Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Paus Konsults: Kredītsaistību rekords – 25 kredīti

Arvien vairāk cilvēku krīzi izmanto kā attaisnojumu parādsaistību nepildīšanai, liecina _Paus Konsults _pētījums. Kredīsaistību rekords šobrīd piederot cilvēkam ar 25 nenokārtotām kredītsaistībām.

Kredītmenedžmenta kompānijas datu bāzē ir 306 tūkstoši parādnieku. No tiem vismaz viens nenomaksāts parāds ir 46%. Kļūdains esot priekšstats, ka lielākie nemaksātāji ir parādnieki ar daudzām parādsaistībām. Lielākais nemaksātāju īpatsvars (51%) ir to parādnieku vidū, kuriem ir viens parāds.  

Paus Konsults parādnieku datu bāzē gandrīz 70% cilvēkiem ir tikai viens parāds. Ceturtajai daļai jeb 25% ir no diviem līdz trim parādiem, bet 5% no visiem parādniekiem ir četras līdz piecas nenokārtotas parādsaistības. 2% jeb vairāk nekā 5 000 cilvēku ir sešas un vairāk parādsaistības.

Kredīsaistību rekords šobrīd pieder cilvēkam ar 25 nenokārtotām kredītsaistībām. Lielākai daļai šādu parādnieku, visticamkāk, nebija domas jebkad nokārtot savus parādus, domā uzņēmumā. Kredītu menedžmeta prakse liecinot, ka cilvēki ar lielu parādu skaitu pārsvarā izmantoja laiku, kad nebija vienota Kredītreģistra un finanšu iestādes nevarēja pārliecināties par personu saistību apjomu. Iespējams, ļaunprātīgos gadījumos kompānijai ir tiesības vērsties policijā ar iesniegumu izvērtēt vai parādnieka darbībā vai bezdarbībā ir noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.


Top komentāri

...
.
kuram tad te īsti ir uz jūs ar matemātiku? aizmirsti tos 70%, tie nav aktuāli, - no nemaksātājiem 51% ir tikai 1 kredīts - tur tad arī ir tas vairākums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas