Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pavļuts: Laicīgi jāpanāk vienošanās par Saeimas komisiju vadību, lai parlaments varētu sākt strādāt

Laicīgi jāpanāk vienošanās par Saeimas komisiju vadību, lai parlaments varētu sākt strādāt, nepakārtojot savu darbu līdz šim lēnajam valdības veidošanas procesam, aģentūrai LETA sacīja partiju apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka līdz ar to, ka komisijas pašlaik nav izveidotas, parlaments faktiski nestrādā, un publiskajā telpā pieaug neapmierinātība ar šo faktu.

Pavļuts vērsa uzmanību, ka pašlaik partijas ir diezgan tālu no vienošanās par komisiju vadību, bet tā būtu jāpanāk laicīgi, lai komisiju priekšsēdētājus var ievēlēt uzreiz pēc Saeimas lēmuma par deputātu ievēlēšanu komisijās. Pozitīvi gan vērtējams tas, ka vairākums partiju ir apzinājušas informāciju jeb iekšēji vienojušās, kurās komisijās viņu deputāti strādās, piebilda Pavļuts.

Kā ziņots, divas nedēļas, ko 13.Saeima plāno gaidīt līdz deputātu ievēlēšanai parlamenta komisijās, ir ilgākais laiks, salīdzinot ar iepriekšējiem Saeimas sasaukumiem.

Saeima par deputātu ievēlēšanu parlamenta komisijās lems 20.novembrī. Pirms tam, 13.novembrī, Saeima sēdē plānots apstiprināt komisiju izveidošanas principus un pēc tam līdz 15.novembrim partijām būs iespēja pieteikt kandidātus darbam komisijās.

Vienošanās par 20.novembri deputātu ievēlēšanai komisijās tika panākta, respektējot Jaunās konservatīvās partijas pārstāvju lūgumu komisiju sastāvu vēlēt tuvāk valdības izveidošanai atvēlētajam maksimālajam termiņam - 21.novembrim.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Šis kungs latviešu tautai ir liels dārgums - visidiotiskākās "par-politikas" autors latviešu tautas politiskajā vēsturē. Tik debilu "partijas programmu" vēl nebija sagatavojis un tautai piedāvājis neviens latviešu politiķis. Protams, gaišā latviešu tauta nav spējīga adekvāti novērtēt idiotismu, politisko debilitāti. 6.X tas apstiprinājās.
jāsteidzas
j
OIK afēras kreiso atļauju rekordistam Pavļutam nagi niez kā acīs spiežas. Tā vien gribas ķerties pie sev tik iemīļotās valsts apzagšanas.
:)
:
Tas nu gan ir riktīgs Pļūkats!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas