resp. tautai - kad šiem blēžiem būs jāmaksā parādi ne tikai solidāri ar pārējiem, bet daudzkārt vairāk - visu noslēpto depozītu konfiskācija, sods par nodokļu no ienākumiem nemaksāšanu definējot tos par atlīdzību, nevis algu, nekustamo īpašumu pārdošana izsolē, noslēpto auto atņemšana un pārdošana par labu valstij - bankrotējušu uzņēmēju ģimenes NAV miljonāri un dzīvo pieticīgi, tas ir likums. Un pašiem blēžiem ir vieta cietumā. Tikai tad tauta, varbūt, ar mierīgāku sirdi varēs akceptēt milzu zaudējumus budžetam un piespiedu privāto parādu uzkraušanu solidāri nodokļu maksātājiem.
@
@
Jautājums ir tikai viens - kad tieši tiks pasludināts dolāra defolts un ieviesta amero valūta.
dzeris
d
Jā, nu viss tas skaisti, tikai kāpēc man tāda sajūta, ka mums jānodzīvo tikai šis viens gads? Kurš teica, ka nākamais vai aiznākamais gads būs vieglāks? Pēkšņi sāks pildīties budžets? No kādiem avotiem? Runā, ka tā pasaules krīze varētu ilgt 3 -5 gadus, tātad arī mums jārēķina vismaz tik daudz, ātrāk jau Latvija neatkopsies, ja vispār atkopsies kaut 10 gadu laikā. Pagaidām nekādi reāli priekšnoteikumi tam nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas