Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pēc Dienas raksta slēdz salvijas interneta mājaslapu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mavrs
M
ta kads sakars teikt ka var nodarit paari citiem--juus ambaali apskatat kopejo statistiku cik miesasbojajumi tiek nodariti alkohola iespaidaa un cik marihuanas iespaidaa''tad pienemiet meerus un aizliedziet alkoholu kaa tadu!!!atskiribaa no alkohola-lietojot zaali neatmirst smadzenes
Maķedonijas Filips
M
"Kur par to var kaut ko izlasīt?" Ieva, visdrīzāk, līdzīgi kā rakstā pieminētie ierēdņi, vienkārši demagoģē. Var taču redzēt, ka cilvēkiem nav ne jausmas, par ko viņi runā, taču aizliegt kādam apreibināties gribas. Piemēram, tai VM pārstāvei apreibināšanās, cik var spriest, ir "ļaunprātīgs mērķis" pēc noklusējuma. Būtu interesanti viņai pajautāt, vai pati nelieto alkoholu, un vai tas arī nav "ļaunprātīgi", jo no tā taču apreibinās. "Un who cares - diemžēl mūsdienās ir gana daudz vārgu, dumju utt. cilvēku kurus diemžēl ir jāsargā pašus no sevīm." Kā arī ir saprātīgi cilvēki, kas var paši izlemt, ko darīs ar savu ķermeni, un kam nevajag, lai valsts ar viņiem auklētos.
Teodora
T
Jā, ārstnieciskā salvija ir ļoti laba - var ārstēt kakla, mutes iekaisumus, skalot muti un kaklu, sūkāt karameli ar salviju, kādreiz ir bijušas pārdošanā arī zobu pastas ar salvijas piedevu, ļoti labi palīdz.
PILNAI LAIMEI
P
Ārstnieciskā salvija = Salvia officinalis L.
PILNAI LAIMEI
P
Gan jau atkal ierēdņi sajauks ārstniecisko salviju ar to divinālo, gluži tāpat kā bija ar kaņepju sviestu. Ārstniecisko salviju lieto kaut kādām tur medikālām vajadzībām un arī kā garšvielu. Sēklas nopērkamas dāzniecības veikaliņos.
who cares
w
"Tā kā ir pamatotas aizdomas ka ar visu pārējo ir stipri līdzīgi, tad neredzu jēgu iestaties par šādām tiesībām kaut ko apreibinošu brīvi lietot." === par nepilngadīgajiem - "samo soboj" par pārējo - es neteiktu, ka man būtu diža vēlme kaut ko no aizliedzamā/aizliegtā skriet un lietot, bet man labāk patīk, ja man šāda izvēle ir pieejama, neriskējot ar savu brīvību vai kaut kādām represijām no valsts puses. Tuvākā līdzība - sēdēšana Rīgas zālājos - neskrienu sēdēt tikko tas atļauts, bet patīk, ka ir iespēja izvēlēties. === Abstinences sindroms/pohas no visām vielām, protams, neiestājas. Domāju, ka konkrēti no salvijas arī ne, bet nezinu.
WALA
W
Hmm, nu manuprāt gal;venā problēma ir tajā ka šādas lietas būtu jāaizliedz nepilngadīgajiem tāpat kā alko, un pilnībā jāaizliedz to reklamēt ( pie kam pret alko man ir tieši tāda pati attieksme), kas ir gaan saprātīgs un zina ko dara - man vienalga lai kau dzīvu indi rij, tikmēr kamēr tas nekādi neatsaucas uz apkārtējiem un jo īpaši uz šī cilvēka jauno paaudzi. Un who cares - diemžēl mūsdienās ir gana daudz vārgu, dumju utt. cilvēku kurus diemžēl ir jāsargā pašus no sevīm. Pats esmu pīpējis un arī ir gadījies aizliet acis vairāk nekā būtu saprātīgi - neesmu pamanījis to "pozitīvo" aspektu šājās nodarbēs, kādēl viens ir atmests principā, un otrs lietots ļoti mērenās devās. Manā gadījumā alko pat nekādi "neatbrīvo", un vēl jo mazāk risina dzīvesnopietnas problēmas, tik no rīta ir par vienu nopietnu problēmu vairāk - galvassāpes vai sūdīga pašsajūta. Tā kā ir pamatotas aizdomas ka ar visu pārējo ir stipri līdzīgi, tad neredzu jēgu iestaties par šādām tiesībām kaut ko apreibinošu brīvi lietot.
petruha
p
"Nu pirmkārt izlecis ir." Kur par to var kaut ko izlasīt?
petruha
p
"Turklāt tai meksikāņu salvijai nepiemīt nekā unikāla." Taa gan nav. Salvija, kāreiz, salīdzinot ar citām psihoaktīvām vielām ir unikāla. Citēju no wikipedia: "Its primary psychoactive constituent is a diterpenoid known as salvinorin A,[7][8] which is a potent κ-opioid receptor agonist. Salvinorin A is unique in that it is the only naturally occurring substance known to induce a visionary state this way." Turklāt, tu runā par šausmīgu atkarību, bet, pirmām kārtām, kurš teica, ka salvija to izraisa? Kas attiecās uz gaisa piesārņošanu, tad salviju pīpē ārkārtīgi mazos daudzumos (var arī žļammāt vai dzert tinktūru), tāpēc kā arguments tas gluži neder. Tici man, nu nebūs tā, ka tu gaidīsi pieturā trolejbusu un tev apkārt visi pēc kārtas pīpēs salviju.
who cares
w
Arī sēžu un (ne)tulkoju ;) bet iemesli bišķi varētu būt citi. Konkrēti vārdi/termini/vārdu savienojumi izraisa īpašu agresivitāti pret paudējiem vai paudēju teikto (brīžam grūti nošķirt). Viens no šādiem vārdiem ir "aizliegt", lēnām par tādu kļūst arī "atkarība". Ir arī citi, piem., "pašsaprotams", "svētums", u.c. ar ko ļautiņi piesedzas, kad nav argumentu.
who cares
w
Pazudis nebiju. VNK nebija, ko teikt ;) ==
Ieva
I
Bet vispār, ko tu tā uztraucies? Es, labi, vajag iesist rociņu viedokļa izklātā, lai tulkošana labāk sokas, bet tu? Arī sēdi un tulko? Vai abstinence piemetusies?
Ieva
I
Nu, pirmkārt, ja par maniem piemēriem, jebkurš pīpmanis, vai tas pīpētu tabaku, zālīti, vai meksikāņu salviju, piedirš visiem kopējo gaisu. Un nevajag piesaukt mašīnas, jo pirmkārt no pīpēšanas gaiss kļūst tikai vēl netīrāks, otrkārt mašīnas rada citas vielas.....Arī veselības aprūpes budžetu pīpmaņi tukšo pamatīgi, lai gan būtu varējuši dzīvot cepuri kuldami (vismaz kas attiecas uz plaušu vēzi un nedzīstošām kuņģa čūlām), ja nepīpētu.....Tā kā skar....
anglosaxis
a
Ne par tēmu. Kur biji pazudis? Prieks atkal "redzēt" Tevi.
who cares
w
"Turklāt tai meksikāņu salvijai nepiemīt nekā unikāla. Tāpēc pirkārt jau ir jautājums priekš kam tāda vajadzīga?" === Ja "tāda nebūtu vajadzīga", tad tādas nebūtu. Visas lietas pilda noteiktas funkcijas. Kaut kam, acīmredzot, noder.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas