Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pavļuts ar Pūces nomaiņu cer uzlabot darbu būtiskākajos EM jautājumos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
oho!
o
Pūce: "Cits jautājums ir par to, ka ministrs, iespējams, vēlas no manis ko vairāk, ko nespēju viņam sniegt. Man nav skaidrs, ko viņš no manis vēlas vairāk."
Jukums
J
Ceru, ka nu ekonomikas nozarē lietas kustēsies straujāk.
TV
T
"Vēl pirms dažiem mēnešiem mana darba novērtēšanā ministrs piešķīra augstāko novērtējumu, kā arī nesen piešķīra piemaksu par augstiem darba rezultātiem." Apliecina, ka valsts pārvaldē darbinieku izvērtēšana ir farss.
Mg. Ing.
M
Kurš Ekonomikas Ministrijā ir atbildīgs par Būvniecības likuma grozījumu izstrādi pieņemšanu - ministra vai valsts sekretārs , kurš 2 gados neko nav izdarījis likuma pieņemšanā to arī vajag aizrotēt ? Jau divus gadu nevar un nemāk pieņemt Būvniecības likumu, kas atceltu birokrātisko un dārgo sertifikāciju , kas vajadzīga tikai sertifikātu izsniedzējiem naudas iekasēšanai un nevajadzīgai laika tērēšanai ,un kuri ne par ko neatbild ! Būvspeciālistus ir jāreģistrē EM reģistrā un vi ņiem jābūt apdrošinātiem līdzīgi kā ekonomiski plaukstošā Vācijā ...
hke
h
Āboltiņa vakar pati, aizstāvot Pūci, pateica īstos iemeslus priekšā - Pūce turpinot Kampara iesāktos darbus. Vai varbūt nedarbus?
Āboltiņa vakar pati, aizstāvot Pūci
Ā
Evija paņēma bezalgas atvaļinājumu un devās uz Latviju, lai pārliecinātos, ka atgriežoties dzimtenē, viņai tiešām būs izredzes atrast darba devēju, kuram būs nepieciešamas viņas zināšanas un prasmes un viņas darbs tiks novērtēts. «Meklēju iespēju sevi izpaust jomā, ar kuru spētu identificēties, un tā kā man ir plaša pieredze dažādās jomās, tad gan iniciatīva rakstura pieteikuma vēstules, gan tādas, kas mērķtiecīgi rakstītas konkrētai vakancei esmu sūtījusi uz dažādām atšķirīgām nozaru institūcijām,» stāsta Evija. Diemžēl Evija potenciālie darba devēji vairumā gadījumu pat neuzskatīja par nepieciešamu atsūtīt pieklājības frāzi, ka viņiem šobrīd darbinieks nav nepieciešams. «Kad dzirdu Ekonomikas ministrijas pārstāvjus saucam faktus par 100 000 darba vietām, kas jāizpilda un tām jomām, kurās tiek meklēti speciālisti, man rodas jautājums: vai tiešām nepieciešami ir tikai kvalificēti mūrnieki, metālapstrādātāji, IT speciālisti? Vai cilvēks ar humanitāru izglītību var palikt aizrobežā un turpināt savus spēkus ziedot svešai nācijai?» jautā Evija. Evija saka, ka arī viņa vēlas būt noderīga savā zemē, nevis maksāt nodokļus bagātajai Vācijai. Viņa pieļauj, ka, iespējams, problēma ir faktā, ka «roka roku mazgā» princips darbojas ne tikai politiskajās aprindās, bet šī «slimība» ir saindējusi arī Latvijas uzņēmumu un valsts institūciju organismus. Tāpēc bez paziņu, draugu un radu palīdzības nav iespējams nekur uz priekšu tikt. «Tas ir skumīgi un diez vai, šādu metodiku pielietojot, ir iespējama valsts attīstība, jo svarīga šobrīd nav darbinieka kvalifikācija un viņa prasmes un varēšana, bet gan pareizie «gali». Tad nu tādi «spraudeknīši», kuri tiek sapiķēti visos caurumos, nīkuļo, mēģina darīt lietas, no kurām viņiem ir maza saprašana un tā tas viss valsts mehānisms kaut kā kust: vienu soli uz priekšu, divus atpakaļ,» secina Evija. Evija uzsver, ka cilvēks jūtas savai valstij nevajadzīgs, tāpēc visi teorētiskie spriedelējumi, kas ik pa laikam uzplaiksnī par tēmu, ka Latvijā trūkst darbaspēka, šķiet «vienkārši idiotiski». «Ja tā turpināsies, tad realitāte tiešām būs tā, ka liela daļa darbspējīgu un ambiciozu cilvēku, kas Latviju varētu būvēt un garantēt tās pastāvēšanu vēl kādu laiku, būs aizbraukuši.Var turpināt dzīvot pēc principa: pēc mums kaut grēku plūdi, bet tā filozofija, kas domājošajā pasaules daļā mēģina izlauzt sev ceļu, proti, ilglaicība visās cilvēces darbībās, tā noteikti nav,» tā Evija. Šobrīd Evija atgriezusies Vācijā un turpina strādāt par labu šai valstij.«Acīmredzot esmu šai valstij vajadzīga, un maksāju tai nodokļus,» - tā Evija.
  • 0
  • 0
Maigonis J.
M
Nezinu par Pūces vainu vai nevainu, bet nu tam ģeķim vispār nevar but neviens cilvēks, nerunājot par Pūci, ka tas ir šī ģeķa cilvēks.
klusais
k
Es varētu Pūcem pateikt priekšā kapēc viņu pazemina amatā - vienkārši tapēc , ka viņš ir Jaunupa cilvēks ar visām izrietošajām sekām .
enerģijas eksperts
e
Pašam ministram Pavļutam, tāpat kā visai viņa partijai (kurā gan pats vēl nav iestājies) visa enerģija ir "aizgājusi svilpē".
Pavļutam nav ne vainas
P
bet partija nu gan nav izvēlēta tā īstā...!
  • 4
  • 1
Mundra
M
Nu ja sekretāram sakāpj galvā, ka nepildīs ministra vēlmes, tad nekāda laba kopdarbība nav iespējama. Laikam vajag atvēsināties citā vietā.
Elmārs
E
"Jauno EM valsts sekretāru sākotnēji plānots izraudzīties no publiskajā sektorā strādājošo vidus..." Šitas labais. Tiesiskuma jefiņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas