Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc optimistiskā scenārija vidējais bezdarba līmenis šogad būs 15%, pēc pesimistiskā - visi 20%

Pēc optimistiskākā attīstības scenārija vidējais reģistrētā bezdarba līmenis šogad būs 15%, bet pēc pesimistiskākā - visi 20%, piektdien intervijā Latvijas Radio par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) prognozēm informēja tās vadītāja Baiba Paševica. Viņa teica, ka saskaņā ar Finanšu ministrijas plāniem vidējais reģistrētā bezdarba līmenis būs 13,8%, pēc Labklājības ministrijas prognozēm – 18%.

Pēc NVA datiem, uz pērnā gada beigām reāli darba nebija 179 00 cilvēkiem, proti, šie cilvēki bija atnākuši uz NVA un reģistrējušies. Aģentūra nevar precīzi pateikt, cik ir nereģistrēto bezdarbnieku, taču, pēc B.Paševicas vārdiem, tie varētu būt vēl 2-3%. Pērn vidējais reģistrētā bezdarba līmenis valstī bija 12,1%. 

Vērtējot jaunā gada pirmās dienas, NVA vadītāja informēja, ka pirmajās trīs dienās Rīgas filiālē bija vērojamas zināmas pozitīvas tendences, jo, salīdzinot ar 2009.gada pirmajām trīs darba dienām, reģistrēties nāca par 30% mazāk bezdarbnieku. "Stabilitātes iezīmes ir, bet nevaram teikt, ka tā ir tendence un ka visā Latvijā," piebilda B.Paševica.

Viņa prognozēja, ka šā gada 1.ceturksnī bezdarba līmenis turpinās kāpt, bet tas nebūs tik strauji un nebūs tādā tempā kā 2009.gadā. Pagaidām no lieliem uzņēmumiem nav saņemtas ziņas par darbinieku atlaišanu. B.Paševica arī uzsvēra, ka bezdarba samazināšanās gaidāma tikai pēc tam, kad sāks atjaunoties ekonomika, taču tas notiks ar nobīdi. Runa varētu būt par 4-5 mēnešu nobīdi.

Brīvo darba vietu ziņā dati neesot iepriecinoši - fiksētas 1389 brīvas darba vietas, kas nozīmē, ka uz vienu brīvu darba vietu pretendē 129 bezdarbnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas