Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pazudušā Platača meklēšanā policija klusē, kolēģi – piesardzīgi

Pagājušas četras dienas kopš advokāta Aināra Platača mīklainās pazušanas ceļā no biroja Rīgā uz mājām Baltezerā. Policija turpina šķetināt situāciju, taču par izvirzītām versijām joprojām klusē. Pazudušā advokāta biroja kolēģi pauž bažas, vai A.Platacis nav kļuvis par nozieguma upuri savas profesionālas darbības dēļ. Vai pazušana varētu būt saistīta ar kādu no A.Platača klientiem, to kolēģi nezina.

A.Platača biroja kolēģis Aloizs Vaznis atgādināja par kādu pērnā gada rudenī sākto kriminālprocesu pret uzņēmēju Grogoriju Rabinoviču par draudu izteikšanu vairākām personām. Taču šis process janvārī izbeigts noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ. Par apstākļiem, kādos A.Platacim tika izteikti draudi nogalināt, noskaidrot neizdevās. Pazudušais advokāts pārstāvēja kreditora intereses G.Rabinovičam piederošā izņēmuma maksātnespējas lietā.

“Ja A.Platača pazušana saistīta ar viņa profesionālo darbu, tas būs ļoti bīstams precedents un grūti atklājama lieta. Ir pagājušas četras dienas, ķermenis nav atrasts, tādēļ ļoti ceru, ka kolēģis ir dzīvs. Taču, ja noticis nenovēršamais, tad šī nebūs vienkārša lieta, ko viegli atklāt, pārbaudot telefona izdrukas,” sacīja pazudušā advokāta draugs un kolēģis Uldis Cakars, kuram pirms vairākiem gadiem, piedaloties Latvenergo trīs miljonu lietas izskatīšanā, sašauts auto. Viss, ko toreiz policijai izdevās atklāt – šaujamieroča marku.

Platača biroja darbinieki nolēma nepubliskot naudas summu, ko būtu gatavi maksāt par informāciju, kas palīdzētu atrast kolēģi. “Mēs nevēlamies to darīt, lai cilvēki nenāk ar tukšu, izdomātu informāciju. Taču, ja kāda rīcībā tiešām ir svarīga informācija, lai sazinās ar biroju, būsim gatavi to apspriest. Ja būs reāli fakti, būs reāla nauda,” sacīja A.Vaznis.

Divējāda attieksme pret šīs naudas summas publiskošanu ir arī U.Cakaram: “No vienas puses, šajā situācijā vajadzētu to pateikt, bet no morāles viedokļa – tas nebūtu pareizi,” sacīja advokāts. Viņš atgādināja par kādu savas prakses krimināllietu, kurā figurēja zagtu automašīnu atdošana tās īpašniekiem par zināmu atlīdzību. “Tas notika tieši Mucenieku meža masīvā. Ziniet, es meklētu iespējas nopirkt savu čomu atpakaļ, ja man piedāvātu,” neslēpa U.Cakars. Viņš gan neslēpj, ka šāda rīcība nebūtu pareiza, jo provocētu advokātu zagšanu un atgriešanu par naudu gluži tāpat, kā tas vēl nesen notika ar automašīnām.

Presē jau bija izskanējusi informācija par A.Platača parādsaistībām aptuveni 400 000 latu apmērā. “Es neesmu interesējiem par naudas lietām,” sacīja U.Cakars. Viņš nevarēja pateikt – kam, par ko un vai vispār A.Platacis ir kādam parādā. Konkrētāks viedoklis ir pazudušā advokāta kolēģim A.Vaznim: “Ja tā ir patiesība, tad vienīgais, ko varu pateikt – A.Platacim tā ir neievērojama summa. Ja šodien viņas ir tādas saistības, tad rīt var nebūt. Tā nav problēma, kas kaut kādā veidā saistāma ar viņa pazušanu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas