Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Pauls Raudseps: Uzticības deficīts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Visam ir jāiet normālais ceļš. Kuri varēs kredītus maksās, kuri nevarēs nemaksās un viss pēc parastās procedūras. Bet Latvija nedrīkst novirzīt aizdevuma naudu zviedru banku stabilizācijai. Un labi , ka vēl nav nesušas. Lai tad tas tā arī paliek ! Skaidrs, ka neiztika...Un neviens no viņiem vainu nenoņem....Bet nu ne etniskie latvieši bija pie vainas pie BB un Parex...Tur bija dižo finansistu tautas pārstāvji...Tāpat kā Lehman brother, kā Medofs, kā Soross, kā Berezovskis... Labdari un sponsori... Un tas , ka vienreiz ir darītas muļķības nenozīmē, ka tagad tās ir jādara nepārtraukti.
dzeris - jautājums
d
Nu un ko kas konkrēti tām zviedru bankām, pēc jūsu domām, ir jādara? Jānoraksta visi kredīti, jānosedz zaudējumi, un jāatbrīvo no atbildības visus tos, kas nedomādami ņēma tos kredītus? Cik zinu, savu iespēju robežās jau tās bankas tāpat mēģina nākt pretī tiem kredītņēmējiem? Un, ja kas, Latvijas finanšu sistēmai vislielākos zaudējumus nesušas ne jau tās zviedru bankas, bet parex, un pare'x afērā nekādi zviedri iesaistīti nebija, tagad jau arvien lielāka skaidrība, ka tur galīgi neiztika bez Andrīšiem un to pakalpiņiem - Godmaņa ujn Slaktera?
jautājums
j
Jūs ! Jūs konkrēti ienīstat etniskos latviešus. Īlenu maisā nenoslēpsi... Es uzskatu ,ka Latvijai ir jāatbild par savām kļūdām, lai zviedru banķieri atbild par savējām. Jūs gribat, lai Latvija maksā par visu kļūdām. Un valdība neko nedarīja, jo labējās valdības vienmēr atbalsta liberālo tirgu. Tā ir labējo partiju ekonomiskā ideoloģija. Valsts minimāli iejaucās. Vai tad Amerika iejaucās Lehman brothers vai Medofa darījumos? Un kā reiz Raudseps bija karstākais brīvā tirgus sludinātājs. Un zviedru banku interesēm Diena vienmēr ir bijis ļoti ietekmīgs lobijs. kāpēc Latvijai ir jāatbild par zviedru banķieru kļūdām ? Lai paši strēbj ! Un skaidrojas ar saviem noguldītājiem, kāpēc ir tik bezatbildīgi rīkojušies ar uzticēto naudu. Latvijai savu problēmu pietiek! Un attiecībā uz mašīnām ...Tas pamatā ir līzings, summas nav tik lielas un mašīnas var realizēt ārvalstu tirgos. Tur zaudējumi nebūs lieli. Problēmas ir ar hipotekārajiem kredītiem. Tikai nav godīgi visas problēmas atrisināt uz Latvijas rēķina!
dzeris - Jautājums
d
Jūs, kā vienm;ēr, visu novirzat uz nacuionalo piederību. Un bija arī pietiekoši daudz latvieši, kas ņēma tos neprātīgos kredītus. Un valdība, kura it neko nedarīja, lai to kredītu ņemšanu ierobežotu - tā arī satāvēja no "visu tautību latviešiem", vai trikai no latviešiem? Un es nesaprotu, kā jūs varat tā pazemot latviešu tautu ( ko jūs nepārtraukti pārmetat man), uzskatīdams, ka latvieši ir absolūti nespējīgi atbildēt par savu rīcību, vispār nesaprot, ko dara, un pilnībā nonākuši zviedru varā un ietekmē, pēc jums sanāk, ka tie latvieši vispār ir kaut kāda nepilnvērtīga tauta? Es, savukārt, uzskatu, ka latvieši ir pilnīgi normāla tauta, kura pati spēj atbildēt par savām kļūdām un rīcību, nemeklējot vienmēr vainīgos citur. Tad kurš te nemīl latviešus ?
zvirbulēns
z
Es neesmu kurmītis, jel noticat man vismaz šajā sīkumā! :)) Un, manuprāt, nav prātīga nodarba saviem radiem te visu laiku sūtīt naudu, lielu naudu - paliks nekaunīgi, pieradīs un uzskatīs šo Jūsu akciju par neko.Kad pārstāsiet sūtīt, viņu uz Jums sāks spļaut, nicīgi un riebīgi. Kāds mazs puikiņš esot teicis: mēs esat atbildīgi par tiem, kurus pieradinam, un te tas lielais jautājums, vai Jums to atbildību vajag. :))) P.S. Ja esat gudrā, takantīgā žurnāliste (aizmirsu uzvārdu), tad visu cieņu!
jautājums
j
Un Karginam & Krasovickim vispār maybach bija...Tagad latvieši maksā... Ja par luxus mašīnām runājam...Krievvalodīgie visu tautu latvieši ir neprātīgi gan uz ceļa, gan kredītos...
jautājums
j
Kas pēc tautības ir Kargins, Krasovickis, Lavents ? Jūsu tautas brāļi ? Jūs ,visu tautu latvieti... Un tie, kuri 'vairumā ņēma tās luxus mašinas ir etniskie latvieši ? Vai Bizantijas mantinieki? Kāds ir latvijas nacionālais sastāvs ?
dzeris
d
Nu ja, nu ja, atkal jau nabaga latviešus kāds apbižo, te krievi, te zviedri, paši viņi gan tīri, skaidri, godīgi, kā bāreņa asara, nu nesaprata, nabadziņi, ka nevar ņemt uz kredīta vairākas luxus mašīnas, un ļaunie zviedri, redz, nenāca te ar latviešiem auklēties un pamācīt, neizturējas pret latviešiem, kā pret nepilnīgiem, bet, padomā tikai - uzskatīja, ka latvieši paši spēj atbildēt par savu rīcību! Kāda nekaunība no to zviedru puses!
Zigurds
Z
Uzticības kredīta kapitāls ir pat labākais un Rītiņš teiktu - kas vēl labāks var būt! Mana meita, sākot sava uzņemuma veidošanu, balstoties ar uzticību, Somijā dabūja milzīgu kredītu. Bez kādiem galvojumiem. Un uzcēla modernu uzņēmumu ar lieliem starptautiskiem sakariem. Man personīgi zviedri savā laikā bez kāda galvojuma bija ar mieru piešķirt miljonus. Taču es neredzēju kā Latviajā tos iespe'jams realizēt. Slavenie zinātnieki Dr Juris Tērauds un Dr Kristaps Keggi arī vēlējās ieguldīt naudu Latvijas ražošanā. Taču tas nenotika, jo nebija kam uzticēties. Latvijas komunistiskie vadītāji, līdzīgi Putinam, pastāvīgi meloja un krāpās. Tagad Valda Dombrovska valdībai šīs zaudētais uzticības kapitāls jāatjauno. Tas tikpat kā nav iespējams, jo tie kuri pazaudēja uzticības kapitālu, joprojam nekaunīgi melo un krāpjas un nekaunīgi turas pie ministru un depurātu krēsliem. Sākot ar Godmani. To taču redz visa pasaule.
jautājums
j
Ja mums naudu dod , lai mēs to ieguldītu zviedru bankās, kas to varētu izvest uz mātes uzņēmumiem, un mēs vēl piecās nākamajās paaudzēs to aizdevumu ar visiem pročiem atdotu, tad kam mums tas aizdevums ? Bankrots vai defolts ? Jā, skarbs scenārijs...Bet ir vēsturē piemēri...Un neko ir atkopušies.. Bet pašreiz Latvijas ekonomika ir kā komas slimnieks, kas pieslēgts pie mākslīgās barošanas. Ne dzīvotāja, ne mirēja...Kā dārzenis...Iekonservēts... Kāpēc mūsējie pirka tās mašīnas ir skaidrs, jo muļķi. Bez pieredzes, 50 gadi padomju okupācijas. Viņiem šķita, ka kapitālismā tieši tā tas arī notiek...No gaisa krīt manna... Bet kāpēc zviedri šito vājprātu finansēja ? Tie tad kapitālismā gadsimtōs dzīvo... Un arī pie tik mežonīgas izdevumu griešanas tāpat būs vispārējā maksātnespēja. Nū...varbūt tikai tie zaudējumi zviedru bankām būs pēc Borga vēlēšanām... Un pilsonība, protams, ir Jūsu privāta lieta. Un nodokļi bagātajiem ,protams, ir jāpaceļ Tikai Latvijai tagad vajadzētu domāt ar savu galvu un par savām interesēm. Zviedri ir savtīgi padomdevēji...
vim
v
Kurmītim - Ticu, ka sirdsapziņa ir katram cilvēkam, bet cik kurš tajā ieklausās, jau ir cita lieta. Jautājumam - manuprāt Jūs kļūdāties - zviedri nevis uzgrūž savus zaudējumus Latvijai, bet centīsies izstrādāt stratēģiju Latvijas radīto zaudējumu ierobežošanai savā zemē. Un nebaidieties, zviedri Latvijai morāli nelasīs, apmierināsies naudas nedošanu. Ja Jūs būtu dzirdējis vai lasījis visu to, kas Borgam u.c. bijis sakāms zviedru bankām par to uzvedību Latvijā zviedru mēdijos, tad Jums nenāktu prātā pārmest zviedriem morāles lasīšanu. Pēc vienas tv programmas, pēc kuras zviedru bankām īpaši nācās saņemt smagu sabiedrības un politiķu kritiku un kas bija uzņemta Latvijā un Igaunijā, mana kolēģe pienāca man klāt un neizpratnē vaicāja - bet kāpēc programmā rādītajiem Latvijas cilvēkiem bija jāpērk vairākas luxus mašīnas - uz kredīta. Kādam nolūkam? Jā, es dzīvoju Zviedrijā un katru mēnesi sūtu uz Latviju radiem naudu - daudz naudas. Jau gadiem. Un viņi uz jautājumu - kā iet? atbild - visādi, bet mums vismaz ir ko ēst. Ir citi, kam ir daudz trakāk. Par pilsonību neatbildēšu, jo tā ir mana privāta lieta. Kamēr Latvijas miljonāri nemaksās kārtīgus nodokļus no saviem miljoniem un par saviem īpašumiem, tikmēr maz ticams, ka situācija Latvijā jebkad var uzlaboties. No pensionāriem un zemi atalgotiem darbiniekiem valstij pietiekami lielus nodokļu ienākumus nav ko gaidīt.
jautājums
j
Vietējie bāleliņi tikai pildīja zviedru banķieru norādījumus. Bankas stratēģiju nosaka mātes uzņēmums, filiāles kā Latvijā tikai to realizē. Un zviedru banķieri visbezatbildīgākajā veidā riskēja ar viņiem uzticēto zviedru pensionāru naudu. Lai dabūtu bonusus...Sev! Un zviedru kontrolētā avīze un tās komentātori visatklātakājā veidā lobēja zviedru banku intereses . Toreiz un tagad...Liberālā tirgus apoloģēti... Un tātad Jūs piekrītat , ka kapitālismam nav morāles. Jo svarīga ir tikai peļņa... Un tagad kārtējo reizi zviedri savus zaudējumus cenšās uzgrūst Latvijai. Nu tad varbūt zviedriem nav ko mums morāli lasīt ! Uz sevi lai paskatās... Jūs dzīvojat Zviedrijā un Jums ir savas intereses, bet mēs te Latvijā paši kaut kā ... Starp citu, Jūs esat Latvijas pilsone vai jau Zviedrijas ?
zvirbulēns
z
Kā Jūs domājat, Raudsepam ir sirdsapziņa?
vim
v
Bet varbūt problēma vairs nav tikai naudā un politikā, bet arī sirdsapziņā.
vim
v
Ja Latvijas politiķi ļāva bankām šķaidīties, tad tās to arī darīja - tā strādā kapitālisms - saskaņā ar likumiem, kurus nosaka vai nenosaka politiķi. Kad SWH dzirdēju kredītu reklāmas kā - tik vienkārši kā piezvanīt, jutos sašutusi un domāju - Zviedrijā par tādu reklāmu šī banka būtu piesista pie kauna staba par patērētāju maldināšanu utml. Bet Latvijā - nekas! Un jā - cik zviedru strādā t.s. zviedru bankās Latvijā? Droši vien uz pirkstiem var saskaitīt - pašu latvju zeltenes un bāliņi vien tur bija un ir. Jā un latviešu politiķiem tik tiešām ir par ko pirms savām vēlēšanām uztraukties - jebkurā variantā - tad, ja viņi izpildīs solījumu un ieviesīs cita starpā NĪN un arī tad, ja valstij jābankrotē. Šis ir tas gadījums - kod kurā pirkstā gribi - visi sāp.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas