Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pauls Raudseps: Sliktais policists

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
gm
g
Runājot par nodokļu politiku un minēto policistu. SVF ir policists, kurš vismaz 20it gadus ir sadarbojies ar mūsu politisko eliti. Viņu kopīgi paveiktais ir tā situācija kāda ir. Atvainojiet, bet šoreiz ir pamats jautāt par paša policista darba kvalitāti, sadarbību un interesēm ārpus sludinātajiem mērķiem. Kā citādi var klasificēt viņu apzināto skatīšanos citā virzienā un neiejaukšanos, kad, citējot, ne mazāk autoratīvas organizācijas - tika "nozagta Latvijas valsts"? Par nodokļiem runājot - Reiganomika bija apbrīnas avots daudziem, jau daudz mazākam skaitam apbrīnas objekts bija Ziemeļvalstu nodokļu modelis. Zīmīgi, ka šajā ziņā īpaši izcēlās nevis ar resursiem bagātās Norvēģija un Zviedrija, bet gan Dānija un Somija. Jāsaka, ka šo valstu augšupeja ir bijusi stabilāka un noturīgāka. Arī šobrīd šo valstu situāciju var vērtēt kā pasaulē vienu no stabilākajiem. Kas ir apbrīnojami, ņemot vērā viņu ekonomiku atvērtību. Protams tur ir problēmas, bet katrā ziņā ne tāds drudzis, kā daudz liberālāku nodokļu zemēs. Te gan jāatceras ziemeļnieku apzināto vai neapzināto turēšanos pie Jantes likumiem. Tie nav nodokļu likumi, bet tai pašā laikā atstāju pamatīgu izpratni kāpēc tiem vjadzētu būt tādiem.
gm
g
Raudsep, nekad un nekādos apstākļos nerunā par franču revolūcijas vērtībām, kuras jāaizsargā, kamēr Diena otrajā plānā noraks šokejošās ziņās par Parex uzspiestajiem laupīšanos nosacījumie Latvijas sabiedrībai un valstij. Tam rītdien ir jābūt ar melniem, lieliem burtiem pirmajā lapā. Dienai ir jāpaceļ krogs un jāturpina cīnīties pirmajās līnijās kamēr Godmanis nenoliek ES depuātā mandātu, kamēr Krūmane nav atstājusi savu dārgi apmaksēto amatu, kur gadiem kāsa par tūkstošiem valsti un kalpoja oligarhiem un kamēr nav ar negodu padzīti visi, kuri piedalījās Parex afērā. Ja viss tas tiks pieņems, tas liecinās, ka iestājusies garīgā un mentālā impotence. Dabā tas tā nemēdz būt un tas nozīmē, ka drīz tiek slietas jaunas barikādes.
Pipo
P
PVN= pasaules vērtību noniecināšana.
hmm
h
Runājot par nodokļiem... Te ir vairāki aspekti. (1) Ja palielina tādu nodokli, kas liek ražotājam pārcelt savu ražotni uz kaimiņvalsti, tad nodokļu ieņēmumi samazinās. Ražotni ne vienmēr var pārcelt. Nevar kokrūpniecību pārcelt uz tuksnesi, jo tur nav koku... Nevar pārcelt ražotni, kuŗai ir nepieciešami augsti kvalificēti darbinieki, uz valsti, kur tādu nav. Nevar pārcelt uz citu valsti daudzus pakalpojumus. Nebrauks taču rīdzinieki pie frizieŗa uz Igauniju vai Lietuvu. Daudzas citas ražotnes pārcelt citur gan var. (2) Ja palielina nodokli, kas sadardzina preci veikalā, tad ir jautājums kāds ir cenu līmenis kaimiņvalstīs un vai iedzīvotāji var viegli aizbraukt iepirkties tur. Pēc maizes katru dienu uz Lietuvu taču nebrauksi. Kas attiecas uz ražotājiem, tad viņus PVN palielināšana varētu pat stimulēt vairāk eksportēt. PVN palielināšana samazina iekšējo patēriņu. Ja cilvēkiem ir tikai X latu, tad tikai tos viņi arī iztērēs Latvijā. Un PVN tikai nozīmē, cik no šīs summas saņems ražotājs, cik tirgotājs un cik valsts. PVN palielināšana pārdala šo summu par labu valstij. Bet ražotājam vienmēr ir iespēja savu preci eksportēt, tad PVN viņu vispār neskaŗ. Ja nespēj eksportēt, tad varbūt nav efektīvs uzņēmums? Lūk, PVN palielināšana dod priekšrocības efektīvākiem uzņēmumiem, kas spēj konkurēt.
I.B.
I
Meitenei PILNĪGA TAISNĪBA. UN latviešu tautai ir sērga- aizmirst vakardienu. Kur nu vēl 90. tos . Tieši mūsu mafijas, ko saucam par valdībām, izlaupīja VISU.
PETERIS
P
Ja piekritam SVF un paaugstinam nodoklus , tad DRIZ bus BANKROTS , bet ja nepiekritam tad tas iestasies TULIT ... manuprat nav atskiribas starp KARATAVAM un GILJOTINU .
meitene jautātāja
m
Nu ko gan citu lai raksta, ja prasīts rakstīt tikai par tagadni? Ja īstenībā visas problēmu saknes aizved uz 90. gadu sākumu, bet par tiem laikiem rakstīt ir tabu?
vilis
v
Teorētiska muldešana.Nav priekšlikumu.Dzerim taisnība.
dzeris
d
Diemžēl, Latvijas politi'kiem nepiecie'sama p'ataga, lai tie b'utu sp'ej'igi izdar'it pat element'ari nepiecie'samo.'Jo Latvijas "aug's'am" pirmaj'a viet'a vienm'er b'us savas k'li'kes intereses, nevis valsts, un, to jau m'es redzam p'ec t'a, uz k'a r'e'kina tiek "sabalans'ets" bud'zets. Latvijai visp'ar vajadz'etu k'adu 'ar'ejo p'arvaldi, tad t'a , iesp'ejas, sp'etu iziet no kr'izes, pagaid'am - gal'igais bezceris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas